HABERLER>SAĞLIK
9 Haziran 2021 Çarşamba - 12:58

Biontech aile sağlığı merkezlerine geldi

E-Nabız, ALO 182 ve MHRS üzerinden randevu alarak başvuranlara Aile sağlığı merkezlerinde BioNTech aşısı yapılmaya başlandı.

Biontech aile sağlığı merkezlerine geldi

Yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, BioNTech aşısının aile sağlığı merkezlerinde de tatbik edilmesi kararının ardından randevu alanlara aşı yapılmaya başlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, dün BioNTech aşısının kamu ve özel hastanelerin yanı sıra artık aile hekimlerinde de devrede olacağını açıklamasının ardından aşılar, uygun saklama koşullarını taşıyan bu merkezlerde de uygulanıyor.

AŞILAR 2-8 DERECEDE SAKLANIYOR
Kadıköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Neslihan Uyar yaptığı açıklamada, BioNTech aşısının aile sağlığı merkezlerinde uygulanmaya başlanmasının aşılama süreci için çok iyi olacağını ifade etti.

Uyar, BioNTech aşısının ASM'lerde saklanma koşullarına ilişkin, "Saklama koşulları artı 2-8, diğer SinoVac aşımız gibi, aynı şekilde saklanmaya devam ediyor. Aşı takip sisteminden de takip ediliyor. Takip sistemleri var. Hepsi ana merkeze bağlı. Onun için hiçbir sıkıntımız yok." bilgisini verdi.

Vatandaşların ASM'leri evleri gibi gördüklerini, bu nedenle aşılamanın onlar için çok daha rahat olacağını belirten Uyar, randevu alımının nasıl yapılacağını şöyle anlattı:

"MHRS ve e-Nabız üzerinden randevularını alacaklar. Orada seçenekler çıkacak. Herhangi bir özel hastane mi kamu mu yoksa aile sağlığı merkezi mi? Buradan seçimini yapacak ve randevu saatinde gelecek. İstediği aile sağlığı merkezine gidebilir. İlla kendi aile hekiminde olabilir diye bir şey yok. Yeter ki aşı olmayı istesin. Her yerde aşımızı uyguluyoruz."

Dr. Neslihan Uyar, Kadıköy'de aşılama oranının çok güzel olduğuna, vaka sayılarında da buna bağlı düşüş yaşandığına işaret ederek, "Ama bizim için bir kişi dahi çok önemli. Aşılanmamış kimse kalmasın çünkü tek silahımız. Toplum sağlığı ancak aşıyla bununla savaşabilir. Onun için lütfen herkesi aşıya bekliyoruz." mesajını verdi.

Acıbadem Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Dr. Mehmet Sinan Günay da bundan sonra SinoVac gibi BioNTech aşısının da ASM'lerde uygulanacağını hatırlatarak, randevuların açıldığını dile getirdi.

"AŞI ORANLARINI OLUMLU YÖNDE ETKİLEYECEKTİR"
Dr. Günay, bu uygulamanın aşılama oranlarına pozitif etkisi olacağını düşündüğünü belirterek, "Vatandaşlar, Covid-19 sürecinde bulaşı düşünerek hastaneye gitmeyi tercih etmiyorlardı. Şu anda ASM'lerde (BioNTech) uygulanıyor olması aşı oranlarını olumlu yönde etkileyecektir. Aşı dolabımız 2-8 derecede. Diğer aşılarımızda olduğu gibi güvenle saklayabiliriz" diye konuştu.

Günay, aşı olmada çekince yaşanacak herhangi bir durum olmadığını, vatandaşların aşı olmak için ASM'leri tercih edebileceklerini sözlerine ekledi.

Bu arada, aşılama programına dahil edilen müzisyen, film ve dizi prodüksiyon ekipleri ile öğretim üyeleri ve üniversite personellerinin de aşılanmasına bugünden itibaren başlandı. (AA)

 
Karşıyaka'da Büyükkarcı adaylığını açıkladı
 
Menderes Belediyesi'ne polis baskını!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilim Kurulu, kabine öncesi toplanıyor
Vaka sayılarındaki düşüşle Türkiye'de 1 Haziran'da normalleşme süreci ...
Üniversite öğrencilerine aşı açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "13 Eylül'den önce üniversite öğrencilerimiz ...
Salgında günün bilançosu: 86 vefat, 6 bin 609 yeni vaka!
Türkiye'nin 8 Haziran 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı.
 
Aşılamaya iki grup daha dahil edildi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılamaya iki yeni grubu daha ilave ettiklerini ...
Haftalık il verileri açıklandı: İzmir'de düşüş sürüyor!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından İllere göre haftalık ...
En güçlü varyantın gizemi çözüldü
İlk olarak geçen Aralık ayında İngiltere ortaya çıkan alfa varyantı, Türkiye ...
 
İzmir’in korona bilançosu: Vefat sayısı günlük 2’ye indi!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte koronavirüs vakalarının 200’ün ...
Muhittin AKBEL yazdı... Biraz fazla mı normalleştik?
Muhittin AKBEL yazdı... Biraz fazla mı normalleştik?
Aile hekimleri de BioNTech aşısını yapacak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Biontech aşısı için artık kamu ve özel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva