HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Mart 2021 Pazartesi - 12:06

Bıçakçı Hanı'nın açılışında çarpıcı mesaj: Kadınlar bugün karalar giymeliydi!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde İzmirli kadınlar için Bıçakçı Hanı'nda hayata geçirilen Kadın Emeği Sergi ve Satış Pazarı'nın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Aslında bugün kadınlar karalar giymeliydi diye düşünüyorum. Çünkü kutlanacak şeyden çok daha fazla yası tutulacak şeyler var. Her gün kadın ölümleri ile karşı karşıya geldiğimiz bir dünyada yaşıyoruz. İçimiz acıyor. Çaresizlik içinde kıvranıyoruz. Dilerim bunlar geride kalacak ve dilerim ki son vahşeti görmüşüzdür" diye konuştu.

Bıçakçı Hanı nın açılışında çarpıcı mesaj: Kadınlar bugün karalar giymeliydi!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadın Emeği Sergi ve Satış Pazarı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katılımı ile açıldı.

İzmir'in tarihinde önemli bir yere sahip olan Bıçakçı Hanı'nın da ilk açılışı özelliği taşıyan etkinliğe Köy Koop Başkanı Neptün Soyer'de katılan isimler arasında yer aldı. Başkan Tunç Soyer Bıçakçı Han girişinde kadın üreticilerin davulları eşliğinde karşılandı.

Düzenlenen açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kadın haklarının daha iyi yaşatılması için İstanbul Sözleşmesinin her maddesini hayata geçireceklerini belirtti.

KARALAR GİYİLMESİ GEREKİRDİ
Düzenlenen açılış töreninde konuşan Başkan Soyer, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü sağlıkla mutlulukla huzurla inşallah çok daha güzel bir Türkiye’ye evirilsin. Aslında bugün kadınlar karalar giymeliydi diye düşünüyorum. Çünkü kutlanacak şeyden çok daha fazla yası tutulacak şeyler var. Her gün kadın ölümleri ile karşı karşıya geldiğimiz bir dünyada yaşıyoruz. İçimiz acıyor. Çaresizlik içinde kıvranıyoruz. Dilerim bunlar geride kalacak ve dilerim ki son vahşeti görmüşüzdür. Bunun için yapılacak şeyler var. İstanbul Sözleşmesi yaşatır demiştik.  Bunun tüm maddelerini hayata geçirmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak çalışacağız” dedi.

Atıl durumda olan Bıçakçı Hanı’nın yeniden düzenlendiğini ve bugüne yetiştirildiğini belirten “İzmir için çok önemli bir yerdi ancak kullanılmıyordu.  Burayı şimdi kadınlarımız ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Diliyorum ki kadınlarımızın yüzü hep gülsün, diliyorum ki kadınlarımız bu şehirde yaşamanın keyfini  huzurunu yaşasınlar. Türkiye'nin hiçbir yerinde İzmir'deki kadar mutlu olmadıklarını biliyorum ancak bunu ileriye taşımak, çoğaltmak bizim görevimiz. Biz bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak birçok şey yapıyoruz. Öncelikle anahtar üretim merkezimiz ile bir yandan kadın emeğinin üretimde daha çok yer almasını sağlayacağız, diğer yanda kadınlarımızın istihdama katılması için Meslek Fabrikamız ile daha fazla eğitim vereceğiz. Sadece kadının alınteri değil, kadının düşüncesinin de toplumun içinde mayalanmadığı memleketlerde ne eşitlik, ne de adalet mümkün değil. Kadının düşüncesinin de mayalandığı bir toplum olabilmek dileği ile bugün tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü'nü kutluyorum ve huzurlarında saygı ile eğiliyorum. İyi ki varlar.  Buraya girişte kadınlar davullar ile karşıladılar beni. Bu ses kadınların sesi olsun ve gümbür gümbür bütün memleket o kadınların sesini duysun" diye konuştu.

SERGİLER VE ETKİNLİKLER İKİ GÜN SÜRECEK
Pandemi önlemleri alınarak açılan Kadın Emeği Sergi ve Satış Pazarı 8 ve 9 Mart’ta 10.00-19.00 arasında açık olacak. 32 kooperatifin standının bulunduğu Bıçakçı Han’da tarihi Basmane bölgesinin kültürel özelliklerini yansıtan ürünler ve atölye çalışmaları da olacak. Bölgede bulunan müzik aletleri üreticilerinin uygulamalı sergi ile katılacağı etkinlikte Halil İbrahim Efendi tarafından 1930 yılında kurulan ve o zamandan bugüne üç kuşaktır Basmane'de faaliyetini sürdüren ÖZTAT tatlıcısı da yer alıyor. Bıçakçı Han’da iki gün boyunca Öznur Korkmaz’ın solist olarak katıldığı İzmir Büyükşehir Belediyesi THM Orkestrası, Belediye Pop Orkestrası ve Kadın Ritim Topluluğu Gösterisi ile Emir Sultan Mahallesi kadınların ritim gösterisi de olacak.

 
Bergama’ya 10 ayrı halı saha için ihale
 
Karşıyaka filesinde Play-Off sevinci
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Valisi Köşger uyardı: 1 haftada vakalar yüzde 50 arttı!
Cumartesi günü restoran, lokanta, kafe ve çay bahçelerinin insanlarla ...
Başkan Engin ‘kadın’ çalışanlarla buluştu
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ...
Başkan İduğ’dan tekstil işçisi kadınlara 8 Mart ziyareti
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Moda Tekstil Konfeksiyoncular ...
 
Buca kadınların emeğiyle gelişecek
Kadın emeğini yücelten ve destekleyen Buca Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi ...
Başkan Karakayalı'dan 8 Mart mesajı
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, "Kadınlar, hayatın her anında ...
Karabağlar'ın yeni gençlik merkezi temele hazır
Karabağlar Belediyesi, ilçeyi sosyal ve ekonomik yönden geliştirmek; modern ...
 
Başkan Oran pazarda soğan kavurdu
Çeşme Belediyesi tarafından ilçenin yöresel beyaz soğanını tanıtmak ve ...
Bornova’da girişimci kadınlar konuştu
Kadın dostu kent vizyonuyla kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını ...
Konak Belediyesi kadınlara emanet
Konak Belediyesi’nin 32 müdürlüğünün 16’sında müdür koltuğunda kadınlar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva