HABERLER>POLİTİKA
8 Temmuz 2021 Perşembe - 23:59

Binler demokrasi mitinginde buluştu

İzmir’de düzenlen “Demokrasi İçin Bir Nefes” mitinginde demokrasi, adalet, barış için ortak mücadele mesajları verildi.

Binler demokrasi mitinginde buluştu

Çok sayıda sivil toplum örgütü, siyasi parti, emek örgütünün oluşturduğu "İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri" tarafından Gündoğdu Meydanı'nda "Demokrasi İçin Bir Nefes" mitingi düzenlendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl binasına yapılan saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın resimleri ve "Deniz Poyraz isyanımızdır", "Bağımsızlık, demokrasi, özgürlük ve barış için yılmayacağız" yazılı pankartların taşındığı mitingde, "Faşizme karşı omuz omuza", "Deniz'in hesabı sorulacak", "Hak hukuk adalet" sloganları atıldı.

Mitinge aralarında Deniz Poyraz'ın Annesi Fehime Poyraz, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan, Mithat Sancar, HDP İzmir Milletvekilleri Serpil Kemalbay, Murat Çepni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP'li ilçe belediye başkanları, Halkevleri, Emek Partisi, TÖP, TİP, DİSK, KESK, TMMOB, TTB, İzmir Barosu, ÇHD, ÖHD, Alevi Bektaşi Federasyonu temsilcilerinin de olduğu çok sayıda kişi katıldı.

DİSK korteji

"Bizleri yan yana tutan ne varsa tehdit altında"
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi ve Tertip Komitesi Üyesi Memiş Sarı, "Bizleri yan yana tutan ne varsa; demokrasi, adalet, barış açıkça tehdit altında. Kadın, genç, işçi, işsiz, emekçi, köylü, emekli insanlar yok ediliyor! Buna sessiz kalmayacağız dedi.

HDP İzmir İl Binasına yapılan saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesinin ve HDP'ye kapatma davası açılmasının barışa, hukuka saldırı olduğunu ifade eden Sarı, "HDP İzmir İl Binasında güpegündüz tüm emniyet güçlerinin gözü önünde Deniz Poyraz katlediliyor, aynı gün Anayasa Mahkemesi'nde yeniden kapatma davası açılıyor. Bu demokrasiye, hukuka, barışa açıkça saldırıdır. Bu faşist saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Toplumsal mutabakat, dayanışma, Anayasa, hukuk lime lime ediliyor" dedi.

"İstanbul Sözleşmesi'nden asla vazgeçmeyeceğiz" diyen Sarı, Onur yürüyüşüne ırk, cins ve renk ayrımcılığına dayalı tüm saldırıları kınadıklarını belirtti:

"Biz tüm cinsel yönelimlerin var olma mücadelesini, tüm renklerin ve halkların kardeşliğini savunmaya devam edeceğiz. Demokratik kazanımlarımız, temel hak ve özgürlüklerimiz, üniversitelerimiz yok edilmek isteniyor; barışın yerini savaş, demokrasinin yerini kayyımlar, özgürlüklerin yerini fezlekeler, toplumsal cinsiyet eşitliği yerine kadına dönük şiddet-cinayetlere ve çocuk istismarına karşı cezasızlık,yaşam hakkının yerini siyasal cinayetler, nefret suçları alıyor."

Sarı konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Bugün vereceğiniz yarın doya doya alacağınız nefestir demiştik. O sesi verdiniz İzmir, geldiğiniz için İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına teşekkür ediyoruz. İyi ki varsanız iyi ki yoldaşız iyi ki yan yanayız."

''Sonuna kadar hep beraberiz''
Mitingde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Yola çıkarken çok ses çok renk çok nefes demiştik. İzmir'in emek ve demokrasi güçlerini büyüteceğiz demiştik. Bu hedef doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. Hep beraber omuz omuza daha güzel bir ülke için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Enerjimiz yerinde, gücümüz, kuvvetimiz yerinde, sonuna kadar hep beraberiz" dedi.

"Mücadeleye omuz omuza devam edeceğiz"
Soyer'den sonra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de bir konuşma yaptı. Yücel konuşmasında şunları söyledi:

"Demokrasi için, adalet için, özgürlük için bu alanda olan herkese selam olsun. Temiz toplum, temiz siyaset, temiz bir Türkiye Cumhuriyeti isteyen herkese selam olsun. Çok zarar verdiler, insanlarımızı kırdılar döktüler, kardeşi kardeşe kırdırdılar.

İnsanlarımızın ahını aldılar. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yediler ama bu demokrasi mücadelesine, adalet, hak mücadelesine yılmadan, yorulmadan, bıkmadan, usanmadan omuz omuza devam edeceğiz. Buna inanan, buna güvenen tüm dostlarımızla birlikte o diktatörlük heveslilerini oradan indireceğiz. Ama sandıkla, demokrasiyle indireceğiz" diye konuştu. (Bianet)

 
Erdoğan, Ukraynalı mevkidaşıyla görüştü
 
İzmirli Romanlar 'uyuşturucuya hayır' dedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan, Ukraynalı mevkidaşıyla görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ...
4. Yargı Paketi genel kurulda kabul edildi
Kamuoyunda 4. Yargı Paketi olarak bilinen Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı ...
Kılıçdaroğlu da 3'üncü doz aşısını yaptırdı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ...
 
'2023 virajını kazasız belasız dönmemiz gerekiyor'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyanın siyasi, diplomatik, ekonomik ...
MHP'li Kalyoncu'dan Soyer'e 'sehven' eleştiri: İzmir'e layık değilsin!
MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu sosyal medya hesabından ...
CHP'den sahte içki için komisyon talebi
Sahte içkiden ölümlerle ilgili CHP'den önlem talebi geldi. Ana muhalefet ...
 
İYİ Partili Dervişoğlu zatürre oldu
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, zatürre oldu.
Erdoğan: Ekonomimize yönelik saldırı var
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomimizi döviz kuru oyunlarına karşı güçlendirdik" dedi.
CHP Doğu Masası sahaya indi: Hedefte 3 şehir!
Milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan CHP Doğu Masası sahaya ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva