HABERLER>POLİTİKA
14 Şubat 2016 Pazar - 18:03

Binali Yıldırım'dan 35 proje çıkışı: 'Siz mosmor oldunuz'

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti İl Danışma Meclisi’nde Büyükşehir’e ve muhalefete yüklendi. Torbalı’daki pankartlı protestoya CHP’deki Atatürk resmi tartışmasıyla cevap veren Yıldırım, projeler konusunda da yerel yönetimlere Bülent Ecevit ile gönderme yaptı.

Binali Yıldırım dan 35 proje çıkışı:  Siz mosmor oldunuz

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  AK Parti İzmir İl Başkanlığı, 53’üncü İl Danışma Meclisi toplantısını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın katılımıyla gerçekleştirdi.

ÜÇKUYULAR VİYADÜKLERİNE 'YILDIRIM' ZİYARET

TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen Torbalı İZBAN’ın açılışından sonra Bakan Yıldırım, Kaya Termal Otel’deki İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Toplantıya Yıldırım’ın yanı sıra AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Hüseyin Kocabıyık, Kerem Ali Sürekli, Mahmut Atila Kaya, Necip Kalkan, eski İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, AK Parti Antalya milletvekili Mustafa Köse, AK Partili İlçe Belediye Başkanları, AK Parti İlçe Başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

CHP’DE DİK DURUŞ GÖRDÜNÜZ MÜ?
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından toplantıda ilk olarak AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican kürsüye çıktı. Salondaki katılımcıların Sevgililer Günü’nü kutlayan Delican, CHP İzmir tarafından AK Parti’ye karşı bir propaganda yapıldığını söyledi.

Delican, “Uzun bir yolumuz var. Bu uzun yolda biz siyaseti vatanı sevmekle eş tutuyoruz. Biz her zaman nezaket dilini, insanı işin merkezini koyarak ilerliyoruz. Bu görüşte olanlar partimizde siyaset yapsınlar. İzmir’in AK Parti’ye ihtiyacı var. DİSK Genel Kurulu’nda, sayın Süleyman Soylu’nun katıldığı toplantıda kendini bilmezler Cumhurbaşkanımıza hakaret etti. Sayın Bakanımızın orada toplantıyı terk etmesi dik bir AK Parti duruşudur. Yıllarca çirkin kampanyalarla bize sataştılar. Cumhurbaşkanımıza yıllarca hak etmediği saldırılarda bulundular. Cumhurbaşkanımız Buca’da İzmir’in kaderini değiştireceğiz dedi. Ben yemin ederim ‘gavur İzmir’ demedi ama yıllarca konuştular. Bunu bugün İZBAN’ın açılışında da gördük. Ahmet Priştina vefat ettiğinde bir seçim yapıldı. AK Parti grubu 'kesinlikle aday çıkarmayacağız. CHP sandıktan çıkmıştı. Biz ona saygılıyız. CHP kimi çıkardıysa ona oy vereceğiz' dedi. Bu bir dik duruştur. Siz hiç CHP’de böyle bir duruş gördünüz mü” şeklinde konuştu.

KOCAOĞLU KILIÇDAROĞLU GİBİ KÜFÜR ETMİYOR
İzmir’e uzlaşma havasını getirdiklerini ama CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’e yakışmadığını söyleyen Bülent Delican,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu üzerinden Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Delican, “Geçen gün CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’i ziyarete gittik. Aziz Kocaoğlu gibi bir değeri ortaya çıkardıkları için teşekkür ettik.  Biz İzmir’de ezber bozmaya geldik. Onların İzmir’den seçilen Genel Başkanları Cumhurbaşkanımıza dil uzattı. Gürsel Tekin Sayın Bakanımıza dil uzattı. Gereken cevabı verdik. Kılıçdaroğlu madem İzmir’den aday oldu, o zaman İzmir’in diline uyacak. Ya da gitsin başka bir yerden aday olsun. CHP’de Aziz Beyi değer olarak çıkardılar. Aziz Bey birçok şeyi başaramamış olabilir ama en azından Genel Başkanları gibi küfür etmiyor. Bu kente ne yapıldıysa bu mikrofonlardan söyleyeceğiz. Binali Bakanımız geldiğinden beri İzmir’de siyaset havası geldi” dedi.

KÖRFEZ PROJESİNDE 3 MADDEYİ YERİNE GETİRİN
Delican sözlerinin son bölümünde İzmir için çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek, “İzmir CHP’de kaynaklarını birer birer kaybediyor. Biz ne yapsak fren yapıyorlar. Kentsel dönüşümde yetki istediler, bir çivi çakabildiler mi? Körfez projesinde ÇED bekliyoruz diyorlar. ÇED'de 3 madde var yerine getirsinler, haftasına Ankara’dan onay alacak. Ama topu taca atıyorlar. Biz İzmir’de ezber bozacağız” şeklinde konuştu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ YEDİĞİMİZ EKMEK KADAR ÖNEMLİDİR
Delican’ın ardından kürsüye AK Parti İzmir milletvekili Hüseyin Kocabıyık çıktı. AK Parti için övgü sözlerini sıralayan  Kocabıyık, terör gündemine değindi. Türkiye’nin terörü temizlemek için kararlıkla mücadele etmeye devam edeceğini söyleyen Kocabıyık, Binali Yıldırım’ın İzmir için bir şans olduğunu söyledi. Gündemde olan Başkanlık sisteminin Türkiye’nin gücü için önemli olduğunu söyleyen Kocabıyık, ”Başkanlık sistemi yediğimiz ekmek kadar önemlidir” dedi.

ECEVİT’İN VASİYETİNİ İZMİR’DE YERİNE GETİRDİNİZ
Kocabıyık’ın ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, partililere seslendi. Yıldırım’ın hedefinde İzmir’deki CHP’li yerel yönetimleri vardı. Yerel yönetimlere CHP eski Genel Başkanı ve eski Başbakan Bülent Ecevit üzerinden yüklendi.

Yıldırım, ”Bugün Torbalı’da o müthiş sevgiyi görünce sizlerle gurur duydum. İzmir’e hizmetlerin artık İzmirlilere dalga dalga yayıldığını görmekten büyük bir bahtiyarlık duydum. Hiçbir emek başarısız kalmaz. Geçmişimize sahip çıkarak geleceğimizi inşa edeceğiz. Daha yolun başındayız. Geçen gün meclis kürsüsünde Necip Kalkan resimlerle 'İzmir’de ne değişti' sorusunu sordu. Çok güzel bir soru sordu. Son 20 yılda İzmir’de ne değişti? Sizin hayatınızı kolaylaştıran ne yapıldı? Yapılanlar var. İzmirli yapılanı da kimin yaptığını da kimin yapamadığını da görüyor. Güneş balçıkla sıvanmaz. Biz bunu sorduğumuz zaman yerel yönetimler alınıyor. İzmir’e haksızlık etmeyelim. İzmir’de en büyük değişim yerel yönetimde Ecevit’in vasiyetini yerine getirmektir. Neydi Ecevit’in vasiyeti, ‘Köy kent kurmak.' Bizim yerel yönetimler Ecevit’in vasiyetini uyguladılar. İzmir’i köy kente çevirdiler” diye konuştu.

35 PROJE TIKIR TIKIR, SİZ MOSMOR OLDUNUZ
Yerel yönetimler tarafından yönetilen 35  proje eleştirilerine yanıt veren Yıldırım, gerçekleştirilen yatırımları saydı. Yıldırım, “İzmir’de AK Parti 13 yılda 35 milyar liralık yatırım yaptı. 35 proje ne oldu diyenlere soruyorum. 35 proje tıkır tıkır gidiyor. Siz mosmor oldunuz. 7 tanesi bitti, 18 tanesinin çalışması sürüyor. 10 tanesi de proje aşamasında.  Biz suya yazı yazanlardan değiliz. Biz söz verdik mi sözümüzün arkasında dururuz” şeklinde konuştu.  

TERÖR GÜNDEMİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun selamını  partililere ileten Yıldırım, “Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Ülkemizin birliği, beraberliği ve kardeşliğine karşı kurulan tuzaklar var.  Bu ülke esaret altına girmeyen iki ulustan biridir. Hem esaret altına girmeye ve hiçbir ülkeyi esaret altına almayan bir ülkeyiz. Tarihte sabıkası olanlar Türkiye’nin olduğu bölgeye ayar vermeye çalışıyorlar. O dönem Şark meselesi dediniz, şimdi de Kürt meselesi diyorsunuz. Birinci görevimiz vatandaşlarımızla aramızdaki teröristleri temizlemektir. Milletimiz çözüm dedi, oradaki bölge milletvekillerine yetki verdik. Ama onlar terörün baskısı altında kaldılar. Teröriste terörist diyemediler. Çünkü diyetleri var. 8 Haziran günü milletimiz bu oyunu gördü. 1 Kasım’da tekrar AK Parti dediler. Terör mücadelesi başarılı gidiyor. Millet arkamızda” ifadelerini kullandı.  

ATATÜRK’ÜN PARTİSİ DİYE OY VERDİĞİNİZ PARTİ…
CHP’yi teröre destek vermekle suçlayan Bakan Yıldırım, “İzmirli kardeşimin yıllardır vatanımız için destek verdiği ana muhalefete ne demeli. Bugün mecliste operasyonlar konuşulurken, terör takviyeli partiyle ana muhalefet aynı telden çalıyor. İzmirli kardeşlerim, sizin Atatürk’ün partisi diye yıllarca desteklediğiniz partiden bazı sözcüler, teröristlere şehit diyor. Hendek kazanlara çukur kazan arkadaşlar diyor. Bu oyuna gelmeyin. Biz kısa sürede ana muhalefetin Türkiye’ye, Atatürk’e yakışır bir duruş sergilemesini bekliyoruz. Çünkü ana muhalefet iktidar alternatifidir” dedi.

TORBALI’YA ATATÜRK’LÜ YANIT
Torbalı İZBAN açılışında CHP ile AK Partililer arasında yaşanan tartışmaya gönderme yapan Yıldırım, CHP’deki Atatürk posteri tartışmasıyla cevap verdi. Binali Yıldırım, “Torbalı'da bizi Atatürk testine sokmaya çalıştılar. Şimdi içine düştükleri durum içler acısı. Atatürk posteri yerlerde. Bu işi ortaya çıkaranın kafasını koparıyorlar. İşte ana muhalefetin durumu ortada. Hiç kimsenin bu milletin değerlerini tekeline almasına izin vermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

BAŞKANLIK SİSTEMİ ŞART
Başkanlık sistemi neden bu kadar önemli diyenler var. 13 yılda yaptıklarımızı herkes biliyor. Bunları siz anlatacaksınız. İzmir’de çalmadık kapı bırakmayacaksınız.  AK Parti kalkınma hamlesini kararlılıkla yaparken sürekli vesayet ile mücadele etti. Parti kapatma, cumhurbaşkanı seçimleri, paralel girişimi ve diğerleri. Hepsinin üstesinden geldik. Biz artık sürekli ne darbe yiyeceğiz diye düşünmeyelim, işimize bakalım. Onun için başkanlık sistemi şart. Başkanlıkla Türkiye bölünecek diyorlar. Böyle bir şey yok. Onlar doğru görebilselerdi Irak bugüne gelmezdi. Onlar kendi işine baksın. Başkanlık sistemi Tayyip Erdoğan’ın şahsi meselesi değildir. O zaten halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanıdır. Milletimizin bizden beklediği işleri yaparken sağdan soldan nereden darbe yapacaklar diye düşünmeyelim. Bunu diktatörlüğe benzetmek, ülkenin bölünmesine götürmek ya bilgisizliktir ya da art niyet. Biz AK Parti olarak her kademede başkanlığı anlatacağız. Bize millet böyle bir görev verdi. Eğer yapmazsak vallahi gelir kendileri yaparlar. Milletimizi yormayalım. Yoksa hesabını sorarlar” diye konuştu.

Binali Yıldırım konuşmasının son bölümünde İzmir’deki stat, proje, Üçkuyular pazar yeri, Tire yolu gibi konuları gündemine aldı.

BÜYÜKŞEHİR’İ AŞSAK…
Stat konusunda Büyükşehir’in engel olduğunu söyleyen Yıldırım, “Büyükşehir’i aşsak statlar hallolacak ama. Stat işi için 2012'de ihale yaptık. 2016’ya geldik, iyi kötü işler halloldu diye seviniyorduk. Birden bire mahkemenin durdurma kararı geldi. Kim dava etmiş, Aziz Kocaoğlu. 'İzmir’in işleri için her türlü fedakarlığı yapacağız' dedik. Sözümüzde duruyoruz. 'Belediyenin ne işi varsa Ankara’da yardımcı olacağız' dedik. Geçen gün geldi yardımcı olduk. İzmir’e hizmette siyaset olmaz. İzmir’e hizmetleri engellere rağmen yaptık. Çıkıp da hiç İzmirliye şikayet etmedik, mücadele ettik. Engelleri aşa aşa Konak Tüneli’ni, Limanı, Marina’ları, Sabuncubeli’ni yapıyoruz. İzmir-İstanbul otoyolu 2017’de açılacak. Bunların projesi olmayınca siyaset üretmeleri lazım” şeklinde konuştu.

MAL BULMUŞ MAĞRİBİ GİBİ
Binali Yıldırım Üçkuyular Pazar yeri konusunda, “Balçova semt pazarından gelirken yolumu çevirdiler 'aman bakanım bize destek ol. Sorunun parçası olmayın çözümün parçası olun' dediler. Ancak o zaman bu millet için bir şeyler yapabilirsiniz. Orada değerlendirme yaptık. Balçova viyadükleri altını yeni semt pazarı olarak kararlaştırdık” ifadelerini kullanırken CHP İzmir milletvekili Atila Sertel’in gündeme getirdiği Tire yolu hakkında, “Tire Belevi yolunu mal bulmuş mağribi gibi CHP’li milletvekili mecliste söylüyor. Biz o sözleri verirken sen mışıl mışıl uyuyordun. Bu sene başlıyoruz. Bunlar proje nedir bilmedikleri için boyacı küpü sanıyorlar. Yarından itibaren Güzelbahçe gişeleri bedava. Sizi İzmir’e hizmet yapılmıyor diye suçlayacaklar. Önce aynaya baksınlar. İzmir’in yeri İstanbul’un yanıdır” dedi.

HARMANDALI VE TÜP GEÇİT
Yıldırım son olarak körfez tüp geçit projesi ve harmandalı çöplüğüne değinerek, ”Harmandalı çöplüğünü  İzmir Büyükşehir Belediyesi ile beraber kaldıracağız. Gereken neyse yapacağız. Başkanla konuştuk onu da sonuçlandıracağız. Mazeret kalmasın. İzmir’in inci gerdanlığında itirazlar var. Ama bu sefer bu istemezükçülerin işi kolay değil. O bizim sözümüzdür. Her türlü hazırlığını yaptık. Yeter ki İzmir yürü desin” ifadelerini kullandı. 

 
Düğünler sil baştan: Yeni moda...
 
Göz-Göz Karadeniz'de ağır yaralı: 3-1
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YÜCEL ERENCE 15 Şubat 2016 Pazartesi 00:27

başta sayın bakanımız binali yıldırım ve belediye başkanımız aziz kocaogluna bügün açılışta göstermişoldukları iktidarı ile muhalefeti ile bu ülkenin birlik ve beraberlik içinde neler yapabilecegimizi birkez daha gösterdiler teşekediyoruz selam ve dua ile yücel erence

Yorumu oyla      11      5  
volkan 15 Şubat 2016 Pazartesi 00:19

agora projesinı belediye yapıyo efes limanı ne yaw ..nasıl yorumlar bunlar.. otogar metro noldu çed içinde bahane hazır.. il özel idare malları ? derdimiz aziz başkan chp değil ama sizde kıvırdınız 35 projenın çoğu istanbul ankara projesi

Yorumu oyla      11      5  
Ozan 14 Şubat 2016 Pazar 23:04

valla bir Konak tüneli oda Konak trafik in Arap saçı yaptı Allah'tan metro varda alt gecit olarak kullanıyoruz. Aziz başkana çok ayıp ediliyor . İzmir in kaderini değiştirdi 10 yıl sonra anlaşılacak .bu gün torbalıda izmir köy kaldı diyen köylülerimiz vardi hüzünlendim .ben izmirde yaşıyorum keşke bütün kentler izmir gibi olsa. Sevgiler

Yorumu oyla      11      5  
14 Şubat 2016 Pazar 22:31

İzmirli arkadaşım hangi Çandarlı Limanı' nından bahsediyorsun ? Ankara-İzmir hızlı treni ise İzmir - Afyon arası daha çivi çakılmadı. Ağora çevresine de kim para harcayıp iş yapıyor iyi bak.

Yorumu oyla      11      5  
Sinan ÖZTAN 14 Şubat 2016 Pazar 22:26

Tutturmuşlar bir 35 proje yapılanlar üçü beşi geçmez.diğerleri yerlerde sürünüyor.Banliyö hatlarına gelince AKP'liler öyle bir hava yaratıyorki dersın ki hep kendileri yapıyor.Büyük şehir Belediyesinin yatırımlarını ve İzmir'e kazandırdıklarını inkar etmek nankörlüktür.Sayın Yıldırım Termal Kayadaki konuşmanız hoş olmamış.Meydanı boş buldun atıp tuttun.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 14 Şubat 2016 Pazar 21:59

Binali Bey, Torbalıdaki açılışta yaşanan gerginliği benimde çok takdir ettiğim bir şekilde yatıştırmaya çalışmış ama burada "mosmor oldular" gibi karşı tarafı tahrik edici laflarda bulunmuş. Ben de buradan kendisine sormak istiyorum hangisi gerçek Binali Yıldırım itidal çağrısı yapan mı? yoksa tahrik edeci demeçler veren mi? Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, sizin iktidarınızdan önce bölgede oldukça saygınlığımız vardı aponun yakalandığı zamanı hatırlayanlar bilir İtalya, Yunanistan, Suriye ve Irak gibi ülkelere verdiğimiz tepkiler sonucu apo barınacak yer bulamamış ve sonunda yakalanmıştı şimdi ise bir terör örgütü lideri ülkemizle alay edercesine tehditlerde bulunuyor bunu nasıl yapıyor? Çünkü sayenizde etrafımızda tek müttefikimiz kalmadı. Pardon, sahi siz yıllık 1 milyar 100 milyon lira asfalt bakım masrafı (2012 yılı için) olan duble yollar yaptınız böylesine bir başarıyı hiçbir şey gölgeleyemez.

Yorumu oyla      11      5  
TC misafir 14 Şubat 2016 Pazar 21:42

Tüp geçit projesini yaparsanız körfezi bitirirsiniz bırakın şu inadı 4,5 km'lik Halkapınar-Otogar arasındaki metroyu yapın önce 4 yıl oldu çivi bile çakmadınız. Binali Bey'in en büyük başarısı Pamukova hızlı trenidir diğeri ise liman projesidir.

Yorumu oyla      11      5  
İzmir'li 14 Şubat 2016 Pazar 20:43

Sayın Bakanım, sana inandık güvendik,yüzümüzü kara çıkarmadın,sağol,varol.Sen İzmir için büyük bir şanssın..

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 14 Şubat 2016 Pazar 20:42

İzmir alternatifsizlikten bu hale geldi, Akparti'ye bir dönem şans verilseydi İzmir bugünkü halinden daha güzel olacaktı. Eğri oturup doğru konuşmak lazım belediyecilik anlayışı siyaset ve ideoloji üstü bir mecradır.

Yorumu oyla      11      5  
Izmirli 14 Şubat 2016 Pazar 19:52

Konak tüneli, candarli limanı, istanbul otobanı, ankara yüksek hızlı treni, sabuncu beli tüneli, efes antik limanı, agora bölgesinin ıslah edilmesi bunlar aklımda kalanlar... Bildiğim kadarıyla devam ediyor çalışmalar

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üçkuyular viyadüklerine 'Yıldırım' ziyaret
Torbalı'da gerçekleştirilen İZBAN töreninden sonra Üçkuyular'a yapılması ...
Genel Sekreter Sındır: Köstek olmasınlar yeter!
CHP’li Sındır İzmir banliyö sisteminin (İZBAN) Torbalı hattı açılışı ile ...
CHP Kadın Kolları MYK’sına İzmir’den 3 isim
CHP Kadın Kolları’nın yeni başkanını seçti. Fatma Köse’nin başkan olduğu ...
 
CHP'li eski başkandan 'disiplin' tepkisi
CHP Çiğli’de dört meclis üyesiyle ilgili disiplin uygulamasının başlatılması ...
Demirtaş: Türkiye'yi savaşa sürüklemeye çalışıyorlar
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Suudi Arabistan uçaklarının ...
CHP'li Çıray: Suudilerle Suriye'ye girmek...
CHP İzmir milletvekili dilekçe komisyonu üyesi Dr. Aytun Çıray Dışişleri ...
 
Yüksel’den 14 Şubat mesajı: Bir insan sevmekle…
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel İzmir ve Türkiye'nin 14 Şubat Dünya ...
Kıran kırana yarış: Kadınların başkanı kim oldu?
Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan CHP Kadın Kolları 12. ...
Davutoğlu'ndan 'YPG' açıklaması
Başbakan Davutoğlu, YPG mevzilerinin vurulmasıyla ilgili açıklamada bulundu.
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva