HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Haziran 2020 Salı - 12:08

Bergama'yı tarihi projenin heyecanı sardı

Tarihi kent Bergama’nın kaderini değiştirecek olan Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi için önceki gün imzalanan protokol ilçede büyük heyecanla karşılandı.

Bergama yı tarihi projenin heyecanı sardı

Tarihi mahallelerde oturan ve yılların ilgisizliği ile yaşam mücadelesi veren mahalle sakinleri, “Ata yadigarı evlerimizde olmaktan çok mutluyuz. Ancak yıllardır ilgisiz ve bakımsızlıkla karşı karşıya olan mahallelerimizde zor şartlar altında yaşıyoruz. Şimdi Belediye Başkanımız Hakan Koştu’nun tarihi canlandırmak üzere atacağı adımdan dolayı çok mutluyuz” diye sevinçlerini dile getirdiler.

Üç bin yıllık tarihi geçmişiyle UNESCO Dünya Mirası olan dinlerin, bilimin ve medeniyetlerin merkezi olarak geçmişten günümüze “Nefes Alan Tarih” dokusunun en canlı bir şekilde yaşandığı Bergama, makus talihini Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi ile değiştirmeye hazırlanıyor.

“TARİHİ MAHALLE SAKİNLERİNİN PROJE HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ”
Tarihi mahallelerde yaşan vatandaşlar ise sabırsızlıkla projenin başlamasını bekliyor. 

Yılmaz Dikiciler: (58 yaşında, 50 yıldır Kurtuluş Mahallesi’nde yaşıyor. Bisiklet tamirciliği yapıyor.) “Selinos Projesi, mahallemize çok fazla değer katacak. Islah çalışması Bazalika içinde çok faydalı olacak. Çünkü Bazalika’yı ziyarete gelen turistler Selinos Deresi’nden gelen kokudan çok rahatsız oluyorlar. Başkanımız Hakan Koştu’ya böylesi bir proje yapacağı için çok teşekkür ederim.”

Doğan Balta: (60 yaşında, doğduğundan beri Kurtuluş Mahallesi’nde yaşıyor. Emekli) “Bu proje Bergama’mız için gerçekten çok güzel olacak. Bergama halkı buranın temizlenmesini istiyor. Bergama turistik bir yer. Burası şuan ki haliyle kentimize yakışmayan bir görüntü sergiliyor. Çevresindeki evler de restore edilirse çok daha faydalı olacağını düşünüyorum. Bergama Belediye Başkanı Hakan beyden Bergama halkı memnun. Çalışkan çocuk kendisi, büyük projeleri var. Bu projeler kısa zamanda olmuyor ama.  Olacağına inanıyorum.”

İsmail Uzuner: (58 yaşında, 35 yıldır Ulu Cami Mahallesi’nde yaşıyor. Devlet memuru olduğu için zaman zaman yaşadığı yerden ayrılmak zorunda kalmış.  Şuan da doğduğu Ulu Cami Mahallesi’nde muhtarlık görevinde bulunuyor.) “Cumhurbaşkanımız Bergama’ya geldiğinde bu projenin yapılacağını müjdelemişti. Aynı zamanda Belediye Başkanımız Hakan Koştu’nun projelerinin içinde var. Bu sebeple derenin ıslah olacağına inancımız tam. Bergama turizme yatkın bir şehir. Selinos Antik Kanal Projesi yapılınca ilçemize gelen turist daha çok kalacaktır. Burası yapılırsa Bergama’nın merkezi olur.  Mahalle olarak beklentimiz buranın temizlenmesi. Biran önce projeye başlanmasını bekliyoruz. Kolay bir proje olmadığının farkındayız. Hatta Selinos Deresi’nin üstünde bir asma köprü ile ulaşım talebimiz var. İnşallah bununda yapılmasını bekliyoruz.”

Ahmet Aklar: (58 yaşında, Doğduğundan beri Kurtuluş Mahallesi’nde bakkal işletiyor.) “Çok güzel olur, buraya önceden boklu çay derlerdi. Ben bildim bileli burası kokar. Turizm açısından harika olur. Herkes bu temizlik projesinin yapılmasını bekliyor. Bergama’yı seven kimse bu projeye karşı çıkmaz ve Bergama’nın güzelleşmesini ister. Şuanda şu görüntüye bakan herkes iğreniyor. Nefes alacak ve gezecek bir alanımız olur. Bakımsızlıktan dolayı hem mahallemiz hem de bu çevresi elek altı bir mahalle oldu. Bu derenin ıslahı olduktan sonra burası eski canlılığına kavuşur diye düşünüyorum.”

 
Galatasaray'da beklenen transfer gerçekleşiyor
 
13 yaşındaki çocuk, tüfekle oynarken arkadaşını öldürdü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den genç tiyatroculara kitap seti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN Genel Müdürlüğü’nün 19 Mayıs ...
Narlıdere'nin dört bir yanı çiçek açtı!
Yaz aylarının gelmesi ve Koronavirüs salgınında normalleşme sürecinin ...
Kültürpark ve Kadifekale üretici pazarları kapılarını yeniden açıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in üreticiyle tüketiciyi ...
 
İzmir'in dünyaca ünlü plajı cıvıl cıvıl!
Türkiye’nin en güzel plajı seçilen Ilıca'da Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) ...
Çiğli'de 65 yaş üstüne evde kişisel bakım
Çiğli Belediyesi’nin 65 yaş üstü, engelli ve yatalak yurttaşlara hizmet ...
İZSU’da e-randevu sistemi devam edecek
Koronavirüs önlemleri çerçevesinde şubelerinde elektronik randevu sistemine ...
 
Bornova’dan STK’ya dev destek
Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi’ni Sivil Toplum Kuruluşları ...
Tartışmalara neden olmuştu: Çöp tesisi için kritik toplantı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’te yapmayı planladığı katı atık ...
Taziyeevini Bayraklı Belediyesi tamamlayacak
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Refik Şevket İnce Mahallesi’nde ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva