HABERLER>GÜNCEL
27 Ocak 2018 Cumartesi - 09:15

Binbir surat Ayhan bakın kim çıktı!

Polis rozeti ile sahte emniyet müdürü, savcı, avukat kimliğiyle onlarca kişiyi dolandıran Ayhan G. tutuklandı. Cezaevi firarisi olduğu anlaşılan 'Binbir surat Ayhan', "Kâtipliğini yaptığım avukat öldü, cübbeyi ondan aldım. Müştekiler doğru söylüyor paralarını aldım, pişmanım" dedi

Binbir surat Ayhan bakın kim çıktı!

Ankara Yenimahalle’de 19 Ocak akşamı trafikte seyir halinde olan Fatma D., bir başka aracın sürücüsüyle tartışmaya başladı. Aracından polis telsiziyle inerek kendisini “Emniyet Müdürü Ayhan Şahin” olarak tanıtan ve polis kimliğini gösteren Ayhan G., kadını tehdit etti. Ancak Fatma D. aracın plakasını alarak şikâyetçi oldu.

Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre; polisin yaptığı incelemede Ayhan G.’nin emniyet müdürü olmadığı, dolandırıcılık, başkalarına ait kimlik veya kimlik bilgisi kullanma, hırsızlık gibi suçlardan 22 kaydının bulunduğu, dolandırıcılık, hırsızlık ve cezaevinden firar dolayısıyla 10 ayrı suçtan arandığı belirlendi. Polis, Ayhan G.’yi 22 Ocak’ta evinin önünde gözaltına aldı. Polislere gerçek kimliğini gösteren Ayhan G.’nin üzerinden polis kanallarını dinlediği bir telsiz, polis rozeti, ‘Ayhan Şahin’ adına düzenlenmiş savcı kimliği, sahte polis tanıtım kartı, emniyet müdürü üniformasıyla çekilmiş vesikalık fotoğraf ve eroin çıktı. Şüphelinin aracında ise savcı cübbesi bulundu.

"SAHTE SAVCI VE POLİS KİMLİĞİ YAPTIRDIM"
Ayhan G. emniyetteki ifadesinde suçlamaları kabul etti. Kısa bir süre önce hayatını kaybeden bir avukatın yanında kâtip olarak çalıştığını anlatan şüpheli Ayhan G., şöyle konuştu:

“Arandığım için İstanbul’da para karşılığı sahte savcı ve polis kimliği yaptırdım. Savcı cübbesiyle sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundum. İnsanlara kendimi savcı ve emniyet müdürü olarak tanıttım. Müştekiler doğru söylüyor, onlardan para aldım. En kısa sürede geri ödeyeceğim.”

‘Binbir surat Ayhan’ önce savcılığa, sorgusunun ardından da tutuklanma talebiyle Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. Hâkim Sezer Söylemez’in sorguladığı Ayhan G., “Avukat Recep G.’nin yanında kâtiplik yapıyordum. Bir ay önce vefat etti. Savcı cübbesi ondan kalmıştı. Kendimi insanlara hâkim ve savcı olarak tanıtıyordum. Pişmanım. Serbest bırakılmayı talep ediyorum” dedi. Hakim Söylemez, şüphelinin “dolandırıcılık” suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Ayhan G., mahkemede “Dolandırıcılık suçundan hakkımda yakalama kararı olduğu için polis ve savcı kimlik kartı yaptırdım. Polis rozeti de taşıyordum” dedi.

HEP KADINLARI KANDIRDI
AYHAN G.’nin yakalanmasının ardından dolandırdığı kişiler de savcılığa ve polise koştu. Tamamı kadın olan müştekilerin, bazı yakınlarını da şüpheli Ayhan G.’ye yönlendirdikleri belirlendi. Ayhan G.’nin bu şekilde birçok kişiyi dolandırdığı tespit edildi. Şikâyetçilerin beyanları şöyle:

F.Y.: Kocamın Merzifon Cezaevi’nden Ankara Cezaevi’ne nakli için kendini savcı olarak tanıtan şahısla tanıştım. 500 TL verdim, ama eşim nakil olmadı.

Z.K.: Kendini savcı olarak tanıttı, duygusal ilişki yaşadık. Evine gittiğim dönemlerde cumhuriyet savcısı cübbesiyle fotoğraflarını gördüm. Sohbet sırasında yüksek mevkilerde tanıdıkları olduğunu, milletvekilleri ve bakanlarla yemek yediğini anlattı. Bana evlilik teklifi yaptı.

Ç.K.: Sürücü belgesi almak istediğimi söyledim. Yardımcı olacağını belirterek, 2 bin 750 TL paramı aldı.

G.A.: Eşim silahlı özel güvenlikçi sertifikası almak istiyordu. Bana yardımcı olacağını belirterek, çeşitli belgeler göndermemi istedi. Ayrıca elden 2 bin 600 TL verdim. (Habertürk)

 
İzmir'de feci kaza: Birlikte doğdular, birlikte öldüler...
 
Benzinde 6 liralık rekor! İşte en pahalı il
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de feci kaza: Birlikte doğdular, birlikte öldüler...
Tire ilçesinde panelvan ile otomobilin çarpışması sonucu ikiz kardeşler ...
İzmir'i ayağa kaldırmıştı: O polis için mahkemeden karar!
İzmir'in Eskiizmir semtinde 6 yıl önce, polis ekip otosuna çarpan ehliyetsiz ...
Azez'de gazetecilere taciz ateşi!
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce (BYEGM), Zeytin Dalı Harekatı'nı ...
 
Üniversiteli cani! Kediyi çamaşır makinesine atıp öldürdü!
Eskişehir'de üniversitesi öğrenci A.Ç.'nin bir kediyi zehirleyerek, diğerini ...
Haşim Kılıç'ın oğlu hakkında yakalama kararı!
Başkentte yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, ...
İzmir'de FETÖ'den yargılanan eski emniyet müdürüne ceza!
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanıp, hakkında dava açılan eski ...
 
Hatay'da boş pazar yerine roket atıldı!
Son dakika haberine göre, Hatay Reyhanlı'da Afrin bölgesinden terör örgütü ...
Gülmen ve Özakça açlık grevini sonlandırdı!
OHAL Komisyonu, açlık grevleri 324. gününde olan akademisyen Nuriye Gülmen ...
İzmir'de 'Zeytin Dalı Harekatı'na destek yürüyüşü
Narlıdere ilçesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölüm fermanı neden şimdi?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva