HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Kasım 2012 Çarşamba - 12:08

Bornova Belediyesi şeffaf yönetime örnek

Her yıl ekonomik açıdan zor durumdaki binlerce aileye başta erzak paketleri olmak üzere giysi ve eşya gibi yardımları ulaştıran Bornova Belediyesi’nin Sosyal Yardım Komisyonu çalışmaları örnek bir işbirliği ile yürütülüyor.

Bornova Belediyesi şeffaf yönetime örnek

İZMİR- Yardım yapılacak kişilerin belirlendiği Sosyal Yardım Komisyonu’nda hiçbir yasal zorunluluk olmamasına rağmen, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın önerisiyle iktidar partisi CHP’nin yanı sıra muhalefetteki Adalet ve Kalkınma Partili ve MHP’li meclis üyeleri de görev yapıyor. Tek amaçlarının yardımları gerçek sahiplerine ulaştırmak olduğunu söyleyen Başkan Sındır, “Zor durumdaki insanlarımıza yapılacak yardımlar her türlü siyasetin üstündedir” dedi
 
2013 yılı bütçesinde sosyal yardımlar için 8.5 milyon lira ayıran Bornova Belediyesi, erzak, giysi ve gıda gibi yardımların dağıtılacağı ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesinde örnek bir yöntem belirledi. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 4 kişiden oluşan sosyal yardım komisyonuna hiçbir yasal zorunluluk olmamasına rağmen iki CHP’li meclis üyesinin yanısıra AKP ve MHP’den de üyelerin katılmasını sağladı. Başkan Sındır’ın Bornova Belediye Meclisi’nde yaptığı çağrı olumlu yanıt bulunca CHP Grubu, yardım yapılacak kişilerin belirlenmesinde yetkinin yarısını muhalefet partilerine devretmiş oldu. Yapılan görüşmeler sonucunda Bornova Belediyesi Sosyal Yardım Komisyonu’na CHP’den Metin Atmaca ile Barış Aysal, AKP’den Yayha Yıldız, MHP’den ise Mehmet Semerci seçildi.
 
Dar gelirli, yoksul, muhtaç, kimsesiz, engelli, öğrenci, yaşlı ve kadınlara yapılacak yardımları belirleyerek Komisyon’da muhalefetteki meclis üyelerinin de bulunmasını çok faydalı bulduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Aslında Bornova Belediye Meclisimizin bütün komisyonlarında aynı şeffaf yönetim anlayışı uygulanıyor. Sosyal yardımlarımızın amacına, yerine layıkıyla zamanında ve yeteri kadar ulaşabilmesi çabası içindeyiz. Herkesin insanca yaşam kalitesine ve haklarına sahip olmasını diliyorum. Ülkemizde bu tür yardımlara hiçkimsenin ihtiyacının olmadığı bir ortamın biran önce sağlanmasını temenni ediyoruz” dedi.
 
BİNLERCE KİŞİYE YARDIM
Bornova Belediyesi 2012 yılının başından bugüne kadar 10 bin aileye erzak yardımı yaptı, 80 bin parça giysi dağıttı, yaklaşık 8 bin parça da eşya yardımı yaptı. BELGEM’de 4 bin öğrenciye kurs veren Bornova Belediyesi yeni atılımlarla hizmetlerini sürdürüyor. Büyükpark’ta kurulan Gençlik Merkezi’nde üniversite öğrencilerine her gün sıcak yemek veriliyor. Engellilere akülü ve manuel tekerlekli sandalyeler verildi. Yatalak hastalara hasta bezi yardımı da yapıldı. Yaklaşık 500 asker ailesine her ay nakdi yardım yapılıyor. Bornova’da isteyen herkese bireysel danışmanlık hizmeti de verildi. Çamdibi Kadın Danışma Merkezi, Naldöken Kültür Merkezi, Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi ile Büyükpark’daki Nikah ve Meclis Salonu’nda 500’ün üzerinde Bornovalı uzman psikologlardan bireysel danışmanlık hizmeti aldı. Bornova’nın tüm mahallelerinden 4 bin 500 kadın ‘Kent Gezileri’ kapsamında Kemalpaşa İlçesi’ndeki Nazarköy’e götürüldü.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’da yelkenler fora: Yat limanına onay
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Karşıyaka’da yapılacak ...
Gaziemir'den en neşeli yetenek keşfi
Avrupa ve ABD’de 4-6 yaş arası çocukların hangi spor dalına eğilimli olduğunu ...
Çocuklar Konak'ta Atatürk’ü anlattı
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Atatürk’ün Çocukları Atatürk’ü Anlatıyor” ...
 
Aliağa’da kadınlara ücretsiz sağlık eğitimi
Aliağa Belediyesi, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı işbirliğiyle ...
Çiğli’de lösemili çocuklar şenlikte buluştu
Lösemili çocuklar, Çiğli Belediyesi’nin düzenlendiği şenlikte eğlenceli ...
Karşıyaka’da Detoks haftası başladı
Karşıyaka Belediyesi’nin Natur-Med işbirliğiyle gerçekleştirdiği Arınma ...
 
Japon bilim insanlarından Bergama’ya ziyaret
15-16 Kasım’da İstanbul’da yapılacak Uluslararası Miras ve Risk Sempozyumu’na ...
Güzelbahçe'nin ikinci semtevinde eğitim başladı
Güzelbahçe Belediyesi’nin Yelki Mahallesi’nde açtığı Semtevi adeta bir ...
Tartan: Bütünşehir için halka gitmek şart
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, bütünşehir yasa tasarısı ile ilgili ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva