HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ocak 2015 Cuma - 12:56

Bornova’da belediye-STK-bilim işbirliği: Girişim kampüsü

Girişimciliği ve gençlerin iş ve meslek sahibi olmasını pek çok projeyle destekleyen Bornova Belediyesi, Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) ve Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile de işbirliği yaparak ‘Girişim Kampüsü’ Projesi’ne destek verdi. Yenilikçi iş fikirlerini yatırımcılarla buluşturan Girişim Kampüsü’nün tanıtım toplantısı Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda yapıldı. İsteyenler proje kapsamındaki yarışmaya, iş fikirleriyle 28 Şubat’a kadar başvurularını yapıp hem 5 bin liralık ödülün sahibi olabilecek hem de fikirlerini yatırıma dönüştürme imkanına kavuşacak.

Bornova’da belediye-STK-bilim işbirliği: Girişim kampüsü

Bornova Belediyesi, LİYAKAT Derneği ve Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin ortak çalışması ile düzenlenen Girişim Kampusü’nün tanıtım toplantısı yapıldı. Bornova Belediyesi Nikah Salonu’ndaki toplantıda gençler ile iş dünyası arasında köprü vazifesi gören projenin tüm detayları anlatıldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, LİYAKAT Derneği Başkanı Berkay Eskinazi ve Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Kesken “Fikrini al gel, hayalin gerçek olsun, şimdi girişimcilik zamanı” sloganıyla başlatılan Girişim Kampüsü projesinin işbirliği protokolünü imzaladı.


 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, bu projenin içinde yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Ortak akla büyük önem veriyoruz. Ege Üniversitesi ile birlikte pek çok projeye imza atıyoruz. Tasarım ve inovasyonu bütün birimlerimizde hayata geçirme ve projelerimizi bu anlayışın ışığında ortaya koymak istiyoruz. Ülkemizin en büyük problemlerinden biri işsizlik. Biz buna karşı sanayicilerimizle, esnafımızla birlikte çözüm arayışına girdik. İŞKUR’la, Ege Üniversitesi ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. 8 aylık süre içinde 1311 vatandaşımıza özel sektörde iş imkanı sağladık. Girişimci Kampüsü’ne herkesin katkısını bekliyorum” dedi.
 
Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Kesken, girişimciliğe farklı bir perspektifle bakmaya çalıştıklarını dile getirerek, “Girişimcilik sadece girişkenlik değil. Çok ciddi bir altyapısı olan ve akılla hareket edilmesi gereken bir eylem. Bu nedenle bu noktadaki desteği biz veriyoruz” diye konuştu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya projeye katıldığı için teşekkür eden Prof. Dr. Kesken, “Bu yıl Girişimcilik Kampüsü’nün kariyerlerinin ilk dönemini bitirmiş gençlere açılmasının ve yerel yönetimin dahil edilmesinin projeyi daha güçlü hale getirdi” dedi.
 
Toplantıda yaptığı konuşmada ekonomiyi canlandıracak girişimcilerin yaratıcı fikirlerini desteklemek için yola çıktıklarını söyleyen LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi şöyle konuştu:   “Hedefimiz o fikirlerin  hayata geçmesini sağlamak. Çünkü, “İşsizliğin de yoksulluğun da tek ilacı girişimciliktir.” Girişimciliğin tabana yayılmasıyla ekonomik kalkınmanın hızlanacağını ifade eden Eskinazi, “Girişimcilik, refahın anahtarı demektir” diye konuştu. Girişimci adaylarına bir iş nasıl kurulur,  fon kaynaklarına nasıl ulaşılır gibi konularda bilgi vermek gerektiğine dikkat çeken Eskinazi, “Biz, İzmir’in girişimciliğin merkezi olmasını hedefliyoruz.  Yola bunun için çıktık, bu yolda toplumun tüm kesimin de kenetlenmesini istiyoruz” dedi.
 
GİRİŞİMCİLİK İKİNCİ BAHARA KAPI AÇTI
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Girişim Kampüsü’ne bu yıl son başvuru tarihi ise 28 Şubat olarak belirlendi. Bu yıl Girişim Kampüsü’nde diğerlerinden farklı olarak 3 kategoride değerlendirme yapılacak. Genç Girişimci Kategorisi’nde  18-35 yaş arasındaki genç girişimcilerin projeleri, İkinci Bahar Kategorisi’nde  ise deneyimlerini  kendi iş fikirlerinin gerçekleştirilmesi için kullanmak isteyen 36 yaş ve üzerindeki girişimcilerin projeleri değerlendirilecek. Ayrıca Sosyal Girişimci Kategorisi’nde toplumsal fayda yaratmayı hedefleyen girişimcilerin projeleri değerlendirmeye alınacak. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak oluşturulacak ‘Proje Pazarı’nda tüm adaylar projelerini sergileyebilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urlalı Roman çocuklar İYTE’de hünerlerini sergiledi
Urla Belediyesi, “Roman Mahallesi Projesi” kapsamında kurduğu “Çocuk Çalışma ...
Başkan Bakıcı: Başarı uyumla sağlanıyor
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, hiçbir hizmetin tek başına ...
Başkan Atila karne heyecanına ortak oldu
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, öğrencilerin karne heyecanına ortak ...
 
İZKA sözleşmesi tamam: Selçuk’ta ücretsiz Wi-Fi!
Selçuk Belediyesi ile İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) arasında “Bilgi Toplumuna ...
Kadınlar ücretsiz aile işçisi!
CHP’de aktif siyasetle uğraşan Eşit Yaşam Derneği Başkanı Nazik Işık, ...
İZFAŞ’ta bir ayrılık daha: O isim de istifa etti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin fuarlar başta olmak üzere önemli organizasyonlarını ...
 
Bergama'dan anne ve babalara özel kurs sona erdi
Bergama Belediyesi, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü ...
Karşıyaka'dan 10 bin çocuğa çevre ve afet eğitimi
Çevre ve doğal afetler konusunda çocukları bilinçlendirmek için eğitim ...
Konak Uğur Mumcu'yu anmaya tiyatroyla başladı
Konak Belediyesi tarafından düzenlenen Uğur Mumcu’yu anma etkinlikleri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva