HABERLER>EKONOMİ
16 Haziran 2021 Çarşamba - 09:46

Bitcoin 40,000 doların üzerinde tutundu

Kripto para piyasalarının en yüksek hacimli birimi Bitcoin, ABD'li milyarder, varlık yönetimi şirketi Tudor Investment Corporation kurucu ve yöneticisi Paul Tudor Jones'un , "portföy çeşitlendiricisi" diye tanımlamasının ardından yükseldiği 40,000 doların üzerinde tutundu.

Bitcoin 40,000 doların üzerinde tutundu

İş zekası, mobil yazılım ve bulut tabanlı hizmetler sağlayan MicroStrategy Incorporated'in 500 milyon dolarlık menkul kıymet satıp elde edeceği geliri Bitcoin almak için kullanmayı planladığını açıklaması da birimi destekledi.

Gelişmelerin etkisiyle, son 24 saat içinde 39,609.47 ve 41,295.27dolar arasında dalgalanan Bitcoin, yüzde 0.59 düşüşle 40,310.30 dolara gerilerken, birimin haftalık kazancı yüzde 22.27 olarak hesaplandı. Bitcoin'in toplam piyasa hacmi de yaklaşık 8.0 milyar dolar düşüşle 748 milyar dolara geriledi.

Kripto para piyasalarının ikinci büyük birimi Ethereum da, 2,504.24 ve 2,639.23 dolar arasında dalgalandığı son 24 saatte yüzde 3.95 düşüşle 2,533.61 dolara geriledi. Birimin haftalık kazancı yüzde 3.44 ve piyasa hacmi de yaklaşık 8.0 milyar dolarlık düşüşle 292 milyar dolar düzeyindeydi.

Kripto para piyasalarının üçüncü büyük birimi Tether ise, 0.9997 ve 1.00 dolar arasında dalgalandığı son 24 saatte, yüzde 0.03 düşüşle 1.00 dolara geriledi. Birimin haftalık kaybı yüzde 0.10 ve piyasa hacmi de değişmeyerek 62 milyar dolar düzeyindeydi.

Piyasalardaki satış ağırlıklı işlemlerin etkisiyle, kripto para piyasalarının en büyük 100 biriminden 77 birimin değeri son 24 saatte düşerken, düşenlerden dokuz birim de ilk 10 birim arasındaydı.

Bu gelişmelerle tüm piyasalarda toplam hacim 1.0 trilyon 709 milyar dolar ile 1.5 trilyon doların üzerinde tutundu. Kripto para piyasalarında toplam hacim ilk kez;

- 7 Ocak'ta 1.0 trilyon dolar, 

- 15 Şubat'ta 1.5 trilyon dolar,

- 10 Nisan'da 2.0 trilyon dolar, 

- 7 Mayıs'ta 2.5 trilyon dolar sınırını aşmıştı.

Toplam 10,452 kripto para biriminin işlem gördüğü 382 piyasadaki toplam piyasa hacminin yüzde 43.8'ini Bitcoin, yüzde 17.1'ini de Ethereum oluşturuyordu. Tüm piyasalarda 24 saatlik işlem hacmi de 87 milyar dolar düzeyindeydi.

Albcoin Araştırma Müdürü Helin Çelik'in kripto para piyasası değerlendirmesi şöyle:

"MicroStrategy yeniden Bitcoin alıyor. Sert satış baskısı yaşayan Bitcoin, birkaç haftadır 30.000’lerde sürdürdüğü mücadelesini kazandı. Haftalardır ilk kez 40,000’lere geçiş yapan kripto para biriminde MicroStrategy varlıklarını 100,000’e çıkatmayı hedefliyor.

"Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) indirimli alım dönemini başlatıyor. Yönetimi altında 24 milyar dolar varlığı olan GBTC belirli bir süre kilitleyip çıkardığı BTC’lerde nakit çekime izin vererek negatif prim yaratıyor. Yanı sıra, spot piyasaya BTC’lerin açılmasının oynaklığı artırabileceği düşünülüyor.

"Bitcoin’in beklenen güncellemesi Taproot’un Kasım’da gerçekleşmesi bekleniyor. Aktivasyonu başarılı bir şekilde ilerleyen Taproot başarılı bir şekilde tamamlanırsa ilk konsensüs değişikliği gerçekleşmiş olacak.

"Çin Merkez Bankası "dijital yuan cüzdanı"nı tanıttı. Dijital para birimi geliştirmesini hızlı bir şekilde tamamlamayı hedefleyen Çin, dijital yuanının cüzdan özelliklerini görücüye çıkardı. Donanım ve yazılım saklama seçenekleriyle cüzdan tipi özel ve açık cüzdan tipiyle 2’ye ayrılacak.

"Bitcoin Madencilik Zorluğu Düşüşteİki haftada bir zorluk derecesi ayarlanan hash rate yaşanan düşüşün ardından ikinci kez düşüş yaşadı. Yaşanan düşüşle birlikte bir aydaki değişim oranı yüzde 20.6’ya gerilemiş oldu."

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, önümüzdeki aylarda Ether (ETH) türev ürünleri sunmayı planlıyor. Goldman Sachs Dijital Varlıklar Genel Müdürü Mathew McDermott, Bloomberg News ile söyleşisinde kripto paralara olan talebin, piyasadaki son dalgalanmaya rağmen artmaya devam edeceğini savundu. McDermott, kurumsal yaygınlıkta artışın süreceğini, fiyattaki düzeltmeye rağmen, önemli bir ilginin görüleceğini vurguladı.

McDermott, bu savlarını, 850 kuruluşun katıldığı ve yüzde 10'unun kripto alıp sattığı, yüzde 20'sinin ise piyasaya girmeye ilgili olduğunu belirttiği bir araştırmaya dayandırdı. (DHA)

 
Bornova'da kısa film geçidi yaşanacak
 
Koreli sevgili dehşetinde istenen ceza belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Düğün ve nikâhlarda kısıtlamalar esnetildi
Düğün ve nikâh törenlerinde bugün itibarıyla davetlilere yiyecek-içecek ...
Çin'le swap anlaşması yenilendi
Merkez Bankası, TCMB ile Çin Halk Cumhuriyeti Merkez Bankası arasında ...
Bütçe mayısta 13,4 milyar lira açık verdi
Türkiye'nin merkezi yönetim bütçe gelirleri mayısta 104,6 milyar lira, ...
 
En zenginlerin toplam gelirdeki payı yükseldi
Türkiye'de en yüksek gelire sahip yüzde 20'lik grubun toplam gelirden ...
O şirketten Büyükşehir’in planlarına itiraz: Turizm ve ticaret istedi!
Diyarbakırlı merkezli Aktarlı Grup’a ait Ege Yıldızı Gayrimenkul A.Ş sahibi ...
Gram altın son 1 ayın en düşük seviyesinde!
Altının gram fiyatı son bir ayın en düşük seviyelerini görerek 500 TL'nin ...
 
Gübre devinden 'faaliyet durdurma' açıklaması
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın denizi kirlettiği gerekçesiyle faaliyetlerinin ...
Cari açık nisan ayında 1,7 milyar dolar
Cari işlemler hesabı nisanda 1 milyar 712 milyon dolar açık verirken, ...
Musk Bitcoin'e yeşil ışık yaktı: Yeniden yükselişte
Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın, Bitcoin madencilerinin ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva