HABERLER>GÜNCEL
4 Eylül 2012 Salı - 14:27

Bilkay’dan Foça saldırısı krokisi: Bomba Bayındır’dan!

Foça saldırısının faillerinin Urfa’da ele geçirilmesi sonrası İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay’dan detaylı bir açıklama geldi. Bilkay biri ölü ele geçirilen teröristlerin saldırı öncesinde Foça’da 5 gün arazide kaldıklarını ve bombanın Bayındır’dan alındığını tespit ettiklerini duyurdu.

Bilkay’dan Foça saldırısı krokisi: Bomba Bayındır’dan!

İZMİR – Foça’da 9 Ağustos günü 2 askerin şehit olması ve 12 kişinin de yaralanmasıyla sonlanan bombalı saldırının failleri Şanlıurfa’da ele geçirildi. Viranşehir’de çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen teröristlerden Ahmet Bal ile yaralı Yunus Çiçek’in Foça'da askeri servis aracına saldırı yapan teröristler olduğunun belirlendi.

- Foça’yı vuranlar Urfa’da vuruldu…

Hain saldırının faillerinin ele geçirilmesinin ardından İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay’dan saldırı üzerine detaylı bir açıklama geldi.

Emniyet Müdürü Ali Bilkay, 9 Ağustosta Foça ilçesinde askeri araca bombalı saldırı düzenleyen teröristlerin, olaydan önce Manisa'da da askeri noktalar ve emniyet noktalarıyla ilgili keşif yaptığının belirlendiğini bildirdi.
     
Bilkay, düzenlediği basın toplantısında, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki uygulama noktasına saldırıyı gerçekleştirenlerin, 9 Ağustos'ta Foça'da askeri servis aracına saldırı yapan teröristler olduğunun belirlendiğini hatırlattı.

Soruşturmasında büyük yol aldıkları Foça'daki saldırıyla ilgili, olay yerinden toplanan delillerin üzerindeki parmak izlerinin, ''Viranşehir'deki biri ölü, biri yaralı ele geçirilen iki teröristin'' parmak izleriyle örtüştüğünü belirten Bilkay, Şanlıurfa ve Manisa Emniyet Müdürlükleriyle saat 02.30'da eş zamanlı düzenlenen operasyonda, zanlılara yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla Ş.R, Ş.R. ve F.K'nin İzmir'in Bayındır ilçesinde, K.R. ve H.D'nin Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde gözaltına alındığını kaydetti.

Bilkay, 3'ü kardeş olan zanlıların terörle ilgili herhangi bir sabıka kaydının bulunmadığını ifade etti.

BOMBA BAYINDIR’DAN: 5 GÜN ARAZİDE KALMIŞLAR!
Yaralı teröristin ve zanlıların ifadelerinin alınmasının sürdürüldüğünü dile getiren Bilkay, şunları söyledi: ''İki terörist, Foça'daki olaydan bir hafta önce Şanlıurfa'dan Manisa'nın Turgutlu ilçesine otobüsle gelmişler. Buradan özel araçla Bayındır'a götürülmüşler. Buradaki iki günün ardından, 5 gün Foça'da arazide kalmışlar. Olayın ardından nasıl kaçtıklarıyla ilgili araştırma devam ediyor. Bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristler, olaydan önce Manisa'da da askeri noktalar ve emniyet noktalarıyla ilgili keşif yapmışlar. Yaralı terörist, olayda kullanılan bombayı Bayındır'dan teslim aldıklarını ifade etti.''

Foça'da 9 Ağustos Perşembe günü askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu, 2 asker şehit olmuş, 12 kişi yaralanmıştı.

Viranşehir'de 2 Eylül'de uygulama noktasında durdurulan araçta bulunan terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada, ''1 terörist ölü, biri de yaralı ele geçirilmiş'', 2 polis ve 1 uzman çavuş yaralanmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CUMHURİYETÇİ 4 Eylül 2012 Salı 14:59

ARTIK KAHROLSUN pkk MI DEMEK GEREKİYOR. YOKSA KAHROLSUN İKTİDARMI DEMEK GEREKİYOR. ARTIK SAĞCISI SOLCUSU KALMADI BU İŞİN. VARSA ODA ZENGİNİ FAKİRİ KALDI. ZENGİNİ ZENGİN YAPANDA TAYYİP OLDUĞUNA GÖRE ARTIK VATANINI SEVEN HERKESİN TEK YUMRUK OLMASI GEREK YOKSA ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇİCEK

Yorumu oyla      14      5  
Bilal-İzmirli 4 Eylül 2012 Salı 14:35

Bilkay’dan Foça saldırısı krokisi: Bomba Bayındır’dan!...MEHMETÇİKLERE BU İHANETİ YAPANLARI YAKALADINIZ YA ALLAH ne muradınız varsa versin alınlarınızdan büyükseniz ellerinizden öpüyorum.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Umut’u öldüren tabanca kişiye özel ve el yapımı!
Karabağlar'daki parkta kaydırakta oynadığı sırada magandanın açtığı ateşle ...
Basın Müzesi'nde öldürülen gazetecilere özel oda
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), 6 Eylül'de açılacak Basın Müzesi'nde, ...
Selçuk Yaşar heykeline çirkin saldırı!
Karşıyaka’nın Onursal Başkanı’nın Bostanlı Sahili’nde yer alan heykeli ...
 
Buca’da kedi katliamı!
Buca’daki kedi katliamı, bir at sahibinin ihbarı ile ortaya çıktı. Hipodrom’un ...
EÜ’nün yeni rektör yardımcısı Prof.Dr.Ötleş
Ege Üniversitesi Rektör Yardımcılığına Prof. Dr. Semih Ötleş Atandı.
Foça'yı vuranlar Urfa’da vuruldu!
Şanlıurfa’da çıkan çatışma sonrası bilgi veren Vali Güvenç, ölü ele geçirilen ...
 
Emekli Paşa ordu kurdu: Karargah gibi şirket
Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin başkanlığında, yabancı orduların ...
Devlet Twitter ve Face’e müdahale hazırlığında!
PKK’nın son saldırılarının ardından Bursa, Sakarya ve Gaziantep’te yaşanan ...
Eniştesinin tacizlerini günlüğü ortaya çıkardı!
İzmir'de, 16 yaşındaki kızı S.E.'nin masa üstünde unuttuğu günlüğünü okuyan ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zehirli kurşundan nasıl kurtuldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Neşeye övgü!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva