HABERLER>GÜNCEL
18 Ekim 2018 Perşembe - 13:47

Bitmeyen kavga! İlk duruşmada neler söylediler?

İzmir'in Çeşme ilçesinde, Selahaddin Aydoğdu'yu darbettiği iddiasıyla "Basit yaralama" suçundan hakkında dava açılan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in yargılanmasına başlandı.

Bitmeyen kavga! İlk duruşmada neler söylediler?

Çeşme 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Terim katılmazken, tutuksuz yargılanan sanık E.Ö, müştekiler Aydoğdu ve P.Z.Ç. ile taraf avukatları katıldı.

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen sanık E.Ö, emniyette verdiği ifadesini tekrar ettiğini, kimseye hakaret etmediğini ve tehditte bulunmadığını iddia etti. Suçsuz olduğunu savunan E.Ö, beraat talebinde bulundu. 

Terim'in, kendisini darbetmediğini ileri süren Aydoğdu, aksine Terim'e kendisinin vurduğunu iddia etti. Aydoğdu, "Yaralanmama ilişkin bir raporum da yoktur. Şikayetçi olduğum konu, iş yeri dokunulmazlığımın ihlal edilmesi ve tehdit edilmemdir. 'Kasten yaralama' suçu açısından şikayetim bulunmamaktadır. Davaya katılma talebim yoktur." dedi. 

Terim'in avukatı Rezan Epözdemir'in "Alaçatı'da 15 Temmuz 2017'deki olayın sıcağı sıcağına olduğu bir zamanda karakola giderek 'Terim bana saldırdı, yumruk attı' diye ifade vermişsiniz. Çeşme Devlet Hastanesine giderek darp raporu aldığınız mevcut. Buna ne diyeceksiniz?" sorusu üzerine, Aydoğdu, "Terim, bana yumruk atmak istedi, ancak denk gelmedi. Çünkü çok sarhoştu. Ardından ben kendisini dövdüm. Hastaneye gittim ama yaralanmamın olmadığını söyledim. Almış olduğum bir rapor yoktur. Duruşmada şu an verdiğim ifadem doğrudur." diye konuştu.

Aydoğdu'nun avukatı Doğan Akbaş, Terim'in beyanlarının olaydan uzunca bir süre sonra alındığını, bu durumun ortalığın yatışmasını sağlamaya yönelik olduğunu savunarak, ceza yargılamasında maddi gerçeğin ortaya çıkarılabilmesi için taraf ve vekillerinin karşılıklı sorular sormasının elzem olduğunu belirtti. Avukat Akbaş, bu nedenle Terim'in mahkemeye davet edilmesini ve duruşmaya katılmasını istedi.

Akbaş, ayrıca Terim'e ek savunma hakkı verilerek, "İş yeri dokunulmazlığı ihlali" suçundan cezalandırılmasını talep etti. 

Müşteki P.Z.Ç. ise sanık E.Ö. hakkındaki şikayetinin devam ettiğini belirterek, davaya katılma talebi olduğunu söyledi. 

Avukat Epözdemir, Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın dağıtıldığını, ilgisiz olayların aynı iddianame kapsamına alındığını ve ayrı yürütülmesi gereken davaların birlikte görüldüğünü öne sürerek, bu davadaki sanık E.Ö. ve müşteki P.Z.Ç arasındaki olay ile müvekkili Terim ve Aydoğdu arasındaki davanın farklı olduğunu kaydetti. 

Terim'in ifadesinin talimatla alındığını anımsatan Epözdemir, müvekkilinin mahkemeye çağrılması talebini ise "komik" diye niteledi.

"TERİM'İN ANNESİNE KÜFÜR EDİLDİ" İDDİASI
Epözdemir, Terim'in Bodrum'da ailesiyle birlikte yemek yerken Çeşme'deki durumdan haberdar olduğunu, önceden tanıdığı Aydoğdu'yu telefonla aradığını, annesine küfür edilmesi üzerine Bodrum'dan Çeşme'ye geldiğini ileri sürdü.

Rezan Epözdemir, müvekkili Terim'in, Aydoğdu'yu darbettiğini belirterek, Aydoğdu'nun Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğünde verdiği "Yumruk atarak beni darbetti." şeklindeki ifadesi ve olayın ardından Çeşme Devlet Hastanesinden alınan darp raporuyla da bunun ortaya konulduğunu savundu. 

Müşteki P.Z.Ç'nin, babasının vefat etmesinin ardından Terim'e emanet edildiğini söyleyen Epözdemir, P.Z.Ç'nin olay günü taciz edilmesi karşısında Terim'in üzüldüğünü, olayın bunun üzerine meydana geldiğini iddia ederek, müvekkili hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanması talebinde bulundu.

Bu davaya ilişkin hazırlanan iddianamede, "İş yeri dokunulmazlığı ihlali" suçlamasıyla ilgili bir anlatımın olmadığını ifade eden Epözdemir, müvekkiline ek savunma hakkı verilmesi ve cezalandırılması yönündeki talebi de kabul etmediklerini ifade etti. 

"Aydoğdu dayak yemiş olmasına rağmen, basın mensupları önünde dayak yemediği iddiasını ortaya atmak için kurgulanmış bir ifade vermektedir." beyanında bulunan Epözdemir, Terim'in samimi ifadelerinin göz önünde bulundurulmasını, müvekkili hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını istedi.

Hakim, avukat Akbaş'ın, Terim'e ek savunma verilmesi ve mahkemeye davet edilmesi talebinin reddine karar vererek, duruşmayı erteledi.

OLAY
İzmir'in Çeşme ilçesindeki Alaçatı Mahallesi'nde, 15 Temmuz 2017'de, Selahaddin Aydoğdu, dönemin A Milli Futbol Teknik Direktörü Fatih Terim ile kendi restoranında tartışmıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Terim'in, Aydoğdu'yu darbettiği, eğlence merkezinin sahibi E.Ö'nün ise P.Z.Ç'ye hakaret ettiği ve tehditte bulunduğu iddia edilmişti. 

Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Terim'in "Basit yaralama", E.Ö.'nün ise "Hakaret ve tehdit" suçlarından cezalandırılması istenmişti. (AA)

 
Kaşıkçı olayında iki yeni adres iddiası!
 
Başkan Atila'dan yine aile boyu başvuru!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
19 Ekim 2018 Cuma 08:17

Çeşmede sezon kapandı. 1 tane bile turist yok. Selaattin amca işsiz kaldı. Sallamak serbest nasılsa? Fatih hoca kaale bile almamış şu işsizi. İçip içip mekan basmak yanlış yorum, ananıza bacınıza küfür etseler siz sineye çekersiniz sanırım. Adam atladı uçağa geldi. Bastı mekanı dağıttı gitti. Dövmüşte sarhoşmuşta bla bla bla. Selaattin işsiz kaldı işsiz

Yorumu oyla      13      5  
Baba 19 Ekim 2018 Cuma 00:30

Bide 20 milyon tl vermez bu bu tff ve gs kulubu yahu bunlar parayi cöp ten mi buluyorlar. Ac yatan, kirasini odeyemuyen bir suru fakir var. Inanin su maca gidip para verenler varya ha iste bunun hesabini o paranin hesabini mutlaka sorulacak.

Yorumu oyla      9      5  
Oğulcan Cengiz 18 Ekim 2018 Perşembe 16:38

İçip içip mekan basmak, sonrada dayağı yiyince kuyruğu kıstırmak anca sana yakışır Fatih Terim....

Yorumu oyla      12      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaşıkçı olayında iki yeni adres iddiası!
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı bulmak için İstanbul Başkonsolosluğu'nu ...
İzmir'deki göçmen faciasında yeni gelişme!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde, kaçak göçmenleri taşıyan kamyonun devrildiği ...
Aliağa'da kaçak tütün operasyonu!
İzmir'in Aliağa ilçesinde kontrol edilen bir kamyonette gümrük kaçağı ...
 
FETÖ İzmir'deki vakfı böyle batırmış!
İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında ...
İzmir'de PKK baskını! Gözaltılar var
İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik emniyet ve MİT'in ortaklaşa düzenlediği ...
İzmirli kuzenler o sürücünün peşinde!
Konak ilçesinde yaşayan Ahmet Barış ve Ahmet Aras adlı kuzenler, motosikletle ...
 
İzmir'de FETÖ'nün sözde muhasebecisine ceza yağdı!
İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmada yargılanan ...
İzmir Adliyesi'ndeki gaz sızıntısına tutuklama!
İzmir Adliyesi'ndeki yangın söndürme tüplerinin bakımı esnasında meydana ...
İzmir'de mülteci ölümlerinin durması için eylem
İzmir'de, 'Emek ve Demokrasi Güçleri' adı altında bir araya gelen grup ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva