HABERLER>POLİTİKA
11 Aralık 2019 Çarşamba - 15:07

Bornova’da ilk aday Nalbantoğlu oldu: Şuncu buncu değil, particiyim!

İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayan Nalbantoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Bornova Belediye Başkanı İduğ, PM eski Üyesi ve İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu ile yakınlığı için, “O avantaj mı dezavantaj mı, onu bilemem! Aynı Mustafa başkanımı 7-8 senedir tanıdığım gibi Tunç başkanımı daha uzak zamanlardan tanıyorum. Rıfat zaten canım kardeşim! Şimdiye kadar hiç kimse beni şuncu-buncu diye tanımlamadı. Ben particiyim! Partinin her noktasında hep mutfak işini sevdim. Eğer ‘yürekten destekliyoruz’ derse hangisi olursa olsun onur duyarım. Ama karşımda olmadıklarını söyleyebilirim” dedi.

Bornova’da ilk aday Nalbantoğlu oldu: Şuncu buncu değil, particiyim!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay süreci mahalle delege seçimlerinin ardından gerçekleşecek ilçe kongreleriyle ilerleyecek. Aralık ayında ikinci etap start alacak. İlçelerde adaylık çalışmaları başlarken öne çıkan bazı isimler delegelerle temasa geçti.

Metropolün önemli ilçesi Bornova’da adaylığını açıklayan ilk isim netleşti. Partide uzun yıllar önemli görevler yürütmüş olan Selma Nalbantoğlu saha mesaisine başladığını ve ilçe kongresinde aday olacağını açıkladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi tarafından destekleneceği iddia edilen Nalbantoğlu konu hakkında düşüncelerini paylaştı.

Ayrıca EVKA 3 Mahallesi’ndeki delege seçiminde kaybeden listede yer almasıyla ilgili de konuşan Nalbantoğlu, aday olmasının altında yatan sebepleri sıraladı. Partinin tüzüğünde, programından örnekler sunan Nalbantoğlu, partide PM Üyeliği ve İl Başkanlığı görevlerini yürütmüş olan Rıfat Nalbantoğlu ile arasındaki akrabalığa sürekli vurgu yapılmasının sorulması karşısında da açıklama yaptı.

Nalbantoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ özelinde de net mesajlar verdi.

BİRİKMİŞ DENEYİMLERİMİ GENÇ PARTİLİLERİN YETİŞMESİNDE KULLANMAYI İSTİYORUM!
Nalbantoğlu, “Öncelikli olarak bütün delegelerimize ulaşarak adaylığımı anlatmak istedim. Örgütte tanınırlığımız olduğu ve neleri planladığımı görüştüğümüz arkadaşlarımız da bildiği için çok rahat bir dönem geçiriyorum. Herkes ilçe başkanı adayı olabilir. Tüzükte böyle bir hak var, ben de bu hakkı kullanıyorum. Bu hakkın yanına deneyim ekledim. Partideki bütün unsurları ve arkadaşları bir araya toplayabilecek gücüm olduğunu düşünüyorum. Birazcık aday olma sebebim budur. Ama asıl olarak partimin seçmene ulaşma projeleri var. Onlara işlerlik kazandırmak isterim. Yıllardır parti içinde görevlerim oldu. Buralarda birikmiş olan deneyimleri genç partililerin yetişmesinde kullanmayı istiyorum.  Parti politikaları ve belediyemizin yaptığı hizmetleri vatandaşımızın daha iyi görmesi açısından tüm kanalları açacağıma inanıyorum. Bunun en yüksek derecede bilinir tutacağımı biliyorum. Buna inancım çok” dedi.

DELEGE ARKADAŞLAR ‘BAŞKA ADAY KİM?’ DİYE SORUYORLAR, BİLMİYORUM!
Tura başladığını ifadeden Nalbantoğlu, adaylık için ismi geçenler adına açıklama yapmayı doğru bulmadığını ifade etti ve “Mahallelerde delege arkadaşlar soruyor; ‘sizden başka kim aday?’ diyorlar. ‘Bilmiyorum’ diyorum. Ben de herkes kadar duyuyorum. Ama kendileri deklare etmedikten sonra benim ‘şu aday var’ demem ne kadar doğru olur? Onu tercih etmiyorum. Ben bilmiyorum ama çıkacak arkadaşlar mutlaka kendisi söyleyeceklerdir” diye konuştu.

SOYER, İDUĞ, NALBANTOĞLU HANGİSİ DESTEKLERSE ONUR DUYARIM, AMA KARŞIMDA DEĞİLLER!
Hem Büyükşehir Belediyesi hem de ilçe belediyesi tarafından destekleneceğinin iddia edilmesi ve Rıfat Nalbantoğlu isminin kendisiyle birlikte telaffuz edilmesine dair açıklama yapan Nalbantoğlu, “O avantaj mı dezavantaj mı, onu bilemem! Aynı Mustafa başkanımı 7-8 senedir tanıdığım gibi Tunç başkanımı daha uzak zamanlardan tanıyorum. Belediyede bürokrat olduğum kısa dönmelerde çalışmamız oldu. Rıfat zaten canım kardeşim! Şimdiye kadar hiç kimse beni şuncu-buncu diye tanımlamadı. Tanımlayamadı demiyorum! Belediye başkanlarıyla ismi anılma anlamında şuncu buncu olmadım. Ama ben particiyim. Partinin her noktasında onu savunmak, fikirlerini anlatmak anlamında hep mutfak işini sevdim, istedim. Eğer benim için ‘yürekten destekliyoruz’ derse hangisi olursa olsun onur duyarım. Ama karşımda olmadıklarını söyleyebilirim” dedi.

ADAYLIK İÇİN MAHALLE DELEGE SEÇİMİNİN BİR YERİ YOK!
Delege seçimlerinde mahallesinde kaybeden listede yer almasına değinen Nalbantoğlu, “Aday olmak tüzükten gelen bir haktır. Partiyi; tüzük, parti programı ve genel başkanımızın söylemleri belirler. Bunları aktarabilmek üyelerin sorumluluğudur. Bu çerçeve içinde mahalle delege seçiminin bir yeri yok. Bir üye olarak hiç delege seçimlerine katılmamış bir insan da ilçe başkanlığına aday olabilir. Delege seçimlerinde pek çok şey etkili oluyor. Söz verdi lafı doğru değil ama ‘evet sizinle beraberiz, düşüncelerinize saygı duyuyoruz’ deyip yazık ki değişik sebeplerle gelemeyen pek çok partili arkadaşımız var. Onlarla birlikte başka sonuçlar olurdu. Belki karşımızdaki grup da aynısını söyleyecektir. Ama bu çok tartışma yaratacak bir konu değildir. Ama bu kullanılabilir mi? Evet kullanılabilir. Bu durum ilçe başkan adayının o ilçeyi yönetirken ekip arkadaşlarıyla beraber ciddi programlar uygularken ona engel oluyor mu olmuyor mu? Ben hiçbir arkadaşımı bu anlamda yermem, eleştirmem” ifadelerini kullandı.

 
'Dağlara mektuplar ve broşürler atıyoruz'
 
AK Parti'den 'gökdelen' tepkisi: CHP'li başkanlara salvo!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
12 Aralık 2019 Perşembe 09:37

herkese iş sözü veriyorlar aziz başkaan boşuna dememiş son dakika aday olamaış

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Dağlara mektuplar ve broşürler atıyoruz'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz sadece ikna timlerimizle birlikte ...
Meclis'te 'tank palet' gerginliği!
Bütçe görüşmelerinin yapıldığı Meclis Genel Kurulu'nda AK Parti ve CHP ...
Eski belediye başkanı ilçesine talip: Adayım, son sözü delege söyler!
Foça Belediyesi eski Başkanı Nihat Dirim, CHP ilçe başkanlığına adaylığını ...
 
CHP'de o isim için flaş gelişme: Başkanlık bitiyor, müdürlük geliyor!
Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, 21 Aralık’ta gerçekleşecek kongrede ...
AK Parti'den hem uyarı ve tepki: Gaziemir'de salgın hastalık yaşanabilir!
Gaziemir’de ait çöp toplama ve temizlik işlerini yapan şirketin iş bırakmasının ...
CHP'li Polat: Menderes'in doğası mermer ocaklarına teslim
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, Menderes ...
 
Cumhur BULUT yazdı... Suriye’deydim, Türkmeneli’nde…
Cumhur BULUT yazdı... Suriye’deydim, Türkmeneli’nde…
Türkiye'den ABD'ye 'İncirlik' resti!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin yaptırım uygulaması durumunda İncirlik ...
Çiğli'deki okul etkinliği meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Çiğli’deki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva