HABERLER>SAĞLIK
2 Şubat 2019 Cumartesi - 11:42

Bir anneye en güzel hediye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "SMA Tip 2 ve Tip 3 hastalarının ilaç bedellerinin geri ödeme kapsamına alındığını" ilan etmesi, SMA hastası çocukları olan aileleri sevindirdi İzmirli Sevtap Aksoy Tunç: "Bir anne olarak Cumhurbaşkanımızın verdiği hediye paha biçilmez, bize dünyaları verdi. Kızım ilacını alıp, kullanıp sağlığına kavuştuktan sonra Cumhurbaşkanımıza ve Sağlık Bakanımıza olsun onlara bir teşekkür ziyaret yapmak isterim"

Bir anneye en güzel hediye

İzmir'de yaşayan Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 2 ve Tip 3 hastaları ve yakınları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın SMA ilaç bedelinin geri ödemesiyle ilgili sorunun çözülmesi ve hastalığın diğer tiplerini de geri ödeme sistemine dahil edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamanın ardından zor günleri geride bırakacak olmanın sevincini yaşıyor.

Karşıyaka ilçesinde yaşayan Alpaslan ve Sevtap Aksoy Tunç çiftinin 2 yıl önce tüp bebek yöntemiyle dünyaya gelen ikiz çocuklarından Çağla Deniz Tunç'a 13 aylıkken rahatsızlanması üzerine götürdükleri Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesinde SMA Tip 2 teşhisi kondu.

Çocuklarını yaşatmak için birbirlerine söz veren çift, Sağlık Bakanlığının sadece SMA Tip 1 hastaları için gerekli ilaçları karşıladığını öğrenince üzüntü yaşadı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçen yıl kasım ayında SMA tip 2 ve tip 3 hastalarını kapsayan "ilaç temini için bireysel başvuruların başlatılması" ile ilgili açıklama, Tunç ailesini çok mutlu etti.

Çocuklarının iyileşmesi için gerekli ilacın başvurusunu vakit geçirmeden Sağlık Bakanlığına yapan aile, geçen gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın SMA hastalarının ilaç bedelinin geri ödemesiyle ilgili sorunun çözüldüğünü ve hastalığın diğer tiplerini de geri ödeme sistemine dahil edildiğini söylemesi ve ilaçların alınmaya başlatılması üzerine büyük mutluluk yaşadı. - "Kaybolan ümitlerimiz yeniden canlandı"
Anne Sevtap Aksoy Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızlarındaki hastalık nedeniyle aile olarak 2 yıldan bu yana çok zor günler yaşadıklarını ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamayla kaybolan ümitlerinin yeniden canlandığını söyledi. 

Kızını fizik tedaviye götürdüğü için müjdeli haberi yakınlarının vasıtasıyla öğrendiğini belirten anne Tunç, "Eve gelince ilk işim bir haber kanalı açmak oldu. Sonra kızıma sarıldım, öptüm, ona o sırada dediğim ilk kelime 'yürüyeceksin' oldu. Bizim için daha büyük bir mutluluk olamaz. Ailece kutlamalar yaptık, eşimiz dostumuz tebrik etti." dedi,

- "Kızımın elini tutarak yürümesini çok istiyorum"
SMA hastaları aileleri olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Koca'ya çok teşekkür ettiklerini dile getiren Tunç, şunları söyledi:

"Bizim ömrümüze ömür kattılar. Kızım için çok güzel ve mutlu günler bizi bekliyor. Kızım 2 yaşını geçti, en çok istediği şey yürümek, biz onu kucağımızda tutarak yürütüyoruz. Kızımın elini tutarak yürümesini çok istiyorum. Bir anne olarak Cumhurbaşkanımızın verdiği hediye paha biçilmez, bize dünyaları verdi. Kızım ilacını alıp, kullanıp sağlığına kavuştuktan sonra Cumhurbaşkanımıza ve Sağlık Bakanımıza teşekkür ziyareti yapmak isterim."- "Müjdeyi duyunca çok mutlu oldum"
Narlıdere ilçesinde yaşayan, doktorların 10 aylıkken SMA Tip 2 teşhisi koyduğu 37 yaşındaki Hatice Özkan da ilaçlara kavuşabilecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Annesinindesteğiyle eğitimine başlayan, sadece başıyla yönlendirdiği bilgisayar aracılığıyla hayata tutunan ve uzaktan eğitimle birçok üniversiteden mezun olan Özkan, kendisi gibi tüm SMA hastaları adına çok mutlu olduğunu, ilacı kullanabilecek olmanın heyecanını yaşadığını anlattı.

Anne Döndü Özkan ise müjdeli haberi televizyondan duyunca hemen kızının odasını koştuğunu anlattı.

Kızının yıllardır çok mücadele verdiğini dile getiren Özkan, "Cumhurbaşkanımıza böyle bir şeye vesile olduğu için çok teşekkür ediyoruz. 37 yıldır parmağını bile oynatamıyor. İlaçlar faydalı olsa, kızım azıcık olsun elini tutsa, başını hareket ettirirse çok mutlu oluruz." ifadelerini kullandı.(AA)

 
İzmirli anne kız kanseri nasıl yendi?
 
Göz-Göz düşme hattına yaklaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli anne kız kanseri nasıl yendi?
İzmir'de meme kanserine yakalandıktan 3 ay sonra annesi Betigül Özönans’a ...
SMA hastalarına müjde: Bugünden itibaren...
SMA hastaları ilaçlarını bugünden itibaren alabilecek. Açıklama Aile, ...
Sigara kapı önünde de yasak olacak!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Restoranların, kafelerin en güzel yerleri ...
 
Bakan Koca: İlaç stoklandığı tespit edildi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Son 10 günde sahada yapılan denetimlerde ...
Müjdenin ardından SMA hastaları bayramı yaşıyor
Sağlık Bakanlığı'nın bir süre önce onay işlemlerini başlattığı, SMA Tip ...
Gaziemirliler Öykü ve tüm çocuklara umut oldular
Gaziemir Belediyesi ile Kızılay işbirliğinde Öykü Arin için düzenlenen ...
 
Cumhurbaşkanı'ndan SMA hastalarına müjde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "SMA hastalığının diğer tiplerinin ...
'Mezara gömülmeyi aptalca buluyorum'
'Mezara gömülmeyi aptalca buluyorum'
Egeli bilim insanı eczacılık sektörünün en prestijli ödülünü aldı
Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Petek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva