HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Nisan 2016 Cuma - 08:32

Bornova’da 2 yılda yatırım yağmuru!

Bornova Belediyesi iki yılda büyük yatırımlara imza attı. Fiziki yatırımların yanısıra sosyal belediyecilik alanında Türkiye’ye örnek projeleri de yaşama geçiren Bornova Belediyesi; çocuk, genç, yaşlı her kesime yönelik hizmetleriyle çeşitli kurumlardan ödüller de aldı.

Bornova’da 2 yılda yatırım yağmuru!

Bornova Belediyesi, fiziki yatırımlar, sosyal yardım, sağlık destek projeleri başta olmak üzere verdiği pek çok hizmetle iki yılda ilçede önemli bir dönüşüm başlattı. “Bornova Bizim Evimiz” anlayışıyla ilçeyi de kendi evi gibi gören bir yaklaşım ve ekiple çalışmalarını sürdüren Bornova Belediyesi, bir yandan büyük yatırımları tamamlarken bir yandan da sosyal yardım ve sorumluluk projeleriyle Türkiye’ye örnek oldu. Bornova’da iki yılda sağlıktan temizliğe, sosyal yardımlardan kültüre, spordan tarıma pek çok farklı alanda büyük yatırımlar yapıldı. Bornova Belediyesi pek çok projenin temellerini atarken, farklı alanlarda vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak yeni tesis ve hizmetlerin de proje hazırlıklarını tamamladı.

Fiziki yatırımlar
Bornova Belediyesi’nin yaptığı fiziki yatırımlar ilçede büyük bir dönüşüm başlattı. Doğanlar Statyumu ve Altındağ Spor Kompleksi tamamlanırken, muhtarlar için yapılan yeni çalışma ofisleri gibi pek çok proje Bornova’ya değer kattı. Pınarbaşı ve Atatürk Mahallesi Kültür Merkezlerinin proje ve yapım çalışmaları başlarken; çocuk dünyası, iki pazaryeri, 3 futbol sahası ve Doğanlar Sosyal Tesis Binası projeleri de hazırlanıyor. Son iki yılda yaklaşık 34 kilometre yol asfaltlanırken, 42 kilometre parke kaplama yol yapıldı. Pek çok noktada köprüler, otoparklar, bağlantı yolları, yeni kaldırımlar, yürüyüş yolları yapıldı. İhtiyaç duyan tüm okullara bakım onarım desteği verildi. 10 adet modern muhtarlık ofisinin yapımı tamamlandı. 57. Topçu Tugayı önünden Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ne bağlanan yol kullanıma açıldı.

‘Dost’ belediyecilik
Bornova Belediyesi’nin dost eli, engellilerden yaşlılara, maddi durumu yetersiz ailelerden kentteki olanaklara erişimi kısıtlı kadınlar ve çocuklara herkese ulaşıyor. Son iki yılda hayata geçirilen Dost Market, Dost Kart, Down Kafe gibi projeler pek çok belediyeye örnek oldu ve model olarak alındı. Son iki yılda hayata geçirilen sosyal projelerin başında Dost Market, Dost Kart ve Down Kafe geldi. Bu projelerde başta esnaf odaları ve üniversiteler olmak üzere pek çok kurum, dernek ve hayırseverlerle işbirliği yapıldı. Dost Market, Bornova Merkez’de 2014 yılında hizmete açıldı. Daha sonra da Altındağ ve Doğanlar şubeleri açıldı, yararlananların sayısı 3 bin haneyi geçti. Kısa sürede 5 bin  üniversite öğrencisi Dost Kart sahibi oldu. Bu öğrenciler, Bornova Belediyesi’nin ücretsiz yemek, içecek, kütüphane ve çamaşır yıkama gibi hizmetler sunduğu Gençlik Merkezi’nin tüm olanaklarından da ücretsiz yararlanıyor. Down Sendromlu gençlerin çalışma hayatında aktif rol alabilmesi için hayata geçirdiği bir proje olan “+1 Down Kafe”, down sendromlu gençlerin çalışarak sosyalleşmesine olanak veriyor. Bu arada Bornova Belediyesi’nin giysi, yakacak gibi yardımları, afet mağdurlarına ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılan irili ufaklı pek çok yardım faaliyeti de aralıksız sürüyor.

Sağlıkta Bornova Farkı
Bornova Belediyesi, her geçen yıl daha çok vatandaşa, başta evde bakım hizmetleri olmak üzere pek çok sağlık hizmetini ulaştırıyor. Evde bakım, sağlık taramaları ve hasta nakli gibi hizmetleri ile ihtiyaç sahiplerinin yanında yer alan Bornova Belediyesi, eğitimler, seminerler ve söyleşilerle de halkı bilinçlendiyor. Evde hasta ve yaşlı bakımı hizmetinden yararlananlara yapılan toplam ziyaret sayısı 17 bin 179 oldu. 6 ayrı ekip, son iki yılda yılda 5 bin 831 gebe, 3 bin 18 lohusa, 6 bin 972 bebek ve çocuk ziyaretinde bulundu. Bornova Belediyesi hasta nakil ambulansı ile 4 bin 312 kez talep edenleri sağlık merkezlerine taşıdı. 15-49 yaş arasında bulunan evli kadın, gebe ve lohusaya Bornova Belediyesi'nde görevli ebeler tarafından toplam 12 bin 418 bireysel danışmanlık ve eğitim hizmeti verildi.

Dost Kart 5 bin öğrenciye ulaştı
Üniversite öğrencilerine sosyal ve ekonomik olarak destek olmak için başlatılan Dost Kart Projesi büyümeye devam ediyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın seçim öncesi açıkladığı proje öğrencilerin hayatını kolaylaştırıyor. Her geçen gün daha çok öğrenciyi kapsayan projeden yararlananların sayısı 5 bine ulaştı. 2 yıl önce İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Ege Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen proje sayesinde öğrenciler esnaftan indirimli alışveriş yaparken Gençlik Merkezi’nin imkanlarında da ücretsiz yararlanıyor.

Yeni Belediye Hizmet Binası
Bornova Belediyesi’nin tüm birimlerinin tek çatı altında toplanarak halka sunulan hizmet kalitesinin yükseltilmesi ve kent yaşamına kaliteli bir kamusal alan kazandırılması için yapılacak yeni belediye hizmet binasının projesi yarışmayla belirlendi. Birinci seçilen proje, yeşil alanın tüm halkın rahatlıkla kullanabileceği kamusal açık alan kazandırması ve bu alanın belediye binası ile iyi entegre edilmiş olması özelliğiyle ön plana çıktı. Doğal ışığın yaygın ve kontrollü bir şekilde iç mekanlara yayılmasına olanak sağlayan projede, hava sirkülasyonu ve doğal klima etkisi kullanılıyor. İzmir ve Bornova’nın iklim koşullarına göre oluşturulduğu belirtilen projeye göre belediye binasına Mustafa Kemal ve Gediz caddelerinden rahat bir ulaşım sağlanıyor. Yeni Belediye Hizmet Binası, Bornova Şehir Stadı’nın bulunduğu alana yapılacak.

Hayvan dostu belediye
Bornova Belediyesi, başta hasta ve yaralı hayvanların tedavisi olmak üzere kedi ve köpeklerin kısırlaştırılması gibi hizmetleriyle sokak hayvanlarının koruyucusu oluyor. Sokak hayvanlarının tedavilerini ve kısırlaştırma işlemleri düzenli olarak yapılırken hayvan ambulansı, sokak hayvanları kliniği, kedi ve köpek evleri gibi hizmetleriyle can dostlarını yardımına koşuyor. Son iki yılda 4229 kedi ve köpeği kısırlaştıran Bornova Belediyesi, aynı zamanda bunların aşılarını yapıp iç ve dış parazitlere karşı tedavilerini de sağladı. Bunun yanında hasta ve yaralı olarak Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne getirilen 5067 hayvanın tedavisi gerçekleştirildi. Sokak hayvanları yasa gereği kısırlaştırılıp, aşı ve işaretleme işlemleri yapılarak  rehabilite edildikten sonra tekrar alındığı yere geri bırakılıyor. Büyükpark içindeki klinikte sokak hayvanlarına acil müdahaleler gerçekleştirilirken hayvan ambulansı da aralıksız çalışıyor. Sokak hayvanları için kulübe yapımı gibi sosyal sorumluluk projeleri de vatandaşların duyarlılığını arttırıyor.

Bornova’ya sihirli dokunuş
Bornova Belediyesi’nde 2014 yılında kurulan Kentsel Tasarım Müdürlüğü yaşam standartlarını yükseltmek için adeta sihirli dokunuşlar yapıyor.  Sokaklar, caddeler, parklar, duvarlar daha renkli ve güzel hale geliyor. Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği ‘Konuşan Duvarlar’ projesi Golden City Awards 2016’da En İyi Kültür ve Sanat Projesi seçildi. 2014-2015 yıllarında sokakta yaşayan hayvanlar için kedi evi, kuş suluğu gibi tasarımlar Bornova içindeki yerlerini alırken, Muhtarlık Binası Tip Projesi, Emre Camii Şadırvan Projesi, Pazar Tezgahı Projesi, vatandaşların keyifli zaman geçirebileceği park alanlarına kamelya tasarımları, bazı tadilat projeleri ve coğrafi bilgi sistemi gibi bir çok alanda çalışmalar gerçekleşti. Bornova’da esnaflık yapan ayakkabı boyacıları için Lostra Salonu oluşturuldu. Kentlilik bilincinin geliştirilesine yönelik eğitim projeleri gerçekleştirildi. Üniversitelerle birlikte ortak akıl ilkesiyle gerçekleştirilen kamusal alanlara yönelik tasarım çalışmaları ilgili kişi ve kuruluşların yararlanabilmesi için Bornova İçin Fikirler (BİF) adıyla basılı yayın haline getirildi. Bornova Belediyesi, muhtarların daha iyi şartlarda hizmet vermeleri için tasarladığı 10 yeni muhtarlık binası tamamlandı.


Bornova’da temizlikten taviz yok
Bornova Belediyesi, vatandaşların daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda yaşamlarını sürdürmesini sağlamak için gece gündüz çalışıyor. Evsel atıkların toplanması, süpürülmesi, nakledilmesi, konteyner bakım onarım ve yenilenmesi çalışmalarının yanında ibadethanelerin temizliğini de üstlenen Bornova Belediyesi, bahar temizliği kampanyalarıyla da ‘en iyi temizlik kirletmemektir” anlayışını yaygınlaştırıyor. 45 mahallede yer alan meydan, bulvar, pazaryeri,  cadde ve sokakları aralıksız olarak temizliyor. 24 saat boyunca devam eden vardiyalı temizlik çalışmalarında 450 personel hizmet veriyor.  2014 yılında 136 bin ton, 2015 yılında 171 ton katı atık toplanan ilçede 14’ü engelli olmak üzere 188 süpürgeci de her gün 376 kilometre yolu temizliyor.

BBŞT büyüyor
Tüm İzmir'i sanatla buluşturmayı amaçlayan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) sunduğu nitelikli sanat hizmetinin yanısıra verdiği eğitimlerle de Türkiye genelinde adından söz ettirmeye devam ediyor. Uluslararası festivallerde de sahne alan BBŞT 2014 -2015 yıllarında yaklaşık 45 bin seyirci ile buluştu,  224 kez perde açtı. Hem profesyonel kadro oyunları hem de amatörlerden oluşan ilköğretim, lise ve yetişkin gruplarının hazırladığı oyunlarla her yıl, Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener , Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu ile Çamdibi Nedret Güvenç ve  Altındağ Atatürk Kültür Merkezi olmak üzere dört ayrı sahnede seyirci ile buluşuyor.

Herkes için spor
7’den 70’e herkesin spor yapabilmesi için olanaklar sunan Bornova Belediyesi’nin açtığı yüzme, voleybol, basketbol, hentbol, cimnastik, futbol, tekvando, hareket eğitimi, aerobik-pilates olmak üzere dokuz branştaki spor okulları yoğun ilgi görüyor. Bununla birlikte sağlıklı yaşamı desteklemek ve Bornova’yı tanıtmak amacıyla doğa yürüyüşlerine katılım da oldukça yüksek oluyor. Amatör spor kulüp ve derneklerine hem ayni hem nakdi yardımlar sürüyor. Bornova Belediyesi’nin açtığı spor kurslarından yararlananların sayısı son bir yılda 13 bin 500’ü buldu.

 
Konak’ta 23 Nisan’a renkli kutlama
 
Karabağlar’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta 23 Nisan’a renkli kutlama
İzmir’in en renkli mahallelerinden biri olan Ege Mahallesi’nde düzenlenen ...
İzmir Kuş Cenneti rekora koştu!
İzmir Kuş Cenneti’nde oluşturulan “dünyanın en büyük yapay üreme adası”, ...
İzmir’in gurur fotoğrafı!
Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nün uluslararası yarışmalarda ...
 
İzmir'i 23 Nisan coşkusu sardı!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kentin dört bir yanında düzenlenen ...
Menderes'te 23 Nisan oyunlarla kutlandı
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
Buca’da örnek kampanya: Okuduğun kitap…
İlçede okuma alışkanlığı arttırmak ve gelecek nesillere daha aydınlık ...
 
Urla'da 23 Nisan'da çifte kutlama
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Urla’da Kaymakamlık ...
Güzelbahçe’de çocuklara bayram armağanı
Güzelbahçe Kent Konseyi, ana okulu çocukları için oyun parkı yaptırdı ...
Konak çocuk bayramına şenlik havasında tanıtım
Konak Belediyesi’nin başarısını her geçen gün katlayarak sürdüren ödüllü ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva