HABERLER>EGE
10 Ağustos 2017 Perşembe - 21:49

Bodrum'da 3 yıldır süren skandal! Vatandaşlar artık isyan etti

Bodrum'un Dağbelen Mahallesi'nde yaşayanlar, yaklaşık 3  yıldır yaşanan sıkıntı nedeniyle tankerlerle getirilerek depoya boşaltılan sudan  doldurabilmek için her gün mahalle meydanındaki çeşme başında kuyruğa giriyor.

Bodrum da 3 yıldır süren skandal! Vatandaşlar artık isyan etti

Evlerinde yüzlerini yıkayacak su bile bulamadıklarını belirten  Dağbelen Mahallesi sakinleri, yetkililerden gelecek yardımı bekliyor.Tankerlerle köye getirilen su depoya boşaltılıyor ve evlere  yönlendirileyor. Depodaki suyun ulaşamadığı evlerde oturanlar ise ihtiyaçlarını  depodaki suyla dolan mahalle meydanındaki çeşmeden karşılıyor. Aralarında yaşlı  kadınların da olduğu grup, öğle saatlerinde su doldurmak için hayırseverlerce köy  meydanında yaptırılan çeşmenin başına geliyor.

Sıcak havada tankerin gelmesini bekleyenler arasında zaman zaman  gerginlikler oluyor. Bir anda suyun geldiğini fark eden mahalleli arasında sıra  kavgası yaşanıyor.

"BİR HAFTADIR YIKANAMIYORUM"
Bölgede yaşamını sürdüren 70 yaşındaki Nazife Özbaş, bulaşık ve  çamaşırlarını yıkamak, hatta banyo yapmak için bile su bulamadıklarını söyledi.

Yaşadıkları sıkıntıları kelimelerle anlatamadıklarını belirten Özbaş,  şöyle devam etti:

"Böyle bir şey olamaz. Buraya daha önce 'Ağa Köyü' denilirdi ama şimdi  fakirin de fakiri oldu. Suyumuz yok, tuvaletlerimiz kirli. Yürüyerek gelip  buradan su dolduruyoruz. Bu köyü kaldırsınlar. Bir haftadır yıkanamıyorum. Suyun  başında sürekli kavga yaşanıyor. Ben bu sorun çözülsün diye belediyenin önüne  gidip yatacağım. Büyükşehir yetkilileri gelip görsün, böyle olmuyor."

Siyasetçilerin sadece seçim zamanında yanlarına uğradıklarını anlatan  Özbaş, Muğla büyükşehir olduktan sonra bu sıkıntıları yaşamaya başladıklarını  savundu.

Kezban Karapınar ise 3 yıldır su sıkıntısı çektiklerini, su akışının  düzenli olmaması nedeniyle çamaşır makinelerinin bozulduğunu anlattı. Suyun kış  aylarında biraz olsun düzeldiğini ancak yaz aylarında sürekli sıkıntılar  yaşandıklarını ifade eden Karapınar, "Benim evim yüksekte olduğu için bana su hiç  ulaşmıyor. Dışarıdan getirdiğimiz suyu kullanıyoruz. Lavaboya girsem su  bulamıyorum. Ne yapacağımızı bilemiyoruz." dedi.

Geçmiş yıllarda bölgede 6 kuyu olduğunu anımsatan Hüseyin Gonca ise  şimdi ise 1 kuyu ile hizmet almaya çalıştıklarını, bu kuyunun da ihtiyaçlarını  karşılamadığını dile getirdi.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Yıldızhan ise yüzünü yıkayamadığına ve  banyo yapamadığına işaret etti.

"BİZ DE İNSANIZ"
Evinde su akmadığı için temizlik bile yapamadığını belirten Fatma  Avşar, "Seçim noktası olduğunda Dağbelen köyü değerli oluyor. Bizim  sıkıntılarımız varken neredesiniz? Biz susuzuz. Bize günde birkaç tanker su  veriliyor ama bu su nereden geliyor, nereden bileyim. Haftada bir hastanede  kontrole gidiyoruz. Bizi hayvan yerine koymaktan vazgeçsinler. Biz de insanız."  dedi.

Akşam saatlerine kadar bölgeye tankerle su getiren Sadık Keskin de her  gün 8 sefer yaparak bölgeye su taşıdığını anlattı. Suyu Yalıkavak Mahallesi'ndeki  itfaiyeden getirdiğini anlatan Keskin, "Suyu getirdikten sonra ilk olarak  arıtmaya veriyorum. Daha sonra bu su arıtılarak temiz halde dağıtılıyor. Su  temizlenmeden insanlara dağıtılmıyor. Ben buraya 8 tur yapıyorum. İnsanlara  hizmet veremeye çalışıyorum." değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan su deposuna çıkan yol üzerinde oturanlar ise her gün gelen  su tankerinin yol açtığı yoğun tozdan etkilendiklerini, cam bile açamadıklarını  ifade etti.

"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE ELİNDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYOR"
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, AA muhabirine, Dağbelen'deki  su sorunu daha önceki yıllarda da yaşandığını bildirdi.

Sorunu çözmeye çalıştıklarını ifade eden Kocadon, şunları kaydetti:

"Sorunu çözmeye çalıştık, sorunun ne olduğunu biliyoruz. Büyükşehir  Belediyesi de elinden gelen gayreti gösteriyor. Bazı kuyuların izin alma sorunu  zorlaştığı için ondan dolayı bu sıkıntı yaşanıyor ama en kısa zamanda Muğla  Büyükşehir Belediyesinin bu sorunu çözeceğini düşünüyorum." (AA)

 

 
Çin'den ABD'ye uyarı: Hoşnut değiliz
 
Kamu kurumları para bastı! Yüzde 535 artış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrencisine 5 yıl boyunca cinsel istismarda bulunmuştu...Karar verildi!
Manisa'da öğrencisine 5 yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla ...
Aydınlı üreticinin yüzü güldü! İlk hasatın kilosu 200 TL!
Aydın'ın Nazilli ilçesinde, bu yılın ilk kuru incir alımı, açık artırma ...
Ege'de şoke eden ölüm! Çakmak gazı ile...
Muğla'nın Ortaca ilçesinde, kaza ihbarı üzerine olay yerine giden polis ...
 
Karabağlar'da göçmen operasyonu: 61 kişi yakalandı
Karabağlar ilçesinde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya hazırlanan ...
Ege Telgraf Gazetesi 58 yaşında
Ege Telgraf Gazetesi, 58’inci yaşını dostlarıyla bir arada kutladı.
Bodrum'da kruvaziyer bayramı
Bodrum'a sezon içerisinde 7'nci kez demir atan yolcu gemisi 'Mein Schiff ...
 
Bodrum'da 'beach club’ta havaya ateş açıldı: 6 gözaltı
Bodrum’da kapalı olan bir beach club’ın ortakları arasında iddiaya göre ...
Manisa'da trafik kazası: 9 yaralı
Manisa'nın Kula ilçesinde otomobil ile minibüsün çarpışması sonucu 9 kişi yaralandı.
Denizli'de feci ölüm! Traktörün...
 Çivril ilçesinde kanala devrilen traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva