HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Temmuz 2016 Pazar - 08:52

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu İzmir’in gururu oldu!

BBŞT sahnelediği oyunlarla sanatseverlerin ve sanat otoritelerinin büyük beğenisini kazanıyor. Pek çok festivalde ödül alan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu bu yıl 7.si gerçekleştirilen Bedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri töreninde “Kral Lear” oyunu ile “En İyi Prodüksiyon” dahil 4 dalda ödül aldı.

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu İzmir’in gururu oldu!

Sahne Tozu Tiyatrosu, Haldun Dormen Sahnesi'nde gerçekleştirilen törende BBŞT oyuncuları ödüllerini tiyatro dünyasından değerli isimlerin elinden aldı. Ödül törenine katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila “Bornova Belediyesi olarak amacımız bütün iyilikleri ve güzellikleri tiyatro oyunlarıyla sergileyebilmek. Barışı ancak böyle sağlayabiliriz” dedi.

Göksel Kortay, Haldun Dormen, Selçuk Yöntem gibi tiyatro dünyasından pek çok değerli ismin katıldığı ödül töreninde 9 dalda ödüle aday olan BBŞT, 4'ünün sahibi oldu. Ödülleri;  Göksel Kortay, Haldun Dormen, Selçuk Yöntem gibi üstatlar meslektaşlarına takdim etti. Törenin en prestijli ödülü olan En İyi Prodüksiyon Ödülü'nü Kral Lear ile alan BBŞT'de; "En İyi Sahne Tasarımı" dalında İlker Şahin,   "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" dalında Murat Niyazi Emre ve "En İyi Erkek Oyuncu" dalında da Hakan Taner Yıldırım da ödüllerin sahibi oldu.

BBŞT’nin aldığı ödüllerden büyük gurur duyduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Bornova Belediyesi olarak sanatsal faaliyetler konusunda her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Amacımız bütün iyilikleri ve güzellikleri oyunlarla sergileyebilmek. Barışı ancak böyle sağlayabiliriz. Böylesine önemli ödülleri almak bizim için büyük gurur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Atila, tüm Bornovalıları büyük emeklerle hazırlanan oyunları seyretmeye davet etti.

BBŞT hazırladığı repertuarla tiyatroseverlerin ilgisini kazanırken diğer yandan da her yaştan yaklaşık 400 kursiyere tiyatro eğitimi veriyor. Tiyatro eğitimi bir dönemde yaklaşık 8 ay sürüyor. Temel tiyatro eğitiminin yanı sıra ilgili pek çok alanda eğitim alan kursiyerler oyun hazırlık sürecinde de bu sürecin her aşamasına katılıyor. Hem profesyonel kadro oyunları hem de amatörlerden oluşan ilköğretim, lise ve yetişkin gruplarının hazırladığı oyunlar her yıl; Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi, Ayfer Feray Açıkhava Tiyatrosu ile Çamdibi Nedret Güvenç ve  Altındağ Atatürk Kültür Merkezi olmak üzere dört ayrı sahnede seyirci ile buluşuyor. Her Kurs dönemi sonunda, Nisan-Haziran ayları arasında düzenlenen kursiyer oyunları festivali kapsamında seyirci ile buluşuyor.

Öte yandan Bornova Belediyesi çocuk ve gençlik tiyatrosu yaz dönemi kurs kayıtları başladı. Ücretsiz olan kurslar 3 Ağustos Çarşamba günü kursiyerlerin seçtiği merkezde başlayacak. Yaz kursları için son başvuru tarihi 31 Temmuz.

 
Torbalı Belediyesi'nden demokrasi şehitlerine vefa
 
"Gülen'e en uygun ada Hayırsız Ada'dır"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Torbalı Belediyesi'nden demokrasi şehitlerine vefa
Torbalı Belediyesi 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini engellemek isterken ...
2016 Basın Özgürlüğü Ödülü Türk Basını’na!
Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel ...
Yassıcaada'da 18 günde 10 bin tatilci!
İzmir’de günübirlik tatilin en renkli ve en ekonomik merkezlerinden biri ...
 
İzmir'de 'talan' korkusu: 1 günde 9 ÇED vizesi!
İzmir’de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü aynı gün 9 ilçede toplam 9 proje ...
Gezici kütüphane yaz boyunca Bornova’da
İNCİVAK (Cevdet İnci Eğitim Vakfı) tarafından okuma alışkanlığının artırılması ...
İzmir’e Arnavutluk’tan anlamlı kutlama
Başkan Kocaoğlu’nu ziyaret eden Büyükelçi Gazheli, 15 Temmuz’da yaşanan ...
 
Buca’da ‘her gün yaşayan pazar’lar yayılıyor!
“Haftanın 1 günü değil, her gün yaşayan Pazar” sloganının Adatepe Mahallesi’ne ...
Karşıyaka’da judo şöleni!
Türkiye Judo Federasyonu ve Karşıyaka Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen ...
‘Başkan’ın 15 Temmuz’u: Kocaoğlu o geceyi anlattı!
Darbe girişiminin yaşandığı gece tüm belediye birimlerini harekete geçiren ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva