HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ağustos 2017 Pazartesi - 11:07

Bornova Belediyesi’nden çevreci hamle: Bunu yapana indirim var!

Bornova Belediye Meclisi’nde oy birliği ile alınan kararla yenilenebilir enerji kaynağı kullanan binalardan artık her türlü belediye ücreti yüzde 25 indirimli alınacak.

Bornova Belediyesi’nden çevreci hamle: Bunu yapana indirim var!

Bornova Belediye Meclisi’nde oy birliği ile alınan kararla yenilenebilir enerji kaynağı kullanan binalardan artık her türlü belediye ücreti yüzde 25 indirimli alınacak. Daha önce 300 kilowattlık Fotovoltaik Güç  Sistemi kuran ve bu sayede her yıl 250 bin ton karbon salımını engelleyen Bornova Belediyesi bu kararla da tüm Türkiye’ye örnek oldu. Çevrenin korunmasına katkıda bulunmak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Biz, hem yenilenebilir kaynakları kullanarak çevre değerlerimizi koruyoruz, hem de sağladığımız tasarrufları yatırımlara dönüştürüyoruz” dedi.

Dünyanın enerji politikalarının belirlendiği Enerji Kentleri Birliği’nin(Enerjicities) yönetim Kurulu’nda yer alan Bornova Belediyesi bu konuda ortaya koyduğu projelerle Türkiye’ye örnek oluyor. Daha önce 300 kilowattlık Fotovoltaik Güç  Sistemi kuran ve bu sayede her yıl 250 bin ton karbon salımını engelleyen Bornova Belediyesi bir örnek projeye daha imza attı. Artık Bornova’da yenilenebilir enerji kaynağı kullanan(güneş, jeotermal, su, rüzgar) binalardan yasa gereği belediyenin aldığı tüm ücretlerden yüzde 25 oranında indirim yapılacak. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etmek amacını taşıyan karar Bornova Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alındı.

GÜNEŞ ENERJİSİ KULLANILIYOR
Bornova Belediyesi’nin Erzene Mahallesi’nde 2013’te çalışmalarına başladığı ve 2014 yılı sonunda üretime geçen 300 kilowattlık Fotovoltaik Güç Tesisi’nde üretilen elektrik 20 ayda maliyetini karşılayıp para kazandırmaya başladı. İzmir Kalkınma Ajansı’ndan hibe desteği kazanarak 820 bin liralık proje bedelinin 234 bin lirasını karşılayan Bornova Belediyesi, 2016 yılının Haziran ayından itibaren Fotovoltaik Güç Tesisi için harcadığı paranın tamamını burada üretilen elektrikten karşıladı.

Bornova Belediyesi, güneş ışınlarıyla yıllık 150 bin liralık elektrik enerjisi üretiyor. 300 kilowattlık ‘Fotovoltaik Güç Sistemi’ kurdu. Erzene Mahallesi’nde 1250 güneş panelinin yerleştirildiği 7 dönümlük arazide çalışmaya başlayan sistem, ürettiği elektiriği dağıtım şebekesine vermeye başladı. 1250 güneş paneliyle kurulan sistem, her yıl çevre kirliliğine neden olan 250 ton karbon salımı engellendi.

Daha yaşanabilir çevre konusunda birçok proje üreten Bornova Belediyesi’nin hava kirliliğinin önüne geçmek için yaptığı çalışmalar sonuç verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı’nda bulunan Hava Kalitesi İndeksi’ne göre Bornova’nın hava kalitesinin iyi nitelikte olduğu ölçüldü. İlçe sınırları içine konulan 2 adet hava ölçüm istasyonundan çıkan verilen örnek nitelikte çıktı.

SAĞLANAN TASARRUF YATIRIMA DÖNÜŞÜYOR
Çevrenin korunmasına katkıda bulunmak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “İlçemizde yaşam standartlarının yükselmesi öncelikli hedefimiz. Bunun da en önemli şartlarından biri temiz bir çevre. Bornovamızda kaliteli çevre değerleri için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bornova Belediye Meclisimizde oy birliği ile aldığımız karar da bu anlamda önemli bir katkı sağlayacak. Tüm Türkiye’ye örmek olacak kararla Bornova’da çevreci enerjileri kullanan binalara önemli bir avantaj sağlanmış olacak. Biz, hem yenilenebilir kaynakları kullanarak çevre değerlerimizi koruyoruz, hem de sağladığımız tasarrufları yatırımlara dönüştürüyoruz” diye konuştu.

 
Nasuh Mahruki Karşıyaka’ya konuk olacak
 
Son 10 gün! Bankanızı aramazsanız...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nasuh Mahruki Karşıyaka’ya konuk olacak
Karşıyaka Belediyesi, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıl dönümünde, önemli ...
Başkan Kocaoğlu müjdeledi: Büyükşehir kendi elektriğini üretecek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yılda 180 milyon TL olan ...
Konak'ta 'tarihi' dokunuş: Kitap yuvası olacak
Harabe durumdayken Konak Belediyesi tarafından restorasyonu yapılarak ...
 
Büyükşehir, Çölyak ve PKU'lulara can suyu oluyor: Bir koli mutluluk
İzmir Büyükşehir Belediyesi, özel durumları nedeniyle ömür boyu diyet ...
O ilçede kız öğrenci misafirhanesi’nde sona doğru
Karabağlar Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak hizmet ...
Geleceğin sinemacıları Bornova'da yetişiyor!
Bornova Belediyesi bünyesinde 6 yıldır eğitim veren Dijital Film Atölyesi, ...
 
Geri sayım başladı: İzmir'in turistik ilçesine deniz manzaralı otogar
Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 5.5 milyon liralık yatırımla inşaatına ...
İzmir'in ağı büyüyor: 34 farklı nokta, 3 milyon insan...
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7 noktada başladığı ücretsiz “WizmirNET” ...
Foça'da engelliler yararına kermes
Foça Belediyesi ve Foça Kent Konseyi Engelli Meclisi’nce, iki gün sürecek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva