HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Haziran 2017 Pazartesi - 10:22

Bornova'da eski milli futbolculara büyük vefa

A Milli Futbol Takımı’nda forma giyen ilk Bornovalı Futbolcu olan Bahri Altıntabak ile 2014 yılında aramızdan ayrılan Bornovalı futbol adamı Ata Albayrak’ın isimleri, Bornova Belediyesi tarafından Naldöken’de ve Işıkkent’te yapılan semt sahalarına verildi.

Bornova da eski milli futbolculara büyük vefa

A Milli Futbol Takımı’nda forma giyen ilk Bornovalı Futbolcu ünvanına sahip Bahri Altıntabak ile 2014 yılında aramızdan ayrılan Bornovalı futbol adamı Ata Albayrak’ın isimleri, Bornova Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan spor tesislerinde yaşayacak.

Bornova Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na Başkanlık önergesi olarak gelen talep oybirliği ile kabul edildi ve Bornova’nın yetiştirdiği bu iki futbol adamının ismi, iki semt sahasına verildi. Oybirliği ile alınan karar gereği Naldöken’de amatör maçlara da ev sahipliği yapabilecek standartlara sahip olarak inşa edilen saha Bahri Altıntabak’ın, Işıklar ve Egemenlik Mahallesi’ndeki çocuklar ve gençler ile amatörlere hizmet edecek olan Işıkkent Sahası ise Ata Albayrak’ın adını taşıyacak.

BAŞKAN ATİLA'DAN TEŞEKKÜR
Bornova’nın yetiştirdiği Altıntabak ve Albayrak’ın sporcu ve yönetici olarak hem kente, hem de Türk futboluna yıllarca hizmet eden iki değerli isim olduğunu ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila,  önergelerini oybirliği ile kabul eden tüm meclis üyelerine teşekkür etti.

Bornova’nın sanat, kültür ve spor başta olmak üzere pek çok alanda önemli ve öncü isimler yetiştirdiğini hatırlatan Başkan Atila, “Bu isimler bizim değerlerimiz. Bahri Altıntabak ve Ata Albayrak da bu değerli isimlerden. Kentimizin adını spor alanında tüm Türkiye’ye duyurarak bize büyük gurur yaşattılar. Bornovamıza yeni tesisler kazandırırken değerli isimleri buralarda yaşatmaktan da mutluluk duyuyoruz” dedi.



BAHRİ ALTINTABAK KİMDİR?
1938 yılında doğan Bahri Altıntabak, profesyonel futbol kariyerine 1958-59 sezonunda, Göztepe'de başladı. Bir sonraki sezonu da sarı-kırmızılı ekipte geçiren Altıntabak, 28 Kasım 1959'da Demirspor ile oynanan 2-2'lik maçta, Göztepe kariyerindeki tek golünü kaydetti. 4 Temmuz 1960'da, Leandro Remondini yönetimindeki Galatasaray ile 60 bin lira karşılığında iki yıllık sözleşme imzaladı. 1961-62 sezonunda kaydettiği 12 golle takımın en golcü oyuncusu olurken, sezon sonunda yaşanan lig şampiyonluğuna da büyük bir katkı sağladı. 1966-67 sezonu sonuna kadar giydiği Galatasaray formasıyla toplamda iki lig, dört Türkiye Kupası, bir Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonlukları yaşadı. 1967'de doğduğu şehrin takımı Altınordu ile anlaştı. Üç sezon burada top koşturan Altıntabak,1970'te futbol kariyerini sonlandırdı.

ATA ALBAYRAK KİMDİR?
10 Kasım 1956 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bornova'da tamamladı. Suphi Koyuncuoğlu Lisesi'ni bitirdikten sonra çalışma hayatına atıldı.Uzun yıllar TEDAŞ'ta çalıştı ve emekli oldu. Spora  her zaman ilgi duydu. Bornova Altınayspor ve İlkadımspor kulüplerinde forma giydi. Bornova Masterler Derneği'nin de kurucu başkanı olan Albayrak, 2006-2007 sezonunda Aliağa, 2007-2008 sezonunda ise Bucaspor'da idari menajer olarak görev yaptı.

 
Ev ev gezip katliam yaptı: 5 ölü
 
Meslek Hastalıklarında DEÜ’den sanayiye işbirliği çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in Meslek Fabrikası'nda sergilendi: Çin ipeğine meydan okudular!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’ndaki “İpeğin Doğayla Dansı” ...
Başkan Selvitopu’na öğrencilerden teşekkür ziyareti
Karabağlar’da bulunan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, idarecileri, okul aile ...
Karşıyaka'da esnafa tramvay ayarı: O saatlerde...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Tramvay hattının geçmesi ile birlikte ...
 
İzmir'de kırmızı bayrak gururu: Son durak Bergama!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde başlatılan ve engellilerin ...
Çiçeğin Başkenti'nde bu kez de kiraz coşkusu
Bayındır’ın Balcılar Mahallesi’nde Entegre Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi ...
Konak Belediyesi'nden anlamlı proje: Deniz sevgisi engel tanımadı!
Kimi doğuştan, kimi sonradan engelli olan 30 cesur yürek, Konak Belediyesi ...
 
Ödemiş'te belediye çalışanları ve meclis üyelerini buluşturan iftar
Ödemiş Belediyesi, Ramazan ayında birlik beraberlik ve dayanışmanın artması ...
Urla yeni bir park daha kazanıyor
Urla Belediyesi kente bir yeni park daha kazandırıyor. Fen İşleri Müdürlüğünce ...
Bornova'da kırsal kalkınma tam gaz: Sırada arıcılık!
Bornova Belediyesinin yerelde kalkınma hedefi doğrultusunda üreticilere ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva