HABERLER>GÜNCEL
18 Ocak 2013 Cuma - 09:23

Böbreği gitti geride davası kaldı

Ayhan Kurbanoğlu, böbreğini verdiği Mehmet B.’nin ailesi hakkında, ‘organ ticareti’ yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Kurbanoğlu ailenin böbrek karşılığı 100 bin lira nakit ve 20 bin liralık bir araba vaat ettiğini söylerken, baba Bekir B. ise, “Verdiğim paraları yedi. Şimdi şantaj yapıyor” iddiasında bulundu.

Böbreği gitti geride davası kaldı

ANKARA - Ankara’da, Ayhan Kurbanoğlu (30), böbreğini verdiği Mehmet B.’nin ailesi   hakkında, kendisine vaat edilen parayı ödemedikleri gerekçesiyle “organ ticareti” yapmaktan savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kurbanoğlu, 140 bin liralık tazminat davası da açtı. Kurbanoğlu, avukatı Halil Canbolat aracılığıyla savcılığa verdiği suç duyurusu dilekçesinde, şunları anlattı: “Böbreğimi verdiğim Mehmet B.’nin babası Bekir B. ile ev arkadaşım Abdullah Ö. sayesinde tanıştım. Kendileri uzaktan akraba olurlar. Bekir B., 29 yaşındaki oğlunun böbrek hastası olduğunu, böbrek bulunmazsa öleceğini söyledi. Ben de o sıralar eşimden yeni ayrılmış ve işsiz olduğum için maddi sıkıntı çekiyordum. Sohbet sırasında Bekir B. böbreğini verecek kişiye çok iyi maddi destek sağlayacağını beyan edince, ben de sıkıntıda olduğumdan dolayı ‘Eğer uyarsa böbreğimi veririm’ dedim. Tetkikler yapıldı, her şey uygun çıktı. Sonra sağlık problemi yaşarım diye böbreğimi vermek istemedim. Ancak alıcı Bekir B. yaklaşık 1 ay benimle ilgilenip ikna etmeyi başardı.”
 
PARA VE ARABA TEKLİF ETTİ
“Bekir B. bana 100 bin lira nakit vereceğini, 20 bin liralık otomobil alacağını söyledi. Ben de iyi bir gelecek kurabilmek adına teklifi kabul ettim. Bana ilk etapta 3 bin lira nakit para verdi. SSK’dan emekli bir bürokrat olduğu için sağlık sektöründe iyi çevresi vardı. Kısa süre içinde tetkiklerim tamamladı. sağlık bakanlığı’na gittiğimizde, ‘Paradan söz etme, gönüllü verdiğini söyle’ diye tembihledi. Görevliler sorduğunda, arkadaşım olduğunu, acıdığım için böbreğimi gönüllü vermek istediğimi beyan ettim. 7 Aralık 2012 tarihinde Ankara’da özel bir hastaneye yatış yapıldı. 12 Aralık’ta nakil oldu, 18 Aralık’ta taburcu edildim. Taburcu edildikten sonra alıcı aile beni evlerine götürdü ve bir hafta bana baktılar. Evde bakımım bitince beni kendi evime gönderdiler. Bu tarih itibariyle arayan soran olmayınca kuşkuya düştüm. Birkaç defa telefonla aradım ama kimseye ulaşamadım. Sonra alıcı ailenin evine gittim. Baba, oğul hakaret edip azarladılar ve üzerime saldırdılar. Bu olaydan sonra bir daha kendileriyle görüşmedim.”

‘VERDİĞİM PARALARI TATİLLERDE YEDİLER’
Telefonla ulaştığımız baba Bekir B., böbrek alımını doğrularken, Ayhan Kurbanoğlu’na yüksek miktarda para vaat ettiği iddialarını yalanladı: “Böbreğini vermeyi kabul etti. Biz de ona gereken desteği verdik. Miktar söyleyemem ama mağdur olmaması için elimden geleni yaptım. Aynı evde yaşadığı arkadaşları dolduruşa getiriyorlar. Verdiğim paraları tatil köylerinde yediler. Sonra birkaç defa daha gelip para istedi. Baktım arkası kesilmiyor. Bu olayı şantaj aracı olarak kullanmaya kalkıştı. ‘Gel sana bir iş bulayım, kalacak yer ayarlayayım’ dedim. Kabul etmedi. Emekli bir memurum, o kadar zengin olsam, oğlum özel güvenlikçi olarak düşük bir maaşla çalışmaz. Ben bu kadar büyük vaatlerde bulunmadım.”
 
ETİK KURUL KARARI ŞART
Organ ve Doku Nakli Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre, canlıdan canlıya organ nakli, alıcının en az iki yıldan beri fiilen birlikte yaşadığı eşiyle dördüncü dereceye kadar (dördüncü derece dâhil) kan ve kayın hısımlarından yapılabilir. Akraba dışı canlıdan organ nakli, naklin yapılacağı ildeki Etik Komisyonu’nun onayı halinde yapılabilir. Komisyon, verici ile alıcı arasında, ilgili yönetmelik ve mevzuatlara aykırı herhangi bir durumun (para ilişkisi gibi) bulunmadığına ve etik açıdan organ bağışının uygunluğuna onay verirse nakil gerçekleşir.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de korkunç cinayet: Korkmuyorum senden vur...
Ödemiş’te sevgili oldukları ileri sürülen Şerife Uysal (32) ile Süleyman ...
PKK mayınına Gergedan önlemi!
TSK, PKK’nın terör saldırılarında sık sık kullandığı ve çok sayıda askerin ...
Atatürk Araştırma'da korkutan yangın!
Karabağlar’da Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yangın paniği ...
 
Helikopterli şafak baskını: Ünlü avukatlara gözaltı
İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu 7 ilde düzenlenen DHKP-C ...
Birand'ın ardından: Birlikte kokoreç yemiştik
Türk siyaset dünyasının aktörleri, gazeteci Mehmet Ali Birand'ın ölümüyle ...
Erdoğan’ın ‘hayırlı olsun’u İzmir’den AİHM’e taşınıyor!
Sivas’ta 1993 yılında Madımak Oteli'nin yakılması sonucu hayatını kaybeden ...
 
Harp Akademileri'nde bıçaklı saldırgan paniği!
İstanbul'da Harp Akademileri Komutanlığı'na giren akli dengesinin yerinde ...
Başbakan iznine bağlı MİT düzenlemesine vize
Anayasa Mahkemesi MİT mensupları ile bazı kamu görevlileri hakkındaki ...
PKK'lı 3 kadın için Diyarbakır'da tören…
Fransa'da öldürülen 3 PKK'lı kadın için bugün Diyarbakır'da tören düzenlendi. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva