HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
22 Eylül 2015 Salı - 16:17

Bodrum’da Türk Filmleri Haftası

Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde 5'incisi düzenlenen Bodrum Türk Filmleri Haftası'nda sinemaya emek veren yönetmen, oyuncu, yapımcı ve sinema işletmecileri sinemaseverler ile buluşacak. Birçok Türk filminin izleyicilerle buluşacağı etkinlikte 3 filmin ilk kez gösterimi yapılacak.

Bodrum’da Türk Filmleri Haftası

Cinemarine Sinemaları öncülüğünde, Bodrum Sinema ve Kültür Deneği, Magazin Gazetecileri Derneği, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) ile birlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkıları, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası'nın destekleri ile gerçekleştirilecek 5'inci Bodrum Türk Filmleri Haftası, 29 Eylül - 4 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Her yıl eylül ayının son haftasında yönetmen, oyuncu, yapımcı ve sinema işletmecilerini sinemaseverler ile buluşturan Bodrum Türk Filmleri Haftası (BTFH), Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen basın toplantısı ile tanıtıldı. Toplantıya CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Magazin Gazetecileri Derneği Başkan Vekili Okan Sarıkaya, SİSAY Yönetim Kurulu Üyesi ve Avşar Sinemaları Genel Müdürü Murat Çiçek, Cinemarin Sinemaları sahibi Cenk Sezgin ve basın mensupları katıldı.
 
3 GALA YAPILACAK
 
Yönetmenliğini Semra Dündar'ın yaptığı, Ayça Erturan, Faik Ergin ve Oya Aydoğan'ın rol aldığı romantik komedi türündeki 'Aşk Nerede', yönetmenliğini Caner Özyurtlu'nun yaptığı, Ceren Moray, Erkan Kolçak Köstendil'in rol aldığı komedi türündeki 'Yok Artık' ve yönetmenliğini Yasemin Türkmenli'nin yaptığı Cansel Elçin, Özge Özberk, Hakan Eratik'in rol aldığı komedi-dram türündeki 'Evlenmeden Olmaz' filmlerinin gala gösterimleri Bodrum'da yapılacak. Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde gerçekleştirilecek gala gösterimleri de halka açık ücretsiz olarak yapılacak.
 
Ayrıca hafta boyunca, yönetmenliğini Nesimi Yetik'in yaptığı Toz Ruhu, yönetmenliğini Caner Alper ve Mehmet Binay'ın yaptığı Çekmeceler, yönetmenliğini Murat Düzgünoğlu'nun yaptığı Neden Tarkovski Olamıyorum, yönetmenliğini Murat Şenöy'ün yaptığı Tehlikeyle Flört filmleri de söyleşileri ve gösterimleri Cinemarin Sinemalarında seyirci ile buluşacak.
 
BTFH'nin 3 Ekim'de yapılacak Emek Ödülleri ve Kapanış Gecesi'nde İzzet Günay, Ediz Hun, Oya Aydoğan, Şükrü Avşar, Şerif Sezer ve Göksel Arsoy'a emek ödülü verilecek. BTFH'nin son günü 4 Ekim'de ise Hayvanları Koruma Günü'nde Vahşi Kızın Hikayesi-Cocojambo filmi sinemaseverlerle buluşacak.
 
FİLMLER ÜCRETSİZ GÖSTERİLECEK
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum'un kültür ve sanat açısından tanıtımına katkı sağlayacak her türlü etkinliğe destek verdiklerini söyleyerek "Sinemanın kalbi Bodrum'da atacak. Çok sayıda yönetmen, oyuncu Bodrum halkıyla buluşacak. Bu etkinliğin en güzel yanı da filmlerin ücretsiz olarak gösterime sunulması, sinemaya gitmemiş insanların da sinema da film izlemesine imkan sunuyor" dedi.
 
Cinemarin Sinemaları sahibi Cenk Sezgin, Bodrum Türk Filmleri Haftası'nın geçen 4 yılında, 38 yönetmen, 58 oyuncu, 29 yapımcı, 58 sinema salonu işletmecisi, 25 sinema sektörüne ürün sağlayan firma sahibi, 3 Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü yetkilisi ve 10 binlerce sinemaseveri ağırladıklarını belirterek, "Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da henüz vizyona girmeyen pek çok film, Türk Filmleri Haftası seyircisi ile ilk kez Bodrum'da buluşacak. Türk sinemasının değerli oyuncuları bizlerle bir araya gelecek. Yönetmenler, yeni filmlerinin tanıtımlarını söyleşi etkinliklerinde yapacak. Bodrum halkı ve tatil için Bodrum'da olanlar, unutulmaz bir hafta geçirecek" dedi. (dha)
 

 
İzmir’de ‘anma' gerginliği: Vekil adayı dahil 36 gözaltı
 
Aydın’da feci kaza: Kamyonetin altında kaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emmy gecesinde Taht Oyunları!
67. Emmy Ödülleri'nde en çok heykelcik toplayan, sevilen dizi Game of ...
İzmir’de büyük şölen: 87 ülke, bin 591 film!
Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’ne başvurular sona erdi. Festivale, ...
İzmir'in foto belgesi Arkas Sanat'ta
Arkas Sanat Merkezi'nde 'İzmir: Yarınlara bir Miras' adıyla açılan fotoğraf ...
 
İzmir Fuarı’nda ‘Sanat Güneşi’ günleri…
Sahneye ilk kez İzmir Fuarı'nda çıkan Zeki Müren'in anısına, fotoğraf ...
İbrahim Çallı'nın adı memleketinde yaşayacak
Denizli'nin Çal İlçesi'nde kullanım hakkı belediyeye devredilen askerlik ...
Türkiye'nin Oscar adayı 'Sivas'
11 yaşında bir çocuk ile Sivas isimli bir dövüş köpeğinin bozkırda geçen ...
 
Ünlü oyuncuya '11 Eylül' tepkisi
Hollywood'un sevilen isimlerinden Adrian Grenier, sosyal medyada yaptığı ...
Kadın üzerindeki baskıyı iğnelerle eserlerine taşıdı
Bodrum'da ressam ve heykeltraş Gülsüm Keskinoğlu, dikiş iğnesi ve kül ...
Abluka'ya Venedik'ten Jüri Özel Ödülü
Emin Alper’in, dünya prömiyerini 72. Venedik Film Festivali’nin ana yarışma ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva