HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Mart 2017 Cuma - 11:43

Bornova Belediyesi’ne ‘3 altın ödül’ birden!

Şehircilik alanında en önemli organizasyonlardan olan Altın Şehirler Platformu’ndan Bornova Belediyesi’ne üç ödül birden geldi. Bornova Belediyesi Türkiye çapında düzenlenen yarışmada, Altın Kent Ödülü’ne layık görüldü.

Bornova Belediyesi’ne ‘3 altın ödül’ birden!

Bornova Belediyesi, Golden City Awards’ın geleceğin şehirlerine bakış açısı sağlamak, gelişmelerine ve markalaşmalarına öncülük etmek amacıyla düzenlediği yarışmada üç ödül birden aldı. Belediyelerin kent yaşamına ve geleceğine değer katan projlerinin yarıştığı organizasyonda Altın Kent seçilen Bornova Belediyesi, Bornova İçin Genç Fikirler(BİF) projesi, En Başarılı Kültür ve Sanat, Yeşilova Höyüğü projesiyle de En Başarılı Basın Yayın Tanıtım Projesi ödülüne layık görüldü.

HİZMET YOLUNDA MOTİVASYONUMUZ ARTIYOR
Bornova Belediyesi Ailesi olarak Başkan Olgun Atila ile ilgili başkan yardımcıları ve müdürler, Conrad İstanbul Bossphorus Otel’de düzenlenen ödül törenindeydi. Altın Kent Ödülü’nü alan Başkan Atila, Bornova Belediyesi olarak daha yaşanabilir kent yaratmak için çalıştıklarını belirterek, “Hayata geçirdiğimiz proje ve çalışmaların böylesi ödüllere layık görülmesi hizmet yolunda motivasyonumuzu arttırıyor. Bu gurur çalışma arkadaşlarımızla birlikte tüm Bornova’nın. Bornova’yı marka kent yapma hedefi doğrultusundaki çalışmalarımız devam edecek. ” diye konuştu.

Bornova Belediyesi’nin aldığı üç ödülle ilk sırada yer aldığı yarışmada
En Başarılı Kültür ve Sanat Projesi ile En Başarılı Basın Yayın Tanıtım Projesi ödüllerini Bornova Belediyesi Başkan Yardımcıları Zerrin Gençtürk, Ali Aykut, Fatih Zor ve Yeşilova Höyüğü Kazı Başkanı Yrd. Doç. Zafer Derin aldı.

Bornova Belediyesi geçtiğimiz yıl da “Konuşan Duvarlar” Projesi ile En iyi Kültür ve Sanat, “Geçmişten Günümüze Bornova” projesiyle de jüri özel ödülüne layık görülmüştü.
 

BORNOVA İÇİN GENÇ FİKİRLER SERGİSİ (BİF)
Bornova için Genç Fikirler projesi, Bornova’nın geleceğinin tasarlanması için ortaya konan fikirler ve hayallerin projeye dönüştürülmesi amacıyla 2014 yılında hayata geçirildi. Üniversite öğrencilerinin yaptığı çalışmalardan seçilen projeler BİF (Bornova İçin Fikirler) ana başlığı ile her yıl tekrarlanan sergiler ve yayınlarla kamuoyuyla paylaşıldı. Bu kapsamda 2016 yılının Kasım Ayında BİF tasarım sergisinin 3. sü düzenlenmiş ve sergi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “ İzmir İyi Tasarım Günleri” kapsamına alındı. Ayrıca 2016 yılında BİF yayınlarının 2. sayısı yayımlandı. BİF (Bornova İçin Fikirler) organizasyonu kapsamında bugüne kadar Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Yaşar Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Ekonomi Üniversitesi, Gediz Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Delft Teknik Üniversitesi’nden sekizyüzü aşkın öğrenci ve elliyi aşkın öğretim görevlisi ile çalışılmıştır.

YEŞİLOVA HÖYÜĞÜ ZİYARETÇİ MERKEZİ
Kültür-Sanat dalında en iyi proje seçilen Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi, İzmir’deki yerleşik yaşamı 8.500 yıl öncesine dayandıran kazıların sürdüğü Yeşilova Höyüğü’nün hemen yanıbaşında kent kültürüne kazandırılan özel bir mekan olarak kent kültürine kazandırıldı. Merkez’de Yeşilova ve çevredeki diğer höyüklerden çıkarılan buluntuların sergileniyor ve ziyaretçiler bölgenin Tarih Öncesi Dönemi kültürleri  hakkında bilgiler alıyor. Projesi yarışmayla belirlenen Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde sergi alanları, eğitim alanları ve kazı evi de bulunuyor. Günlük 300 kişiye ulaşan ziyaretçi sayısıyla, uzmanların rehberliğinde dolaşılan ve  aktivite yapılan Merkez, konser, tören ve sergi gibi aktiviteleri ile yaşayan bir Kültür Merkezi niteliğinde.

 
Nohutlu işkembe
 
Kılıçdaroğlu Aydın'da: Demokrasi isteyen 'hayır' diyecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu'ndan o avukatlara: İzmir için bir jest bekliyorum!
Başkan Kocaoğlu, katı atık bertaraf tesisinden kuş yemci İzzet Amca’ya ...
Karşıyaka'da üreticiden tüketiciye 'köy' bereketi
Karşıyaka Belediyesi tarafından hem üretici kooperatiflerini desteklemek ...
Konak'ta 'yeni bina' dönüşümü tetikleyecek
Vatandaşları evinde ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Yenişehir ...
 
Buca'ya 7 yeni park geliyor
Buca Belediyesi Buca’yı yeşille buluşturmaya 2017 yılında da devam ediyor. ...
Güzelbahçe Demokrasi Evi’ne miting gibi açılış
Güzelbahçe’de, 16 Nisan’da yapılacak Referandum’da ‘Hayır’ oyu kullanacakların ...
Büyükşehir'den 'Neşeli Kuklalar' festivali
İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Uluslararası Kukla Günleri” kapsamında Bornova, ...
 
Türkiye’nin en büyük sosyal marketi Kemalpaşa’da
Kemalpaşa Belediyesi tarafından kurulan Sosyal Market, nüfusa göre Türkiye’nin ...
Büyükşehir'den 8 ilçeye daha temizlik filosu desteği
İzmir'in güney bölgesinden başlayan dağıtımlar Yarımada bölgesi ile devam ...
İzmir’deki dönüşüm zirvesinde Kocaoğlu ile Gökçek’ten ortak mesaj!
"Kentsel Dönüşüm ve Riskli Alan Sempozyumu"na konuşmacı olarak katılan ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva