HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Mart 2020 Salı - 11:30

Bergama'da yaşlılar için seferberlik

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Koronavirüse karşı yaşlılarımıza hizmet için belediyemizde seferberlik ilan ettik”

Bergama da yaşlılar için seferberlik

Koronavirüs salgınına karşı evlerinde kalması gereken 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için adeta seferberlik ilan eden Bergama Belediyesi, ilçenin her hafta başı kurulan Pazartesi Pazarı’ndan evlere servis başlattı. Ayrıca pazaryerine gelen 65 yaş üstü vatandaşlar içeri alınmazken, alış-verişleri zabıta ekipleri tarafından yapılarak, pazar torbalarıyla birlikte evlerine kadar götürüldüler. Ekipler dışarı çıkmamaları için yaşlılara uyarıda bulunmayı da ihmal etmedi. Belediye Başkanı Başkan Koştu, “Hanelerimizin direği, başımızın tacı büyüklerimizin evlerinden çıkmamaları için Alo Vefa Hattı’nı hemen devreye aldık. 0 232 632 80 05 nolu telefondan bize ulaşan kimsesi olmayan, yardıma muhtaç olan her hemşehrimizin siparişlerini 7/24 evlerine kadar götürüyoruz” dedi.

Bergama’da her hafta başı açılan, Pazartesi Pazarı’nda Koronavirüs dolayısıyla başta dezenfeksiyon olmak üzere giriş çıkışların kontrollü sağlanması, pazar öncesi her yerin yıkanması, dezenfekte edilmesi, eldiven kolonya dağıtımı, sebze ve meyvelerin seçilmesinin önlenmesi için önceden 1’er kiloluk poşetlerle hazır hale getirilmesi gibi önlemler alındığına dikkat çeken Başkan Hakan Koştu, “Bütün uyarılara rağmen 65 yaş üstü vatandaşlarımızın pazara gelmeleri üzerine, tedbir amaçlı olarak onları içeriye almadık. Pazar girişinde misafir ettik. Zabıta ekiplerimiz sipariş listelerini alıp alış-verişlerini yaptı. Sonra taşıtı olmayanları pazar torbalarıyla birlikte evlerine geri götürdük. Dışarı çıkmamaları için tekrar uyarıda bulunduk” dedi.

BAŞKAN KOŞTU: “ALO VEFA HATTI’MIZ 7/24 HİZMET VERMEYE BAŞLADI"

Bizleri büyüten bugünlere getiren büyüklerimize vefa borcumuz olduğuna dikkat çeken Başkan Koştu,”Koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü olan, kronik rahatsızlığı olan ve kimsesi bulunmayan bütün hemşehrilerimizin siparişlerini alıp, evlerine kadar götürebilmek için ilk günden itibaren 0 232 632 80 05 nolu Alo Vefa Hattı’mızı hizmete aldık. Bu süreçte hattımız haftanın 7 günü 24 saat hizmet vermeye devam edecek” dedi.

MOTORİZE EKİPLER HEMEN ŞİPARİŞİ ULAŞTIRIYOR

Belediye bünyesinde oluşturulan motorize ekiplerle alınan siparişin süratle yerine getirildiğini anlatan Başkan Koştu, “Sebze, meyve, kasap, market alış-verişlerini ücretleri karşılığında yerine getirerek, kendilerine teslim ediyoruz. Eczaneden ilaçlarını alıp kendilerine teslim ediyoruz. Bu yaşta büyüklerimiz çok duygusal ve hassas oluyor. Bazı büyüklerimiz borcu olduğunu esnafa vermesi gerektiğini söylüyor. Onları da tutanak ve görüntü kaydı eşliğinde kendilerinden aldığımız ücreti söyledikleri yere, esnafa götürüyoruz, faturalarını ödüyoruz. Bütün bunları evde kalmaları bu süreci sağlı bir şekilde geçirmeleri için yapıyoruz. Onların gölgesi ve hayır duaları bize yeter” dedi.

BAŞKAN KOŞTU: “ÇOK YOĞUN BİR ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Bergama olarak bu süreci sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için belediye olarak yoğun bir çalışma yaptıklarını söyleyen Başkan Koştu, “Koronavirüs salgınına karşı 24 saat dönüşümlü olarak ekiplerimizle yoğun bir çalışma yapıyoruz. Ekiplerimiz her alanda üstün gayret gösteriyorlar. 137 mahalle ile ilçemiz çok geniş ve dağınık bir yerleşim şekline sahip. Bazı mahallelerimizde anında yola çıksak bile gidip gelmemiz bir, bir buçuk saati bulabiliyor. Buna rağmen ekiplerimiz yoğun bir mesai harcıyor” dedi.

 
Trump: Korona değil depresyon öldürecek
 
Menemenspor'da Mustafa'ya 'Süper' kanca
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den virüs önlemi: Alt yapı çalışmaları durduruldu!
İzmir’de tüm kazı gerektiren altyapı çalışmaları ikinci bir talimata kadar durduruldu.
Narlıdere’nin sokakları dezenfekte ediliyor
Narlıdere Belediyesi, yeni tip Koronavirüs tedbirleri kapsamında ana arterler ...
Karşıyaka’nın pazarlarında koronavirüs önlemleri!
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını önlemek için aldığı ...
 
Virüs fırsatçıları işbaşında... Buca'da kanser deposuna baskın!
Buca Belediyesi Zabıtası, vatandaşların can güvenliği için koronavirüse ...
Doktorların yüz siperliği Çiğli Belediyesi’nden
Çiğli Belediyesi koronavirüs salgınına karşı yoğun mücadele veren Çiğli’deki ...
Büyükşehir maske üretmeye başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgını nedeniyle maske üretimine ...
 
Bayraklı’da uzaktan eğitim başladı
Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi BAYSEM, koronavirüs tehdidine ...
Başkan İduğ uyardı: Lütfen evinizde kalın!
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, koronavirüse karşı alınan tedbirleri ...
Büyükşehir’de korona zirvesi: Soyer’den başkanlara evden çalışma önerisi!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ilçe belediye başkanlarıyla meclis ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva