HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
10 Nisan 2018 Salı - 14:04

Biva Tower, İzmir’e değer katacak

Sektörde 20 yılı geride bırakan BİVA A.Ş, 151 metre yüksekliği ile Avrupa'nın en yüksek yapısal çelik binası olma özelliğini taşıyan Biva Tower’ı yapılan lansman toplantısıyla tanıttı.

Biva Tower, İzmir’e değer katacak

20 yıldır konut, işyeri ve kurumsal işyerlerinin anahtar teslimi yapılması, sanayi yapılarının kurulması için hizmet ürettiklerini belirten BİVA A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz, 32 kattan ve 96 daireden oluşan Biva Tower’ın modern mimarisi, sosyal donatılarıyla A plus bir yaşam tarzı sunduğunu söyledi.

Müşterilerle sağladıkları karşılıklı güven ile bugüne kadar iki binin üzerinde aileyi konut sahibi yaptıklarını dile getiren Vahap Yılmaz, önceliklerinin insanları mutlu etmek olduğunu ve ürettikleri her projede ‘nasıl bir adım daha farklılık yaratabiliriz’ diye düşündüklerini ifade etti.

Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “BİVA Tower sağlamlığı, konforu ve tasarımı ile görülmeye değer bir proje. BİVA Tower’ın zemin iyileştirilmesi yapıldıktan sonra, İzmir’in en derin radye temelinde 580 ton demir kullandık. Ayrıca, özel nitelikli 4.600 metreküp beton dökme işlemini de gerçekleştirdik. İş ve üretim planımızı 10 ay gibi kısa bir sürede kaba inşaatının bitmesi olarak planladık. Projenin önemli özelliklerinden birisi de ulusal ve uluslararası kalite standartlarına göre doğaya ve çevreye dost LEED sertifikası ile taçlanacak olmasıdır. Bu sertifika ile binada kullanılacak her türlü malzemede doğaya dost olacak ve çevrenin korunmasına katkı sağlayacaktır”

İZMİR’E YENİ BİR SİMGE DAHA
Tarihte sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış, ilklerin şehri İzmir’e, Avrupa’nın ve Türkiye’nin En Yüksek Yapısal Çelik Binası’nı ve “Yeni Bir Simgeyi” kazandırdıklarını da vurgulayan Yılmaz: “Avrupa ve Türkiye'nin en yüksek yapısal çelik binası Biva Tower'da yeni ve modern bir yaşamın anahtarını alıcılarımıza sunuyoruz. İzmir’in kalbinde yer alan 3 tarafı özel tasarım parklarla çevrili BİVA Tower’ın ilk iki katı cafe restauranlar, mağazalar ile donatılacak ticari alanlar, 3 ve 6. Katlar arasında 4 katlı araç asansörlü doğal hava sirkülasyonu olan kapalı otopark, şehirde yaşamanın zorluğunu bir nebze azaltacak olan 140 metre karelik açık yüzme havuzu, İzmir’in manzarasına hakim güneşlenme teraslarıyla, 1600 metre karelik sağlıklı yaşam alanları 7. ve 8 katta yer alacak. Vale, oto yıkama, kuru temizleme, resepsiyon hizmeti, akıllı ev sistemi, market ve güvenlik gibi pek çok hizmeti de bir arada sunacağız” diye konuştu.

HEM KULLANIŞLI HEM DE FERAH
Biva Tower’ın kat planlarının hazırlanması aşamasında zorlu bir çalışma süreci geçirdiklerini kaydeden BİVA A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Birim Yılmaz, mimarlarla birlikte kat planlarının üzerinde aylarca çalışarak en kullanışlı ve konforlu kullanım alanlarına ulaştıklarını söyledi:

“Örnek dairemiz görücüye çıktıktan sonra emeklerimizin sonuçsuz kalmadığını görmek bizleri mutlu etti” diye konuşan Birim Yılmaz şöyle devam etti: “Yatırım amacıyla Biva Tower’dan konut almaya gelen müşterilerimiz, örnek dairemizi gördükten sonra düşüncelerini değiştirdiler ve bundan sonraki yaşamlarını BİVA Tower’da sürdürmeye karar verdi. Yapısal çeliğin getirdiği avantajlardan faydalanarak daireleri birleştirerek istenilen büyüklükte mekanlar oluşturabiliyoruz. Ayrıca; tavan yüksekliklerinin brüt 3.80 metre olması, net ölçü olarak 3.20 metre kalması ön görüldüğünden hacimsel ferahlık bu projenin en büyük özellikleri arasında yer alıyor. Modern ve çevreci tasarım anlayışı ile iç mekanları bütünüyle farklılaştırdık. Çelik ile bütünleşen yalın ve natürel malzemeler tercih edildi. Yüksek tavanlı minimalist iç mekanlarıyla kalite ve estetiği bir arada sunuyoruz. Maksimum ışık alan, alan kaybının minimum olduğu, her metrekaresi özenle tasarlanan, geniş ve iç açıcı yaşam alanları oluşturduk”

YAŞAMI KOLAYLAŞTIRMAK İSTEDİK
Proje hakkında bilgi veren BİVA A.Ş Mimarı Sezen Türkoğlu binanın tasarımı aşamasında Biva Tower’daki yaşamı kolaylaştırmak adına farklılıklar katmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Türkoğlu: “Her yaşam alanının içinde kendimiz yaşarcasına tüm ayrıntıları göz önünde 0bulundurarak adım adım ilerledik. Avrupa’nın en yüksek yapısal çelik binasında aile yaşamına öncelik verdiğimizden sadece 9. ve 10. katlarda 4 adet 1+1 daire konumlandırdık. Toplamda 96 konuttan oluşan BİVA Tower’da 9. ve 10. katlarda 2 adet 1+1,4 adet 2+1 daire ,13. Katında 2 adet 4+1daire, 32. Ve 33. Katlarda 2 adet loft daire ve diğer katlarda İzmir’in deniz manzarasına hakim 2 adet 3+1 yine İzmir manzarasına hakim 2 adet 2+1 daire konumlandırdık. Daire içi tasarımlarda tüm ailenin ortak kullanacağı yaşam alanları ile ebeveyn yatak odalarını özellikli kılarak deniz manzarası ile bütünleşen teraslar ile keyifli alanlar oluşturduk” dedi.

Toplantıda İzmir’in 1. derece deprem bölgesinde yer aldığına dikkat çeken İnşaat Yüksek Mühendisi Onur Güleç, betonarme yapılara oranla çok daha hafif olan BİVA Tower’ın zemine daha az ağırlık uyguladığını ve çok şiddetli depremlerde bile güvenle yaşanabilecek yaşam alanı niteliği taşıdığını belirtti

2 BİNİN ÜZERİNDE ÖN TALEP
Lüksün Çelikle Dansı başlıyor sloganıyla projeyi beğeniye sunduklarını ifade eden Proje Satış Müdürü Armağan Bilir, BİVA Tower’ın mimarisi ve tasarımı kadar teknik özellikleriyle de öne çıktığı bilgisini verdi.

Armağan Bilir şöyle devam etti: “Satış ofisimiz açıldıktan sonra projenin detayları ile ilgili yoğunluk yaşadık. Ardından temel atma da gerçekleştikten sonra İzmir başta olmak üzere, diğer iller ve yurt dışından 2 binin üzerinde ciddi ön talep oluştu. Projemize olan yoğun talebin çeliğin dayanıklılığını bilen, deprem korkusu olan ve depremi yaşayanların sağlam bina ve güvenli binalarda yaşama isteğinin yanında İzmir’in kültürel yapısı, ulaşım açısından tüm akslarına yakın konumda bulunması ve daire tasarımlarının şimdiye kadar tasarlananların dışındaki çizgilere sahip olmasıyla tercih sebebi olduk”

BİVA İLE ÇALIŞMAK GURUR VERİCİ
Arsa sahibi Seda İnce Demirkan' da aile yadigarı bu arsanın kendisi için maddiyattan çok daha fazla bir değer ifade ettiğini; Biva ile bu projeyi gerçekleştirmekten dolayı gurur duyduğunu söyledi. 

 
Başkan Batur'dan Emniyet'e anlamlı ziyaret
 
Başkan İnce’den tahliye yorumu: Biz de tedbirlerimizi alacağız!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Avcılar Caddebostan, İzmir’in kimliğini değiştirecek
Sektöre liderlik yapan Avcılar İnşaat; modern yaşamın ihtiyaçlarına göre ...
Konak'a tramvay geldi... Fiyatlar uçtu!
Gayrimenkul sektörüne yönelik analitik bilgiler sunan Reidin'in araştırmasına ...
Şengül'den Aslan'a: Karabağlar'da örnek mahalle yaratalım
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın ...
 
İZKA'dan dev yatırım: İzmir'in Santorini'si satışa çıkıyor!
Çeyrek asırlık deneyimi ve prestijli projeleri ile İzmir ve Türkiye’nin ...
Bornova'nın enerjisi Santrall ile yükseliyor
Yücesoy Mühendislik'in Bornova'da yer alan en yeni projesi Yücesoy Santrall, ...
Menemen'de yeni yaşam: GEDİZKENT 2'de satışlar başladı
"Rantın değil, Halkın Mimarı" sloganı ile 34 yıldan bu yana 150.000 kişiyi ...
 
Konutta Şubat raporu: İzmirli en çok hangi ilçeleri tercih ediyor?
İzmir'de, 2018 yılı Şubat ayında, geçen senenin aynı ayına göre yüzde ...
Güleroğlu, sektördeki dolandırıcılık için konuştu: Herkesin bir doktoru olduğu gibi emlakçısı olsun!
İZEKO Başkanı Güleroğlu, emlak sektöründe kayıt dışı şahısların gerçekleştirdiği ...
Büyük dönüşümde ikinci etap: Uzundere LivaHome Projesi'nde satış zamanı
İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Folkart tarafından ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva