HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Şubat 2018 Çarşamba - 11:08

Bornova'da mobil dönem: Temizlik artık daha kolay

Daha temiz ve yaşanabilir bir kent yaratmayı hedefleyen Bornova Belediyesi, çalışanların da işini kolaylaştıracak yeni bir sistemi hayata geçirdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli süpürge işçileri, Mobil Konteynerler kullanmaya başladı.

Bornova da mobil dönem: Temizlik artık daha kolay

Bornova Belediyesi, yeni sistemle süpürgeciler, daha az yorulurken, daha fazla temizlik yapıyor. Bu arada, temizlik konusunda pek çok örnek çalışma yapan Bornova Belediyesi, 2017 yılı içinde 175 bin 914 ton evsel atık topladı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, temizliğin en temel ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bunun bilinciyle bu konuda en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Bornova Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli 120 süpürgecinin işlerini daha rahat yapabilmeleri amacıyla mobil konteynerler kullanmaya başlandı. Süpürgeciler; faraş, süpürge ve eldivenlerini koyabildikleri ceplerin de bulunduğu mobil koyteyner sayesinde hem daha az yoruluyor, hem de aynı sürede daha fazla iş yapıyor. Faraşında topladığı çöpleri, sabit konteynerlere götürerek zaman kaybetmiyor, yanında taşıdığı mobil konteynerde topluyor.

120 süpürge işçisi ilçedeki 1.395 sokakta; yol, kaldırım, kamu binalarının çevreleri, refüj kenarları, koyteyner dipleri, su giderleri ve ızgaraları temizliyor, direk tipi çöp sepetlerini boşaltıyor, uygunsuz alanlardaki afişleri temizliyor.

DEV TEMİZLİK ORDUSU
Bornova Belediyesi vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda günlük yaşamlarını sürdürmesini sağlamak için 120’si süpürge işçisi olmak üzere toplam 430 çalışanıyla aralıksız olarak çalışıyor. İlçe sınırları içinde bulunan 45 mahallede yer alan meydan, bulvar, cadde, park ve sokaklar ile 20 adet semt pazarın temizliği aralıksız gerçekleştiriliyor.  7 binden fazla çöp konteynerının bulunduğu ilçede sokak ve caddelerin yıkanması, ibadethanelerin temizlenmesi, ilaçlama, moloz ve hafriyatların toplanması, kanal açma ve vidanjör gibi hizmetler de veriliyor. İnsan ve trafik yoğunluğunun arttığı noktalarda çalışan 10 adet mobil süpürge aracıyla da temizlik daha hızlı ve verimli bir şekilde yapılıyor.

SON TEKNOLOJİ EKİPMANLAR
Bornova Belediyesi Temizlik İşleri, 30 çöp kamyonu, 10 mobil süpürge aracı, 1 vidanjör, 2 konteyner yıkama aracı, 2 kepçe, 6 damperli kamyon, 9 çift kabinli kamyonet kontrol aracı, 4 çok amaçlı çöp toplama aracı, 2 kanal açıcı, 1 binek araç, 3 mini damperli çöp toplama aracı, 1 adette arazöz ile hizmet veriyor.

ATIKLAR AYRI TOPLANIYOR
Bornova Belediyesi, 2017 yılı içinde 175 bin 914 ton evsel atık topladı.  Geri dönüşüme ise yine aynı yıl içinde 7 bin 149 ton ambalaj atığı ,  6 bin 306 ton da cam atık gönderildi. 2017 yılı içinde toplanan moloz ve hafriyat ise 20 bin 775 ton oldu. Ayrıca 2 bin 412 farklı adreste kanal açma, 726 adreste de vidanjör hizmeti veridi.

RANDEVULU MOLOZ SİSTEMİ
Bornova Belediyesi özellikle evlerde yapılan tamiratların ardından çoğunlukla sokağa bırakılan ve çirkin görüntülerin oluşmasına neden olan molozları da topluyor. ‘Randevulu Moloz Sistemi’ ile vatandaşlar önceden randevu alıp, evlerinin önüne bırakılan konteynere moloz çuvallarını koyuyor, Bornova Belediyesi ekipleri de vinçli sistemle kaldırılarak kamyon arkasına yerleştirilen konteyneri belirlenen bölgelere taşıyor. Moloz taşıma maliyetinin yüzde 90’ını Bornova Belediyesi karşılıyor. Vatandaşların moloz çuvalı başına ödediği 2 lira ise bu maliyetin yüzde 10’unu oluşturuyor. Farklı kapasitelerde araçlarla aylık 1710 ton moloz toplanıyor.

KONTEYNERLER HER AY TEMİZLENİYOR
Evsel atıkların atıldığı konteynerler her ay yıkayıp, dezenfekte ediliyor. Yıpranan konteynerler tamir edilip, boyanıyor. Ayrıca konteynerlerin görüntü kirliliği yaratmaması için yeşil çimçitten kafes yapılıyor. Bu çalışmalar kapsamında son bir yılda 5 bin 709 konteyner boyanırken, 3 bin 11’inin tekerleği değiştirildi. 810 adetin de bakım ve onarımı yapıldı. 298 konteynere da çim giydirme uygulandı.

ATIK PİL TOPLAMADA BORNOVA FARKI
Ayrıca, düzenlenen çeşitli etkinlikler ve hayata geçirilen projelerle doğaya zaralı olan atık piller de tek bir merkezde toplanarak bertaraf için hazırlanan özel tesislere gönderiliyor. Bornova özellikle atık pil toplama konusunda İzmir’de ki ilçeler arasında birinci sırada yer alıyor. Bir yıl içinde toplanan atık pil miktarı ise 6 bin 797 kiloyu buldu. Geri dönüşüm atıklarının çöpe atılmaması ve geri kazanılması için ilçeye 5 atık toplama makinesi, 20 adet potalı 8 adette kare atık toplama eti alınarak uyugun noktalara yerleştirildi.

İBADETHANELER DE TEMİZLENİYOR
Bornova Belediyesi ilçe sınırları içinde bulunan bütün ibadethanelerin temizliğini de düzenli olarak yapılıyor. 8 personel ve 1 kontrolörden oluşan 2 ekip 106 ibadethanenin temizliğini gerçekleştiriyor. Periyodik aralıklarla yapılan temizliklerle ibadethaneler ayda 2 kez temizleniyor.

OKULLARA TEMİZLİK SETİ
2017 yılı içinde yapılan temizlik çalışmalarının yanında ilçe sınırları içinde bulunan 110 devlet okuluna ekolojik dezenfektan seti dağıtıldı. Pazaryeri, balık satış yerleri ve meydanlarda 2 bin kilo ekolojik koku giderici kullanıldı.

BAHAR TEMİZLİĞİ KAMPANYASI
Bornova Belediyesi’nin, temiz çevre bilincini arttırmak amacıyla ilk olarak 2015 yılında başlattığı Bahar Temizliği Kampanyası bu yıl da vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Her hafta sonu farklı mahallelerde yapılan ‘Bahar Temizliği’ etkinliklerinde Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ da Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanları ve vatandaşlar ile birlikte sokakları temizledi. En güzel temizlik, kirletmemektir” sloganıyla bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, temizliğin en temel ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bunun bilinciyle bu konuda en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 
Başkan Kocaoğlu'ndan adaylık çıkışı: Üstüme böyle gelirlerse...
 
İşte nüfusumuzun 100 milyon olacağı tarih
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ksk 21 Şubat 2018 Çarşamba 18:49

Vatandaşın attığı çöpü temizleyen emeğine saygı gösterilmeyen temizlik işçilerimiz.EYeğitimlisi eğitimsisizi çöpü sigara izmaritini yere atan ikaz edeni ikazına pişman eden pis vatandaşlar eviniz ne haldedir acaba yorumcumuz acil temizliğe ihtiyaç var diyor atmasınlar kardeşim yerlere çöp belediyeler de çöp atanlara cezai müeyyide uygulasınlar bakalım faydası oluyormu olmuyormu görelim.temiz günlere hep birlikte...

Yorumu oyla      12      5  
Sedef 21 Şubat 2018 Çarşamba 12:15

Kazım dirik mahallesinin acil temizliğe ihtiyacı var ağaçlarımızı da tepesinden kesmeyin ağaç budanır böyle çirkin görüntü görmedim yazık değil mi o ağaçlara

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kocaoğlu'ndan adaylık çıkışı: Üstüme böyle gelirlerse...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBAN'daki yeni uygulama ...
Karabağlar'a bir semt merkezi daha
Karabağlar Belediyesi, Kazım Karabekir Mahallesi Semt Merkezi’ni törenle hizmete açtı.
Başkan Pekdaş'tan esnaf odalarına ziyaret
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ocak ayında yapılan seçimlerin ardından ...
 
Buca'da rekor! On binler sporla tanıştı
Sporu ve sporcuyu her alanda destekleyen, yatırımları ve ilçe genelinde ...
Bayındır Belediyesi Korosu'ndan müzik ziyafeti
Bayındır Belediyesi Türk Müziği Korosu sezonun ilk konseri için Bayındır ...
Ödemiş'te çocuklara özel spor alanı
Ödemiş Belediyesi Türkmen Mahallesi Perşembe Pazarı Kafeteryası’nın alt ...
 
AK Partili Doğan'dan İZBAN için 'otoban sistemi' önerisi
Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, son ...
İzmir'in o ilçesinde şebeke harekatı: A'dan Z'ye yenilenecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in turistik ilçesi Karaburun’un merkezi ...
Başkan Şahin'den Menemen'de ilk: Spor vakfı kurdu, başkanı oldu!
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ilçede sportif faaliyetleri daha ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva