HABERLER>EKONOMİ
23 Şubat 2013 Cumartesi - 13:56

‘Bit Pazarı’ tepkili: Gıda’ya onay çıkmadı

İzmir ekonomisinin önemli merkezlerinden birisi olan Gıda Çarşısı’nda, dört haftadır tezgah açan bit pazarı esnafı gelen haberle sarsıldı. Eski Zaman Eşyalarını Değerlendirenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Karaosman, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın çarşı içinde 'Bit Pazarı' açılmasına izin vermesine karşın; şimdi bu sözünü unuttuğunu iddia ederek, pazarın kapatılmak istendiğini söyledi.

‘Bit Pazarı’ tepkili: Gıda’ya onay çıkmadı

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - İzmir ekonomisinin önemli merkezlerinden birisi olan Gıda Çarşısı’nda, dört haftadır tezgah açan bit pazarı esnafı gelen haberle sarsıldı. Bir süre önce 'EGEDESONSÖZ' tarafından gündeme getirilen Gıda Çarşısı içinde Bit Pazarı kurulacağına ilişkin haber sonrası yaşanan gelişmeler, bit pazarı esnafını kızdırdı.
Eski Zaman Eşyalarını Değerlendirenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Karaosman, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın çarşı içinde 'Bit Pazarı' açılmasına izin vermesine karşın; şimdi bu sözünü unuttuğunu iddia ederek, pazarın kapatılmak istendiğini söyledi.

Daha önceki pazar yerinden hiçbir gerekçe gösterilmeden uzaklaştırıldıklarını belirten Karaosman, "Belediye kendisine ait arazisini gerekçe göstermeden Kasım 2011'de kapatınca, bit pazarı esnafı sokakta kaldı. Biz de yeni bir yer arayışına giriştik. Bu noktada Konak Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Akınbingöl, bize bir arazi sözü verdi. Sonradan burasının tapulu olduğu, bu yüzden de kullanılamayacağı ortaya çıktı. Biz şimdi bulunduğumuz yeri de kendimiz istemedik. Sayın Akınbingöl, 'Sedat Bozkurt'un boş bir otoparkı var. Burayı değerlendirebilir misiniz?' dedi. Biz de 'olur' dedik. Sedat Bey ile bir aracı vasıtasıyla görüştük. Kendisi bize 'Pazar günü vereyim' dedi. Ama bizim otoparka sığmamızın da imkanı yoktu. Çünkü burası yaklaşık 100-150 tezgah alabilirdi. Biz ise şu anda 900 tezgah açıyoruz" diye konuştu.



Bu gelişmenin ardından konunun tekrar gündeme geldiğini vurgulayan Karaosman, "Yaklaşık 10 ay önce gündeme gelen konuyla ilgili Sayın Akınbingöl, ‘Bu iş başkan da biter’ dedi. O dönemde aynı zamanda bizim de müşterimiz olan Konak Belediye Meclis Üyesi Erol Eraydıncık, 'Bu işi ben takip ederim' dedi. Teşekkür ettik kendilerine... Sağolsun ilgilendi de… Ben Başkan Tartan ile telefonla görüşemediğim için Facebook üzerinden kendisine ulaştım. İki gün sonra aradılar. Biz de Sayın Tartan'ı ziyaret ettik. Bizi son derece iyi karşıladı. Kendisine 'Biz çamur içindeyiz. Yardımcı olun' dedik. Başkan'da bize 'Gıda Çarşısı konusunu ben de duydum. Ama çarşıda da itirazlar var. Ne yapalım?' dedi. Biz 'Gelin esnafı birlikte dolaşalım. Bizi tanısınlar' dedim. Seçimden bir gün önce başkanı Gıda Çarşı'ndaki ofisimizde ağırladık. Toplantıda 'Siz de arayın biz de arayalım. Belediye olarak ne gerekiyorsa yaparım. Gerekirse katlı otopark bile yapılır. Para harcatmayız, güçlü belediyeyiz' dedi. Bir ara 'Ben de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne aday olacağım' deyince, 'Biz de size gereken desteği veririz' dedik. Sonra Erol Bey'e dönerek 'Bu arkadaşları mayıs ayı sonuna kadar buraya alalım' dedi" ifadesinde bulundu.

Bu görüşmeden sonraki haftalarda herhangi bir sorun yaşanmadığını iddia eden Karaosman, "Tezgah açtığımız üç sokakta şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadık. Hatta 80 tane esnafta bizimle birlikte dükkan açtı. Sonuçta 10 bin kişilik bir müşteri potansiyelini getirdik çarşıya. Ayrıca, sivil ve resmi polisler nedeniyle pazar günleri burası daha da güvenli oldu; ta ki iki hafta öncesine kadar. O hafta bir zabıta ekibi gelerek anons yaptı. Tabi ki, bit pazarı esnafı da buna tepki gösterdi. Araya girdik. Tatsızlık çıkmadan o haftayı geçirdik. Sonrasında Başkan Tartan'a ulaşmaya çalıştım ama olmadı. Daha sonra Erol Bey beni arayarak 'toplanalım' dedi. 'Olur' dedik. Hatta Zabıta Müdürü Şakir Bey'de vardı o toplantıda. Şakir Bey, 'Ben talimat aldım onu uyguladım' dedi. Sonra Zabıta'dan sorumlu Konak Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Güngör'ün yanına çıktık. Kendisi de talimatın Başkan Tartan'dan geldiğini söyledi. Ben de dedim ki, 'Bize hiç olmazsa Nisan sonuna kadar süre verin. Bit pazarını taşımak kolay değil, yer bulalım. Gerekirse CHP Genel Merkezi'ne giderim' dedim. Sayın Güngör, 'Konak Belediyesi'ni CHP Genel Merkezi mi yönetiyor?' dedi. Aynı günün Erol Bey, Gıda Çarşısı'na yakın bir yer olduğunu ve buraya geçici olarak pazarın alınabileceğini söyledi. Ancak aradan birkaç saat geçmişti ki, Erol Bey beni arayarak 'Orada bulunan park zarar görür diye Başkan orayı da size vermeyecek' şeklinde konuştu. Peki, ben buhar olup havaya mı karışayım?" dedi.
 
TEPKİMİZİ KONAK'TA GÖSTERİRİZ
Belediye ekiplerinin gelmesi durumunda tepki göstereceklerini açıklayan Karaosman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Daha önce başkan arkamızdaydı ama gıda çarşısından baskı gelince sözünü ezmek zorunda kaldı. Peki şimdi de ben soruyorum 'Belediyeyi gıda çarşısı mı yönetiyor?' diye. Bizim oranın esnafıyla bir sorunumuz yok ki? Evet, burada dernek üyesi olmayan ve izinsiz tezgah açan 20-30 kişilik bir grup var. Onlardan biz de muzdaripiz. Ama bunları zabıta desteği verilirse kaldırırız. Hepsi bu. Eğer yarın da böyle bir sıkıntı yaşarsak, orada direnmeyiz ancak Konak Meydanı'nda tepkimizi ortaya koyarız. Gerekirse CHP Genel Merkezi'ne de gideriz. Burada tezgah açan insanlar, 3-5 kuruş ekmek parasının derdinde. Ne yapmak lazım? Onları yok mu sayalım. Bunlar da insan. Evleri ve aileleri var. Sayın Başkan 'Büyükşehir'e adayım' diyor. O zaman buna bir çözüm bul."  

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnternette ‘elektrik’ devrimi!
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, elektrik ...
PERYÖN ve Çalışma Bakanlığı’ndan ortak panel
PERYÖN Ege Şubesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliği ile ...
İngiltere 35 yıl sonra ‘kredisini’ kaybetti
Moody's, İngiltere'nin AAA olan kredi notunu düşürdü.
 
Flaş! 5.7 milyar dolarlık tarihi ihale iptal!
Maliye Bakanlığı, 5.7 milyar dolarlık köprü ve otoyol ihalesinin iptal edildiğini açıkladı.
Petkim Konyetner Limanı için tarihi imza
SOCAR Türkiye’nin Petkim Yarımadası için belirlediği 'Value-Site-2023' ...
EGİAD yeni pazar hedefinde
Ege Genç İşadamları Derneği EGİAD, Afrika’da iş ve yatırım olanaklarının ...
 
SGK’da flaş rotasyon: Başkan değişti mi?
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar’ın görevden alındığı iddiası ...
Yorgancılar otistik çocuklar için 'Kral' oldu
Kadın Meclis Üyeleri Derneği (KAMED)’nin otizm’e dikkat çekmek amacıyla ...
İAOSB’de yeni dönem: Uğurtaş’ın hedefinde Tariş Pamuk!
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB)'nin 11. Olağan Genel Kurulu'nda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Damlaya damlaya yok oluyor Damlacık!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva