HABERLER>EGE
29 Mayıs 2016 Pazar - 14:39

Bodrum'da eş katiline tutuklama

Bodrum'da, şiddet uyguladığı içinevi terk eden nikahsız eşi 29 yaşındaki Ayşegül Aslan'ı dönmeye ikna edemeyince tabancayla kurşun yağdırarak öldürüp kendisine engel olmak isteyen genç kadının patronu 36 yaşındaki Hasan Elik'i de yaralayan 43 yaşındaki Hüdaverdi Sert çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

Bodrum da eş katiline tutuklama

Kahramanmaraş'ta nakliyecilik yapan Hüdaverdi Sert, bir yıl önce şiddet gördüğü ve resmi nikah yapmadığı gerekçesiyle kendisini terk eden bir çocuğunun annesi, ikinci eşi Ayşegül Aslan'ın Bodrum'daki kuzeni Emine Aslan'ın yanına kaçtığını ve Göltürkbükü Mahallesi, 86 Sokak'taki bir çamaşırhanede çalıştığını öğrendi. Bunun üzerine Bodrum'a gelen Hüdaverdi Sert, dün saat 10.30 sıralarında, eşinin üç aydır çalıştığı işyerine gitti. Sert, iddiaya göre, bahçede patronuyla oturan Emine Aslan'a, "Benimle geleceksin. Çocuklarının başına dön. Karımsın, burada kalamazsın" dedi. Hüdaverdi Sert, kendisine, "Yaptıklarını unutmadım. Bir daha yapacaksın, İşkence görmekten bıktım. Buradan bir yere gitmiyorum" diye karşılık veren Emine Aslan'ı ve kendisine engel olmak isteyen ayrıldığı eşinin patronu Halil Elik'i belinden çıkardığı tabancayla kurşun yağmuruna tuttu. Aslan, başından ve göğsünden birer, karnından ise üç kurşunla, Elik ise karnı ve göğsünden yaralandı. Aslan'ı kuzeni Emine Aslan'ın gözü önünde vuran Hüdaverdi Sert, iddiaya göre, kendisine engel olmaya çalışan çamaşırhane işçisi 45 yaşındaki Ahmet Günay'a da silahını doğrultu. Ancak silah ateş almayınca kaçtı. 

İhbar üzerine çamaşırhaneye gelen sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen, genç kadın olay yerinde yaşamını yitirdi. Ağır yaralı Elik ise ambulansla Özel Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Olaydan sonra bindiği 80 PR 861 plakalı otomobille Bodrum'dan kaçmaya çalışan Hüdaverdi Sert, jandarmanın takibiyle Güvercinlik Mahallesi'nde yakalandı. Gözaltına alınan Hüdaverdi Sert, jandarmadaki sorgusunda, "Namus meselesi yaptım. Onu defalarca uyardım, 'Dön' dedim dönmedi. Bodrum'da kötü yola düşmesinden korktum, uyardım dinlemedi, vurdum" dediği öğrenildi. 

Hüdaverdi Sert, polisteki işlemlerinin ardından bugün sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

AVUKATINDAN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA

 Hüdaverdi Sert'in avukatı Mehmet Boro, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu olayda kişi inancına göre kendisini evli olarak kabul ediyor. Bir çocuğu var ve kendi adına kayıtlı. Ağır tahrik olduğunu düşünüyor. Dini usullere göre evlenmiş ve boşanmada olmamış. Yani yapılan usule göre, evlenme usulüne göre boşanma usulü uygulanmamış. Fiili ayrılık olmuş ancak boşanma olmamış. Her insanın tahrik edilme derecesi farklıdır. Müvekkilimin, ilk gittiğinde öldürme niyeti yoktur, eşini alıp gitme niyeti vardır. Öldürme niyeti olduğuna dair herhangi bir delil yoktur. Eşinin, çocuğuna annelik yapmasını istemektedir" diye konuştu.

'KİMSE FERYADINI DUYMAMIŞ'

Resmi nikah istediği için şiddet görüp, ölümle tehdit edildiğinden, Hüdaverdi Sert hakkında Kahramanmaraş'ta polise pek çok kez şikayetçi olan ve koruma altına alınmayı talep ettiği öğrenilen Aslan'ın öldürülmeden birkaç gün önce sosyal paylaşım sitesi Facebbook'taki sayfasında, 'Mutluluğun resmini çizemem ama acının heykelini bile dikebilirim. Hiçbir insanın acısını küçümsemeyin çünkü gerçekleri bilmiyorsunuz' ve 'Bu devirde en çok Azrail'e güveneceksin en azından niyeti belli' yazılı paylaşımlarda bulunması dikkati çekti.

'GENÇ YAŞTA HAYATI KARARDI'

Jandarmanın ifadesine başvurduğu öldürülen Aslan'ın kuzeni Emine Aslan'ın, "Ayşegül, yeni bir hayat kurmak istiyordu. Her şeye rağmen yaşadıklarını unutmak, hayata sıfırdan başlamak tek isteğiydi ama olmadı. Ölüm Ayşegül'ü göz göre göre buldu. Bunu bekliyordu. 'Bu adam beni yaşatmaz' diyerek, kaçıp buralara kadar geldi. O adam Ayşegül'ü, daha önce de 'Gel çocuklarının başına geç yoksa sonu kötü olacak' diye tehdit etmişti. Ancak, Ayşegül'ün o adamın yanına dönmesi hergün dayak, her gün işkence demekti. Ya dayaktan ölecekti ya da bir kurşunla" dediği öğrenildi.

Öte yandan Muğla Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsisinin tamamlanan Aslan'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Kahramanmaraş'ın Topçalı Köyü'ne gönderildi. Aynı olayda yaralanan Aslan'ın patronu Halil Elik'in tedavisinin ise sürdüğü bildirildi. (dha)

 
'İlk Kurşun' 97'nci yıl dönümünde anıldı
 
'İztuzu'nu kamu kurumu yönetsin' eylemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bodrum'da korkutan yangın!
Bodrum'daki makilik aklanda çıkan ve yerleşim yerine yaklaşan yangın çevredekileri ...
Aydın’da baskın: 1 ton kaçak domuz eti
Aydın’da C.C. adlı kasap, kaçak kesimle elde ettiği yaklaşık bir ton domuz ...
Gözde tatil beldesinde ‘koca’ dehşet!
Maraş’ta şiddet gördüğü gerekçesiyle kocasından boşanıp Muğla'nın Bodrum ...
 
Sokak ortasında başından vurulan genç kurtarılamadı
Manisa’nın Soma İlçesi'nde, sokak ortasında, pompalı tüfekle başından ...
Sevgilisinin evinin önünde kendini yaktı!
Muğla’nın Milas İlçesi'nde 38 yaşındaki Hüseyin Ali Tezbaşaran gönül ilişkisi ...
İztuzu’nda jeneratörleri denizden soktular!
DALÇEV, İztuzu Plajı'na yerleşmeye devam edip, deniz yoluyla iki dev jeneratör ...
 
Polisi şok eden operasyon: Zehir odası!
Denizli’deki bir eve operasyon yapan polis, konutun odasının hintkeneviri ...
Cansu Kaya'nın öldüğü yerde keşif yapılacak 
Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde 18 yaşındaki Cansu Kaya'nın ölümüyle ilgili ...
Barınağa dönüştürülen minibüsten 13 mülteci çıktı
Bodrum'daki otoparkta bulunan minibüsü barınağa çeviren Pakistan uyruklu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva