HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Ağustos 2016 Çarşamba - 09:44

Bornova’da hijyenden taviz yok

Bornova Belediyesi, ilçenin daha temiz ve daha sağlıklı bir ortama kavuşması için aralıksız çalışıyor. Çöp toplama ve sokakların süpürülmesi gibi temel görevler eksiksiz olarak yerine getirilirken, ibadethanelerin temizlenmesinden moloz toplamaya kadar pek çok hizmet de sunuluyor.

Bornova’da hijyenden taviz yok

Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda günlük yaşamlarını sürdürmesini sağlamak için gece gündüz çalışıyor. 6 bin 500 tanesi 770 litrelik olmak üzere toplam 7 binden fazla çöp konteynerininin bulunduğu ilçede 35’i gündüz, 5’i gece olmak üzere 40 ekip günde ortalama 430 ton çöp topluyor. Sayısı 34’e ulaşan çöp kamyonlarıyla toplanan evsel atıkların miktarı yıllık 180 bin tonu geçiyor.

Mobil süpürgeler her yerde

Çöp toplama hizmetinin eksiksiz yürütülmesine büyük bir özen gösterilirken, sokakların temizliği de 166 süpürgeci ile sağlanıyor. Bu süpürgeciler her gün yaklaşık 376 kilometre yolu temizliyor. İnsan ve trafik yoğunluğunun arttığı noktalarda çalışan 10 adet mobil süpürge aracıyla sokak temizliği daha hızlı ve verimli hale getirilirken, bu araçlardan iki tanesini de kadın personel kullanıyor. Mobil süpürge araçlarıyla her gün ortalama 500 kilometre yol temizleniyor.

Temiz konteynerler temiz çevre

Evsel atıkların atıldığı konteynerlerin temizliğine de büyük önem veriliyor. Bu kapsamda iki konteyner bakım ekibi, evlerin önünde ve sokaklarda her gün yanından geçilen, çöp atarken yakın temasta bulunulan konteynerlerin temizliğinden ve bakımından sorumlu. Bu ekipler ayda bin 500 konteyneri yıkayıp daha hijyenik hale getirirken, 500 tanesini de boyayıp yepyeni görünmesini sağlıyor.Yıpranan konteynerler ise Bornova Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla tamir ediliyor. Ayrıca en çok kullanılanlar arasında yeralan 770 litrelik konteynerlerin görüntü kirliliği yaratmaması için yeşil çimçitten kafes yapılarak kamufle ediliyor.

Temiz bir gelecek için geri dönüşüm

Bornova Belediyesi evsel atıkların yanı sıra cam, ambalaj atıkları gibi geri dönüşümü mümkün olan maddeleri de topluyor. İlçenin çeşitli noktalarında bulunan geri dönüşüm konteynerleri ile cam şişe kumbaralarında, haftanın belirli günleri  vatandaşlar tarafından ayrıştırılan geri dönüşüm atıkları da toplanıyor. Yıllık 20 bin tona yakın malzeme geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor. Ayrıca, düzenlenen çeşitli etkinliklerle de doğaya zaralı olan atık piller tek bir merkezde toplanarak bertaraf için hazırlanan özel tesislere gönderiliyor. Bornova özellikle atık pil toplama konusunda İzmir’de birinci ilçe konumunda.

İbadethaneler temizleniyor

Bornova Belediyesi, ilçede bulunan bütün ibadethanelerin temizliğini düzenli olarak yapıyor. 8 personel ve 1 kontrolörden oluşan 2 ekip her ay 105 ibadethanenin temizliğini gerçekleştiriyor.

İlçe genelinde bulunan ve vatandaşların yiyecek alışverişini yoğun olarak gerçekleştirdiği 20 pazaryeri ise hijyenik ortamda satış yapılabilmesi için özenle temizleniyor.

Bunların yanında kanal açma ekibi aylık ortalama 540, vidanjör ekibi de 70 adreste hizmet veriyor. Arazöz ekibi ise aylık yaklaşık 4 kilometre yol yıkaması yapıyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yaşam standartlarını yükseltmenin en vazgeçilmez unsurunun temizlik olduğunu hatırlatarak, “Geleneksel hale getirmek istediğimiz ‘Bahar Temizliği’ etkinlikleriyle en iyi temizliğin kirletmemek olduğu bilincini yaymak istiyoruz. Her yaştan vatandaşımızın bu etkinliklere katılması, Bornovamızdaki temizlik bilincinin gelişmiş olduğunun en büyük kanıtı. Belediye olarak kentimizi temiz tutmak için gece-gündüz tüm imkanlarımızla çalışıyoruz” diye konuştu.

Başkan Atila, geri dönüşümün temiz bir gelecek için önemli olduğunu vurgulayarak “Gerek çeşitli kurumlarla yaptığımız işbirlikleri gerekse Bornova Belediyesi olarak düzenlediğimiz kampanyalarla geri dönüştürülebilir malzemelerin tekrar kullanılması için vatandaşlarımızı teşvik ediyoruz. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyemiz tarafından düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyası’nda İzmir genelinde 6 bin 462 ton pil toplayarak birinci olduk. Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha temiz bir dünya bırakmak amacıyla cam şişe ve ambalaj atıklarının da geri dönüştürülerek tekrar kullanıma kazandırılması için çalışıyoruz” dedi.

 
Operasyon sonrası dolarda son durum!
 
Çiğli'de amatöre destek tam gaz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den bir ilk daha: Üretici yine bayram yaptı!
Üreticiye ihtiyaç duyduğu pek çok malzemeyi ücretsiz dağıtan Büyükşehir, ...
Bornova Belediyesi İEF'ye renk katacak!
Bornova Belediyesi, 26 Ağustos Cuma günü 85. kez kapılarını açacak İzmir ...
Ildırı Festivali gün sayıyor!
Çeşme Belediyesi bu yıl 27-28 Ağustos tarihlerinde gerçekleştireceği 5. ...
 
İzmir’de susuz yaz: 2 büyük ilçede 26 saatlik çile!
Ana boru hattındaki arıza Bornova ve Bayraklı’da yaşamı felç etti. Çalışmalar ...
Urla’nın kadınları mutfakta buluştu
Türk Kadınlar Birliği Derneği Urla Şubesi ve Halk Eğitim Merkezi ortaklağında ...
Karşıyaka'da sihirli buluşma!
Türkiye’nin en büyük illüzyon etkinliği olan ve bu yıl 17’nci kez düzenlenen ...
 
İEF'de sokaklar da şenlenecek!
Türkiye’nin ilk ve tek genel ticaret fuarı; İzmir Enternasyonal Fuarı ...
Buca'nın kursları hayalleri gerçekleştiriyor
Bucalı Hatice Oğuz bir kursa gitti, hayatı değişti. Oğuz’un hayatındaki ...
İzmir'in o ilçesinde 24 milyonluk 'şebeke' harekatı!
Büyükşehir Belediyesi, Menderes ilçe merkezinde yer alan mahallelerin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva