HABERLER>EKONOMİ
8 Ağustos 2018 Çarşamba - 13:52

Booking.com'dan sonra 20 siteye daha dava!

TÜRSAB Yönetim Kurulu aldığı karar sonucunda booking.com benzeri şekilde yurtdışı merkezli, Türkiye’de vergi ödemeyen online rezervasyon sitelerine dava açmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda davaya konu 20’ye yakın internet sitesinin olduğu ifade ediliyor.

Booking.com dan sonra 20 siteye daha dava!

Geçen yılın başlarında yurtdışı merkezli online otel rezervasyon sitesi booking.com’a dava açılmış, booking.com’un haksız rekabet oluşturduğu gerekçesiyle açılan dava sonucunda İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi, online rezervasyon sitesi Booking.com’un Türkiye’deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı vermişti. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) açtığı davanın ardından gerçekleştirilen duruşmada mahkeme şu kararı almıştı: “Booking.com BV şirketinin, Booking.com internet adresi üzerinden veya oluşturacakları başka bir adres üzerinden, Türkiye’de yerleşik otel, konaklama tesislerinin pazarlanması ve pazarlanmasına aracılık edilmesi yönündeki faaliyetin durdurulmasına, bu konuda Bilgi Teknolojileri Kurumu’na yazı yazılmasına karar verildi.

TÜRKİYE’NİN ÜRÜNÜNÜ SATIYORLAR
Booking.com’a erişim engeli devam ederken, TÜRSAB Booking.com’la aynı durumda olan 20’ye yakın internet sitesi hakkında hukuki işlem başlatma kararı aldı.

Hürriyet'ten Burak Coşan'ın haberine göre, Yönetim Kurulu toplantısında konuyu gündemine alan TÜRSAB, Türk pazarında, Türk müşteriye, Türkiye’de ürün ve hizmet satarak kazanç elde etmesine rağmen, vergi ödemeyerek Türk Seyahat acenteleri ve Türk tur operatörleriyle haksız rekabet eden airbnb, agoda, skyscaner ve expedia gibi 20’ye yakın site ile ilgili hukuki işlem başlatma kararı aldı.

‘DAVAMIZDA HAKLIYIZ’
Booking.com’a Türkiye’den erişimin engellenmesinin ardında şirket yetkilileri mayıs 2017’de Türkiye’ye gelerek dönemin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile bir görüşme yapmıştı. Yapılan görüşmenin ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, booking.com’un Türkiye’de yasalara uygun şekilde faaliyette bulunmasına ilişkin görüşme yaptıklarını belirterek, “Şimdi arkadaşlarımız görüşüyor. Biz çözüm makamıyız, konuyu bir şekilde halletmemiz gerekiyor. Bunların istemiş oldukları veya beklentilerini karşılayacak o cazibeyi ortaya çıkararak bir noktaya geleceğiz. İnternet ortamında Türkiye’de pazarlama yaparak gelir elde eden ve Türkiye’ye bundan değer bırakmayanlara yönelik davamızda haklıyız. Bunların istemiş oldukları veya beklentilerini karşılayacak o cazibeyi ortaya çıkararak bir noktaya geleceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

‘ÇÖZÜME DOĞRU GİDİYORUZ’
Mart 2018’de bir televizyon programına katılan Nihat Zeybekci Booking.com’un Türkiye faaliyetlerine bu yıl devam edebileceğini ifade etmişti. Zeybekci katıldığı TV programında, “Çözüme doğru gidiyoruz. Bu sezon herhalde öyle bir şey olacak, çalışmaya başlayacaklar. Mahkemenin daha önce verdiği haksız rekabet kararı dönemin şartlarında doğruydu. Buna çözüm getirmekle ilgili daha olumlu bir noktadalar. Türkiye’de büro açmak, sorumlu şirket haline gelmekle ilgili bir çözüme doğru gidiyoruz. Yurtdışından yabancılara Türkiye’nin pazarlanmasıyla ilgili Booking’in bir problemi yok. Türkiye’deki Türk turizm alanlarını, tesislerini Türklere pazarlayıp da buradan elde ettiği gelire karşılık kestiği ya da kesmediği faturalarla ilgili sıkıntı. Burada da bir çözüme doğru yaklaşıyor, kabul ediyor gibi” demişti.

 
Örgüt liderini böyle karşıladılar... Savcılık onların da peşlerinde!
 
Dehşet çiftliği... Çocuk kalıntısı bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bedelli askerlik ödemeleri PTT'den yapılabilecek
PTT AŞ, bedelli askerlik ödemelerini almaya başladı.
AB'den İZKA'ya 3 milyon avroluk proje
İzmir Kalkınma Ajansı tarafından geliştirilen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ...
İzmir'de kurban pazarının merkezine bu yıl izin yok!
İzmir'de, önceki yıllarda Yeşildere'deki alana kurulan kurban pazarına ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
ABD-Türkiye ilişkilerinde artan gerilim ve para politikasına yönelik soru ...
Mehmet KARABEL yazdı... Büyükannenizin filesi artık her eve lazım!
Mehmet KARABEL yazdı... Büyükannenizin filesi artık her eve lazım!
AK Parti'den kur açıklaması: Dalgalanma er geç duracak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Son dönemlerde finansal ...
 
Kuyumcular Odası Başkanı açıkladı: İzmir'de sahte takı dönemi!
Döviz fiyatlarının tavan yapması sonrasında konuşan İzmir Kuyumcular Odası ...
Bedelli askerliğe 2 günde rekor başvuru!
Bedelli askerlik uygulamasından yararlanmak için iki gün içinde 200 bine yakın kişi başvurdu
Kestane şekerinde Ödemiş çalımı
‘Turkey Home’ özel eki yayınlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, “Türk Patent ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva