HABERLER>GÜNCEL
27 Ağustos 2012 Pazartesi - 11:32

Bin öğreciye bir minibüs!

Bu yıl 1000 öğrencinin kayıt yaptıracağı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nin bulunduğu Sasalı'ya otobüs seferlerinin başlamaması, sadece bir minibüsün olması okul yönetimini tedirgin ediyor

Bin öğreciye bir minibüs!

İZMİR - Geçen yıl 200 öğrenci ile akademik hayatına başlayan İzmir'in beşinci devlet üniversitesi Katip Çelebi'de sıkıntılı günler yaşanıyor. Üniversitenin açılmasına günler kala ESHOT'un hala bir besleme hat tahsis etmemesi yönetimi endişelendiriyor.

"SORUN ACİL OLARAK ÇÖZÜLMELİ"
EN yakın İZBAN durağına 4 kilometre, Çiğli'ye ise 8 kilometre mesafedeki kampuse en kısa sürede otobüs seferlerinin başlamasını isteyen Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, "Henüz yanıt alamadık. Sorun bir an evvel çözülmeli" dedi.

İzmir'in 5. devlet üniversitesi Katip Çelebi'de, bu yıl yaklaşık bin öğrenci eğitim görecek. Üniversite çalışanları ile akademik kadro da eklendiğinde bu rakam bin 300'ü aşıyor. 5 yıl içinde 10 bin öğrenci kapasitesine ulaşması hedeflenen üniversitenin yönetimini ise bugünlerde büyük bir endişe sardı. Eylül ayı başında kayıtların başlaması ile günlük bin kişinin gelip gideceği kampuse toplu ulaşım imkanı bulunmuyor.

Bugüne kadar üniversiteye ait bir minibüsle ulaşım sağlanırken, bu yıl kapasitenin binin üzerine çıkacak olması, yeni bir çözüm geliştirilmesini zorunlu kılıyor. Bu nedenle uzun bir süredir İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ESHOT Genel Müdürlüğü'ne başvurarak bir besleme hat tahsinini talep eden Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, henüz olumlu bir cevap alamadıklarını söyledi. Rektör Akhan, "İZBAN istasyonundan kampuse 25 dakikalık bir yürüme mesafesi var. Bugüne kadar biz personelimizi ve öğrencilerimizi kendi minibüsümüzle taşıdık. Ancak bu yıl mevcudumuz artıyor, buraya her gün bin kişi gelip gidecek. Besleme hat konulmadan bizim bu trafiği kendi araçlarımızla kaldırmamız mümkün değil" dedi.

EN YAKIN HATIN DA DURAĞI YOK
Katip Çelebi Üniversitesi kampusuna en yakın geçen otobüsün 595 numaralı Hava Üssü Lojmanları-Bostanlı İskelesi arasında çalışan otobüs olduğunu belirten Akhan, bu otobüsün de Bostanlı'dan saatte bir kalktığını ve bu nedenle ihtiyaçlarını karşılayamayacağını ifade etti. İZBAN ile kampusleri arasında faaliyet gösterecek bir besleme hatta acil olarak ihtiyaç duyduklarını dile getiren Akhan, "Eğitim kadromuz ve öğrencilerimiz genellikle İZBAN'ı kullanıyor ve ardından besleme otobüse ihtiyaç duyuyor. Besleme hat konmazsa çok büyük sıkıntı yaşayacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ESHOT'tan sesimizi duymasını ve bizi zor durumda bırakmamasını istiyoruz. Ulaşım bizler için çok önemli bir konu. Rahat ulaşılır olmayı arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.(Mevlüt Dağdeviren/Egeli Sabah)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
28 Ağustos 2012 Salı 07:42

Orhan yılmaza cevap : bu yazıdan 10 yıldır çiğliye uğramadığın belli desteksiz atmışsın. Çiğli ve harmandalı yolu alttan geçiyor artık, evka ve ulukentte kavşaklı yol yapılıyor. anadolu caddesinde yapılan üst geçit ve kaldırılan trafik lambaları ve bölgeye verilen yeni otobüsleri söylemeye gerek yok.Önce çiğli ye gel sonra salla

Yorumu oyla      11      5  
Orhan Yılmaz 27 Ağustos 2012 Pazartesi 19:27

Sayın Kocaoğlu Çiğli'yi hiç sevmez ve başkanlığı sürecinde buraya hiç yatırım yapmadı.Bilen varsa söylesin.Bu cezadan üniversite de nasibini alacak sanırım.Çöplük yatırımı isteyin hemen yapar.İzmirin kuzeyine kuruş harcamaz.Yandınız gitti.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tüyler ürperten ifade: 'Bombanın şeytanı' PKK’da!
Gaziantep bombacısıyla Suriye’den Türkiye’ye geçen terörist Barış Kızılçay, ...
Biletix'e 'rakabet kısıtlaması' soruşturması
Rekabet Kurulu, Biletix Bilet Dağıtım hakkında soruşturma açtı.
Balkanlar'dan güzel haber: Hava serinliyor
Tüm Türkiye bu geceden itibaren yağışlı havanın etkisi altına girecek. ...
 
Polis 190 kadını, öfkeli kocadan kurtardı
Türkiye’de ilk kez İzmir’de uygulanmaya başlanan Aile İçi Şiddetle Mücadele ...
Müftüye Kılıçdaroğlu'yla iftar sürgünü!
Bakırköy Müftüsü Zakir Uzun, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Ağustos’ta ...
Bombalı terörün zanlısı öğretmen tutuklandı
Gaziantep’te 9 kişinin yaşamını yitirdiği, 68 kişinin de yaralandığı bombalı ...
 
Karamürsel'de tesettür plaj isyanı devam ediyor
Karamürsel’in Ereğli Sahili’ndeki plajın kadınlar için özel bir paravanla ...
Çocuklara işkence yapan çocuklar serbest
Ramazan Bayramı'nda 2 çocuğa işkence yaptıkları gerekçesiyle gözaltına ...
Redhack ve Anonymous birbirine girdi iddiası
THY sitesinin hacklenmesi sonrasında hacker grupları Redhack ve Anonymous ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva