HABERLER>SPOR
18 Şubat 2019 Pazartesi - 10:30

Bornova'da 'sessiz' çığlık!

Spor Toto Sağırlar Futbol Süper Ligi'nde mücadele eden İzmir'in tek temsilcisi Bornova İşitme Engelliler Spor Kulübü (Bornova Sessizlerspor), destek bekliyor. İzmir'de 2007 yılında kurulan ve o tarihten bu yana işitme engelli birçok gencin sporcu olma hayallerini gerçeğe dönüştürerek, milli takım seviyesine kadar çıkaran kulüp, ayakta kalmaya çalışıyor. Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki maçlara birçok kez yüzlerce kilometrelik minibüs yolculuğuyla gidebilen İzmir ekibi, yol, konaklama ve yemek masraflarını karşılayabilecek sponsor arıyor.

Bornova da  sessiz  çığlık!

Bornova İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği adı altında 2007 yılında kurulan kulüp, İzmir'de bulunan işitme engellilerin sosyal yaşama kazandırılması ve toplumda karşılaştıkları zorlukları aşmalarının sağlanması amacıyla spora yönlendirilmeleri konusunda faaliyet gösteriyor. İşitme engellilerin umudu olan spor kulübü, içlerinde işitme engelli milli sporcuların da olduğu futbol, voleybol ve basketbol takımları ile gönüllü antrenörler eşliğinde kendi branşlarındaki liglerde yarışarak, büyük başarılara imza atıyor. Türkiye İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı, 2012 ve 2016 yıllarında üst üste 2 kez Dünya Şampiyonu olurken, U21 Milli Takım da geçen yıl Avrupa Şampiyonası'nda mutlu sona ulaştı. İzmir'in bu spor branşında Süper Lig'deki tek temsilcisi olan Bornova, milli takımlara çeşitli kategorilerde 8 sporcu verdi. İzmir'de yaşayan sayısı 3 binden fazla olan işitme engellileri çatısı altında toplamayı amaçlayan dernek, aynı zamanda işaret dili kursu desteği de sağlıyor. İzmir işitme engelli takımlarından Süper Lig'de yarışan tek takım olan ve liderliğini sürdüren Bornova Sessizlerspor, katıldıkları maçlarda masraflarının karşılanabilmesi için destek istiyor.

'YAŞAMI SINIRLANDIRMIYOR HAYATIN İÇİNE KATIYORUZ'
Kulüp başkanı ve antrenörü Soner Aslan, "Kurulduğumuz 2007 yılından bu yana kötü alışkanlıklardan uzak durmak, yetenekli gençleri milli takım hedefine ulaştırmak, onları sahiplenmek amacıyla yola devam ediyoruz. Futbol A takımımız başarılı bir takım. Takımda milli sporcularımız var. Bu ligde şampiyonluk hedefimizden sonra Şampiyonlar Ligi hedefimiz var. Kendi imkanlarımızla ayakta durmaya çalışıyoruz fakat daha fazla desteğe ihtiyaç duyuyoruz. Engellilere yönelik yapacağımız çalışmalarımızda işitme engellilerin, çeşitli eksikliklerinin, yetersizliklerinin engelli kişi ve ailesi üzerindeki etkisini en aza indirecek fiziksel, çevresel ve sosyal ortamı sağlamayı hedefliyoruz. Engelli kişileri, yaşamı sınırlı bireyler yerine hayatın içinde olan, üretime katılan ve ihtiyaçlarını kendisi karşılayabilen, sosyal yaşam içinde kendisine yer edinebilen bağımsız bireyler haline getirmek asli görevimiz" dedi. 



'BU YARDIMI BİZE ÇOK GÖRMESİNLER'
Futbolculardan İbrahim Güzel ise maçlara çok zor şartlarda gittiklerini belirterek, "Federasyon belli bir para veriyor ama o parayla uzak deplasmanlara gittiğimizde uçak parası, otel parası gibi masrafların yarısı bile karşılanamıyor. Spor kulübümüzde yaklaşık 300 üye var; eşlerini, çocuklarını da saydığımız zaman bin kişilik bir aileyiz aslında. Hayırsever iş adamlarımıza ve belediyemizden yardım bekliyoruz. Hepimiz engelli bireyleriz, bize öncelik tanınması gerekiyor. Bornova'daki tek işitme engelli spor kulübüyüz. Bu yardımı bize çok görmesinler. Başkanımız ve yöneticilerimiz bizim için kendi ceplerinden para ödüyor. Takımımızda 8 milli sporcu var. Kimi Avrupa kimi Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Güzel bir aileyiz. Bize gelecek desteklerin esirgenmemesini istiyoruz" diye konuştu. 

Antrenör yardımcısı Barış Varlı da "Hem maddi hem manevi desteğe ihtiyacımız var" dedi. (DHA)

 
Karşıyaka’da türkü şöleni başlıyor
 
E-Devlet'ten abonelik işlemleri ile ilgili yenilik
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yalı Çapkını 18 Şubat 2019 Pazartesi 14:53

Yaptıkları çok güzel bir iş.Kesinlikle desteklenmeli. Ancak işin içine acıtasyon girdiği zaman işin inandırıcılığı yitip gidiyor. Liglerinde en uzun deplasman Antalya Manavgat.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Galatasaray zirve takibini sürdürdü
Kasımpaşa Galatasaray maçı ile Spor Toto Süper Lig'de 22. hafta heyecanı ...
Türkiye Kupası'nın sahibi Fenerbahçe oldu!
Erkekler Türkiye Kupası finalinde Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko karşılaştı. ...
Göz-Göz Kayseri'de kayıp!
Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında İstikbal Mobilya Kayserispor, konuk ...
 
Altınordu tek attı, 3 puanı kaptı!
Spor Toto 1. Lig 22. hafta mücadelesinde Altınordu, Gazişehir Gaziantep'i 1-0 mağlup etti.
Devler liginde Çakır'a önemli görev
UEFA, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ı UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 ...
Kız arkadaşını kaybettiğini maçtan önce öğrendi
Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un futbolcusu Rashad Muhammed, kız arkadaşının ...
 
Bucaspor'da kan kaybı devam ediyor!
Bucaspor, alt sıraları yakından ilgilendiren maçta evinde Bağcılarspor'la golsüz berabere kaldı.
Kaf-Kaf İstanbul'da ‘ES’emedi!
TFF 3. Lig 2. Grup’ta Karşıyaka, deplasmanda Esenler Erokspor’a 3-1 mağlup oldu.
'Marco Paşa' Altay'ı sırtlıyor
Altay tarihinin en golcü yabancı oyuncusu unvanını henüz ilk sezonunda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva