HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ağustos 2020 Çarşamba - 20:25

Bornova Belediye Meclisi'nde kütüphane ve park adı, krize yol açtı

Çamdibi'nde mülkiyeti belediyeye ait arsa üzerine yapılacak binaya ve kütüphanenin yer alacağı parka "Dr. Ziya Yılmaz" adı verilmesi talebine AK Parti ve İYİ Parti'den tepki geldi. CHP Grubu, yoğun itiraz üzerine konuyu bir ay öteledi

Bornova Belediye Meclisi nde kütüphane ve park adı, krize yol açtı

EGEDESONSÖZ - Bornova Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk toplantısı, Başkanvekili Hüseyin Ünal'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Meclise, Çamdibi'nde bulunan bir kütüphane binası ve parka verilecek isim tartışması damga vurdu. Çamdibi’nde faaliyet gösteren bir müteahhit firmayla iki yıl önce yapılan protokol, tartışmalara sebep oldu. Çamdibi Refik Tulga Caddesi’nde bulunan, mülkiyeti belediyeye ait arsa üzerinde yapılacak kütüphane binasına “Bornova Belediyesi Dr Ziya Yılmaz Mimari Tasarım ve Görsel Sanatlar Kütüphanesi” ve kütüphanenin bulunduğu parka “Bornova Belediyesi Dr Ziya Yılmaz Kültür Kompleksi” adlarının verilmesi, AK Parti’nin muhalefetiyle karşılaştı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç de muhalefete destek verdi.

BELEDİYE, NOTER MAKAMI DEĞİLDİR
AK Parti Bornova Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Sait Tatlı, “Bornova Belediyesi’nin onayı olmadan bir yere isim vermek belediyeyi noter makamına dönüştürmektir” dedi. Tatlı, söz konusu firmanın iki yıl önce yaptığı protokolün gereklerini dahi yerine getirmediğinin altını çizerek, “Öncelikle firmanın alanı  Bornova Belediyesi’ne devretmesi lazımdı. Bu protokolün şartları yerine getirilmeden firmanın kendi ismiyle anılmasıyla ilgili bir girişimi var. Üstelik bunun  Bornova Belediyesi’nin onayına ihtiyaç duymamış. Zaten adını yazmış.Bornova Belediyesi noter makamı mıdır?” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Bahar Gürsu ise bir parka isim vermenin belediyeye bir yükümlülüğü olmadığını ifade ederek, “Şu anda orada bir isim de yok. Kaldırıldı” diye konuştu. Tatlı da iki gün önce çekilen fotoğrafta ilgili ismin asılı olduğunu söyledi. CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Ünal da, “İsim kaldırıldıysa herhangi bir sorun yok demektir” dedi. Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan, konunun geçmişine değindi. Taştan, daha önce grup toplantısında kendilerine bilgi verildiğini ifade ederek, “Belediyemiz ukdesinde olan bir arsamız var. Burada bir inşaat devam ediyor. Buranın ortasına satış ofisimizi koyalım, daha sonra bu binayı size devredeceğiz, denildi. Park ve bina uyumsuz denildi. Park da yapıldı. Şimdi ne yapıyoruz? Bu müteahhidin ismi verilsin, denildi. Bornova’da sayısı 1000'i bulan müteahhit var. Bir müteahhit kapıyı çaldığında aynı objektifliği ortaya koyabilecek miyiz? Evet, isimler yaşatılır. Ama bunun teşvik edici bir yönü vardır. Sonraki nesiller bu isimleri  takip etsin. Bu isimler örnek alınsın. Amaç budur. Ama biz bu geleneği basite indirgersek, halk dilindeki haliyle bir koyundan iki post çıkarmaya çalışırsak ne olur? Bir de 500 adet kitaplık kütüphaneden söz ediliyor. 500 adet kitap  sadece benim odamda var. Bu kitaplar okuma ihtiyacını ne kadar karşılar? Kalitesi nedir? Buna da bakmak lazım. Zaten kütüphane kuracak kişi kitap adetinden söz etmez. Peki şimdi biz bunları yapmazsak o bina mı yıkılacak mı, yoksa park mı yıkılacak? Eğer bu madde oyçokluğuyla buradan geçerse Müteahhitler Derneği’ni organize edip bu makama getireceğim” diye çıkıştı.

KEMAL SEVİNÇ'TEN DESTEK GELDİ
İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç de, Taştan’ın söylediklerini desteklediğini açıkladı, "Öyle ad koymak olmaz. Eğer bir ad verilecekse, bir işgaliye bedeli ödenmesi gerekir. Bu yer kadar bir katkı sağlaması lazım. Son dakika ismini koyarak olmaz. İdare iyi niyetle yardımcı olmuş. O yüklenici idareyi seviyorsa gerekeni yapar. Doğrusunu oturtalım” görüşüne yer verdi. AK Partili Taştan da böyle bir durumu destekleyeceklerini açıkladı, “Bu firma belediyemize katkı sunsun, ondan sonra oybirliğiyle o isim meclisten geçsin" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ünal, bu açıklamaları dikkate almadan oylamaya geçince, Fatih Taştan, isim üzerinden oylama yapılmasını talep etti. İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç, tekrar söz alarak, “Burada bir abi olarak eski bir bürokrat olarak konuşuyorum. İyi bir noktaya geldik. Bir ay daha beklememizde fayda var. Üzerinde biraz daha kafa yoralım" önerisinde bulundu. Bu öneri, CHP'li Gürsu tarafından da olumlu karşılaşınca, isim krizine geçici de olsa nokta kondu. Konu, bir ay daha tartışılacak ve eylül ayında yapılacak meclis toplantısında karara bağlanacak.

 
Türkiye'den Lübnan'a destek yolda
 
Salgında günün bilançosu: 19 vefat, 1178 yeni vaka
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Zabıta Teşkilatı 64 yaşında
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şemi Albat, zabıta ...
28 yıllık anılar tazelendi
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'i makamında ziyaret etti.
Objektifler İzmir kent merkezinde
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Kemeraltı’ndan Kadifekale’ye ...
 
Bir çalışanda pozitif çıkınca... Toplu Korona izni
Kemalpaşa Belediyesi'nde çalışan 1 personelin koronavirüs testinin pozitif ...
Çiğli’de miniklere hayvan dostu kitap
Çiğli Belediyesi tarafından çocuklarda hayvan sevgisinin pekiştirilmesi ...
Ödemiş'te gençlere tercih desteği
Dijital Sınıf ile sınavlara hazırlık döneminde Ödemişli öğrencilere destek ...
 
KARBEM’den öğrencilere danışmanlık desteği
Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM), ücretsiz eğitim ...
Çim konserleri yeniden başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Çim Konserleri’nin ilk konuğu ...
Narlıdere’den ‘kardeş’ dayanışması
Kardeş Belediyecilik çalışmalarına önem veren Narlıdere Belediyesi, ihtiyaç ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva