HABERLER>DÜNYADAN
20 Ekim 2023 Cuma - 08:30

Biden ulusa seslendi... İsrail'e tam destek!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'dan ulusa seslendi. Kongre'ye Ukrayna ve İsrail için acil bütçe talebi ileteceklerini söyleyen Biden, "İsrail için daha önce benzeri görülmemiş destek isteyeceğiz." dedi. Biden, "Bölgedeki diğer hasım aktörlerin İsrail'in hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu görmelerini sağlayacağız" diye konuştu.

Biden ulusa seslendi... İsrail e tam destek!

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ziyaretinden döndükten 20 saat sonra Amerikalılara seslendi. Ukrayna ve İsrail'in başarılı olmasını sağlamanın ABD'nin ulusal güvenliği için hayati önemde olduğunu ifade eden Biden, bu nedenle bugün Kongre'ye eşi benzeri görülmemiş ek harcama talebinde bulunacağını duyurdu.

Biden, Kongre'nin fonlamasını talep ettiği "güvenlik paketi"nin İsrail'in askeri üstünlüğünü güçlendireceğini kaydederek, "Bölgedeki diğer hasım aktörlerin İsrail'in hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu görmelerini sağlayacağız ve çatışmanın yayılmasını engelleyeceğiz." diye konuştu.

Zamanın çok kıymetli olduğuna dikkati çeken Biden, ABD'de bazı bölünmüşlükler olduğunu belirterek, "Hamas gibi teröristler ile Putin gibi diktatörlerin kazanmasına izin veremeyiz. Buna izin veremem." dedi.

"HAMAS VE PUTİN DEMOKRATİK KOMŞULARINI YOK ETMEK İSTİYOR"

Biden, "Hamas ve Putin farklı tehdit teşkil ediyor ancak ortak bir noktaları var, ikisi de demokratik komşularını tamamen yok etmek istiyor." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Ukrayna'ya asker göndermeyeceğinin daha önce de altını çizdiğini anımsatan Biden, Ukrayna'nın tek isteğinin Rus güçlerini ülkelerinden çıkarmak için yardım olduğunu dile getirdi.

Biden, Ukrayna'ya sağlanan yardımların "ABD'nin depolarından" gittiğini ve Kongre'den talep edeceği bütçeyle "depoların Amerikan yapımı yeni teçhizatlarla" doldurulacağını kaydetti.

ABD Başkanı, "Cuma günü Amerika'nın ulusal güvenlik ihtiyaçları çerçevesinde İsrail ve Ukrayna dahil ortaklara destek olmak için Kongre'ye acil bütçe talebinde bulunacağım." diye konuştu.

İsrail ziyareti hakkında da konuşan Biden, ABD'nin en önemli önceliğinin Hamas tarafından rehin alınan Amerikalı vatandaşların güvenliği olduğunu vurguladı.

Biden, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısında hayatını kaybeden Amerikalıların sayısının 32'ye yükseldiğini duyurdu.

"Barıştan vazgeçemeyiz, iki devletli çözümü terk edemeyiz." diyen Biden, ABD'nin Filistin halkına olan bağlılığının da sürdüğünü ifade etti.

"GAZZE'YE İLK İNSANİ YARDIM SEVKİYATINI GÜVENCE ALTINA ALDIM"

Biden, "Gazze'deki hastanede meydana gelen patlamadan" da derin üzüntü duyduğunu belirterek, bunun İsrailliler tarafından gerçekleştirilmediğini tekrar dile getirdi.

Hamas'ın tüm Filistin halkını temsil etmediğinin altını çizen Biden, "Dün İsrail ve Mısır liderleriyle yaptığım görüşmelerde Birleşmiş Milletler'den Gazze'deki Filistinlilere ilk insani yardım sevkiyatının gerçekleşmesini güvence altına aldım." bilgisini paylaştı.

"İSRAİL SAVAŞ KURALLARINA UYGUN HAREKET ETMELİ"

Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile aynı zamanda "İsrail'in savaş kurallarına uygun" bir şekilde hareket etmesi gerektiğinin önemini de görüştüklerini belirterek, "Bu, çatışmada mümkün olduğu kadar sivilleri korumak anlamına geliyor." dedi.

Amerika'nın 11 Eylül terör saldırılarının ardından çok kızgın olduğunu ve adalet için hareket ettiğini anımsatan Biden, "Bazı hatalar yaptık. Bu nedenle İsrail hükümetini 'öfkenin gözlerini bürümemesi' gerektiği konusunda uyardım." açıklamasında bulundu.

"YAHUDİ KARŞITLIĞI VE İSLAMOFOBİYİ REDDETMELİYİZ"

7 Ekim saldırılarının ardından ABD'de de Yahudi karşıtlığı ve İslamofobinin artışa geçtiğine dikkati çeken Biden, geçen hafta 6 yaşında Müslüman bir çocuğun öldürülmesine tepki gösterdi.

Biden, "Bunlar olurken sessiz kalamayız. Açık bir şekilde Yahudi karşıtlığı ve İslamofobiyi reddetmeliyiz." vurgusunu yaptı.

ABD KONGRESİNİN ALT KANADI TEMSİLCİLER MECLİSİ "DONMUŞ" DURUMDA

ABD Kongresinin alt kanadı Temsilciler Meclisinin Kevin McCarthy tarafından boşaltılan başkanlık koltuğu hala doldurulamadı.

"Donmuş" durumda olan Temsilciler Meclisine bu noktada yasa tasarıları ya da karar tasarıları sunulamıyor.

Amerikan basınında, Biden’ın bütçe talebinin, dış yardımlardan önce “göç ve sınır sorunları” gibi iç politikayı ilgilendiren konularda harekete geçilmesini isteyen Kongre’deki Cumhuriyetçilerin engeline takılabileceği yorumları yapılıyor.

Aynı zamanda, Biden'ın Kongre'den 100 milyar dolarlık bütçe talep edeceği gündeme getiriliyor. (AA)

 
Günlük kiralık evlere düzenleme TBMM'de
 
Kuyumcuların Başkanı uyardı: Çeyrek altın yılbaşında 4 bin lira!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İsrail, Gazze'de Rum Ortodoks Kilise'sini vurdu
Gazze'deki İçişleri Bakanlığı: İsrail'in Gazze'deki Rum Ortodoks Kilisesine ...
ABD Senatosu'ndan İsrail'e tam destek
ABD Senatosu İsrail'i destekleme kararını 97-0 oyla kabul etti.
Suriye'deki ABD üssünün çevresine saldırı
Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinde ABD güçlerinin konuşlandığı Koniko ...
 
Joe Biden, Oval Ofis konuşması yapmaya hazırlanıyor
ABD Başkanı Joe Biden, Amerikalıları İsrail ve Ukrayna'yı desteklemeye ...
İsrail Bahreyn, Ürdün ve Fas'taki büyükelçiliklerini boşalttı
İsrail'in Bahreyn, Ürdün ve Fas'taki büyükelçilik binalarını boşalttığı bildirildi.
Guterres: Çözüm bağımsız Filistin
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, "İsrail ile ...
 
ABD o ülkelerdeki vatandaşlarını uyardı
ABD, İsrail-Hamas gerginliği nedeniyle denizaşırı ülkelerdeki vatandaşlarına ...
Almanya'dan vatandaşlarına seyahat uyarısı
Almanya'nın Batı Şeria ve Lübnan'daki vatandaşlarından bölgeyi terk etmesini istedi.
Starbucks'tan sendikaya 'Filistin' davası
ABD'li kahve zinciri Starbucks, Filistin ile dayanışma mesajı içeren bir ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva