HABERLER>POLİTİKA
8 Ocak 2019 Salı - 13:26

Bolton'a tepki: Yutmamız mümkün değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Vatandaşımız hangi bankaya kredi kartı borcu olursa olsun Ziraat Bankası'ndan alacağı krediyle borcunu kapatacak' dedi. Erdoğan, konuşmasında isim vermeden oyuncu Deniz Çakır'a da tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD'nin çekilmesi Türkiye'nin Kürt savaşçıların güvenliğini garanti etmesine bağlı" diyen, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'u sert sözlerle eleştirdi.

Bolton a tepki: Yutmamız mümkün değil

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Her kurum gibi Meclisimizin itibarı da yaptığı işlere ve bu işlerin kalitesine bağlıdır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birileri Meclis'i çalıştırmamak için tüm güçleri ile çalışacaktır. Sizlere düşen hem bu kifayetsizlere hak ettikleri cevapları vermek hem de yasama sürecinin kesintisiz çalışmasını sağlamaktır. Meclis'te de saflar netleşmiştir. Bir yanda AK Parti MHP ile yerli milli duruş sahibi kesimler vardır diğer yanda ise ana muhalefet partisi ve bölücü örgütün güdümündeki parti ile benzeri yapılar vardır. Milletimiz bu net fotoğraflar arasında bir tercih yapacaktır.

Şu ana kadar açıklamadığımız 6 il veya büyükşehir adayımız kaldı. Bu hafta sonu cumadan itibaren Trabzon, Kocaeli ve Sakarya'ya giderek adaylarımızı çıkartacağız.

Cumhur İttifakı çatısı altında MHP ile belediye başkanlığı seçimlerinde yapacağımız işbirliğinin de hayırlı neticelere vesile olmasını temenni ediyorum. İlk defa bir mahalli seçimlerde gizli kapaklı değil her şeyin milletimizle paylaşıldığı şeffaf bir ittifak yapılmış oluyor.

Yapmış olduğumuz bu ittifak konusunda tüm teşkilat mensuplarımızın partimizin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun MYK'nın almış olduğu kararlara verdiğimiz kararlara saygı duymasını özellikle rica ediyorum. Aramızdaki bu bağları kimse zayıflatma yoluna gitmesin kimse de kalkıp ben diye hareket etmesin burada ben yok burada biz var. Herkes buna uysun. Cumhur İttifakı 31 Mart akşamı inşallah zaferle bu yoldan çıkacaktır. Karşımızda Sayın Bahçeli'nin ifadesi ile zillet ittifakı benim ifadem ile illet ittifakı var. Bunlara karşı inşallah zaferimizi ilan edeceğiz.

''BUGÜN TÜRK SİYASETİNİN EN ÖNEMLİ SORUNU ANA MUHALEFETTİR''
Bugün Türk siyasetinin en önemli sorunu ana muhalefettir. Sorun ana muhalefetin iktidara talip siyasi organizasyon gibi değil de marjinal örgüt gibi davranıyor olmasıdır. Bugün CHP yönetimi demokrasi ile halkçılık ile kültürümüzle de uzaktan yakından ilgisi olmayan bir zihniyetin eline geçmiştir. CHP adına konuşan ahkam kesen bir takım isimlerin yaptıklarına baktığımızda kimi zaman acı acı gülümsüyor kimi zaman öfkeleniyoruz. Sıkıntının asıl kaynağı bu partinin başındaki zattır. Ön tekerlek nereye giderse arkadaki de onu izlermiş. Koltuğunu riskle atmamak için cumhurbaşkanlığı seçminde aday olmaya bile cesaret edemedi edemez. Konu iftiraya yalana hakerete gelince aslan kesilir. Can çıkar huy çıkmaz. Bu zatı gerçek bir demokrat gibi siyaset yapmaya ikna edemedik. Gezi olaylarında duvarlara ne yazıldığını hatırlıyorsunuz değil mi? Geçtiğimiz hafta CHP'li Edirne Belediye başkanının astığı afişler konuşuldu. Bu heykeldeki Kıbrıs Türkü temsilcisinin yüzünün tahrip edilmiş olması ayrı bir garabet örneğidir.

İnönü Menderes Boğaz'a köprü projesini ilk gündeme getirdiğinde tartışmayı yıkarız diyecek kadar ileri götürmüştü. Köprü projesini gündeme getiren Nuri Demirağ İnönü ve Ali Çetinkaya için köprü yapılırsa üzerine İnönü ve Çetinkaya geçemez diye yazılmasını vasiyet etmişti. Herhalde ben de bir vasiyet yapabilirim. Bay Kemal geçemez. Marmaray'a Avrasya Köprüsü'ne işte bunlar bu şekilde muhalefet ettiler.

OYUNCU DENİZ ÇAKIR'A TEPKİ
Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan Cumhurbaşkanı'nı bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır. Bu ülkenin başörtülü hanımlarına 'Suudi Arabistan'a gidin' demek faşistliğin en sefil halidir. İki üç gün önce, bir konserden çıkan başı açık, başı örtülü kızlarımıza orada gelip, bu şekilde sataşıp, 'Suudi Arabistan'a gidin, burada ne işiniz var' diyenlerin halini düşünün. Adı da neymiş sanatçıymış, buyurun. Dert başka ne derseniz deyin bu ülkede insanların yaşam biçimi ile uğraşan CHP zihniyetidir. AK Parti tam aksine bu ülkede yaşam çeşitlerini garanti altına alan bir siyasi zihniyettir. Bu CHP zihniyeti inşallah önümüzdeki seçimlerde milletimizden hak ettiği dersi bir kez daha alacaktır. (NTV)

 
İzmir’de kişi başına düşen milli gelir ne kadar?
 
CHP'li Yücel'den AK Parti'ye İZBAN yanıtı: Kahramanlık çıkarma çabası!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 8 Ocak 2019 Salı 14:34

eee hani ne oldu, telefonda Trumpla anlaşmıştınız? demekki kocaa ABD. Başkanıda tek başına karar veremiyormuş değilmi? yinemi aldandın??

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de seçim güncesi: Cumhur İttifakı'nda gündem meclis üye listesi ve eğitim!
Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, ...
CHP Menderes aday adayı Öztürk: Satmayacağız, atmayacağız, yıkmayacağız!
Menderes Belediye Başkanlığı için yola çıkan CHP'li Mustafa Öztürk, ilçe ...
Zeybekci'den yüreklere su serpen açıklama: İZBAN'da artık grev olmayacak!
İZBAN’da yaklaşık bir aydır devam eden ve yüz binlerce vatandaşı mağdur ...
 
'Bolton mısın, Dalton musun! Sana mı soracağız?'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında önemli mesajlar verdi.
CHP ve İYİ Parti arasında İdris Naim Şahin bilmecesi
CHP ve İYİ Parti arasında devam eden seçim iş birliği yapılacak il sayısı ...
CHP Bornova aday adayı İnal: Yurttaşları özgür ve üretken olan kentler daha güçlüdür!
Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte toplumun tüm kesimlerine ulaşma noktasında ...
 
Kınık’a yatırım yağmuru
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza DAĞ, 2018 ...
'Önümüzdeki seçim bir bekaa meselesi değil'
Partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral ...
AK Partili Dağ'dan Kocaoğlu ve CHP'ye İZBAN salvosu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İZBAN ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva