HABERLER>GÜNCEL
22 Şubat 2020 Cumartesi - 13:02

Bergama’da ‘1 haftalık’ eylem yasağı!

Bergama Belediyesi’nden işten çıkarılan üç belediye işçisinin belediye binası önündeki eylem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bergama’ya ziyareti öncesi kaymakamlık kararıyla yasaklandı. İlçe geneli için verilen yasak 1 hafta uygulanacak. Yasağa CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP’li milletvekilleri tepki gösterdi.

Bergama’da ‘1 haftalık’ eylem yasağı!

EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir programı çerçevesinde ziyaret edeceği Bergama’da kaymakamlıktan flaş bir hamle geldi.

Bergama Belediyesi tarafından işten çıkarılan ve belediye binası önünde eylem yapan DİSK üyeleri için karar çıkartan Bergama Kaymakamlığı ilçe genelinde “1 hafta süreyle” eylem yasağı kararı aldı.

Karara CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan ve Mahir Polat tepki gösterdi.

CHP İzmir İl Başkanı Yücel, sosyal medyadan şu açıklamada bulundu;

OHAL devam ediyor! Cumhurbaşkanı bir kaç saatliğine Bergama’ya gelecek diye, Bergama belediyesinden partizanca ve haksız bir şekilde işten atılan işçilerin eylemi, Kaymakamlık kararıyla tam 1 hafta yasaklandı.

Bu bir Anayasal hak ihlalidir. 3 işçi kardeşimizin, işlerine geri dönmek için yaptığı demokratik eylemden kim korktu? Yaptığınız haksızlığın ayıbından utanmadığınız gibi, bir de üstüne zorbalık yapıyorsunuz. İşçi kardeşlerimiz yalnız değildir.

Haklarının korunması ve işlerine iade edilmeleri için gerekli hukuki mücadele verilecektir. OHAL kanunlarıyla, OHAL yetkileriyle ülkeyi yönetmeye çalışanlar da şunu bilsinler ki, Bu saltanatları yıkılacak, demokrasi gelecek memleketin her köşesine!

CHP İzmir Milletvekili Bakan ise yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

İlçe Emniyet Müdürlüğü bir yazı yazarak belediye önünde direnen işçilerin alandan uzaklaştırılacağını belirtiyor. Bunu da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilçeye gelişiyle gerekçelendirmişler. Modern bir ülkede Cumhurbaşkanı hak arayanlarla yüz yüze gelir, onlarla konuşur ve sorunun çözümü için hareket ederdi,” dedi. Kaymakamlığın AKP teşkilatının dediklerini yaptığını belirten Bakan, “Belli ki ilçedeki bir kriz Cumhurbaşkanına taşınmasın ve bir 'dert' olsun istenmiyor. Burada talebin kimden gittiği de önemli. Belediye ve AKP teşkilatları ilçe emniyet müdürlüğüne yasalarda olmayan bir şeyi yaptırmaya çalışıyor. Kaymakamlık da açıklamasında 5442 sayılı il idaresi kanununa atıf yapmak zorunda kalmış. Halbuki bu hak arama talebinde hiçbir şiddet unsuru yok.

Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanı olduğu dönemde, belediyelerde solculara, ilericilere, devrimcilere ve Atatürkçülere mobbing uygulanmıştı. Yüzlerce personel sırf kendi rızalarıyla işi bıraksınlar diye aylarca ellerine metre verilip yollara çıkarılmış, teknik kadrolara dahi görev alanlarında olmayan işler yaptırmışlardı. Masalarına dosyalar yığdılar, çalışanları belediyenin en zor birimlerine atadılar ve insanları canlarından bezdirdiler. Aradan 40 yıl geçti, anlayışları hiç değişmedi. Bergama Belediyesi çalışanlarına halen mobbing uygulanıyor, hak arayanlara ise kolluk kuvveti reva görülüyor.”

İktidarın işçilerden korktuğunu belirten Polat ise şu açıklamayı yaptı;

 “AKP iktidarı kolluk kuvvetleri ve kendine bağladığı kurumlar ile işçi düşmanlığına devam ediyor.Halk belediyeden hizmet beklerken, belediye kendi içinde siyasi kadrolaşmaya gitmekte ve kendi siyasi görüşünden olmayanı dışlamaktır. Yerel yönetimlerin en önemli organı olan belediyelerin işi;  işçi kıyımları, mobbing, ayrıştırıcı ve nefret söylemleri ile işçileri işten çıkarmak değil;  sosyal politikalar geliştirmek, sosyal hizmet ve istihdamı ön planda tutarak vatandaşa doğru ve dürüst bir şekilde hizmet etmek olmalıdır. ‘Türkiye büyüyor’ diyorlar ancak büyüyen tek şey işsizlik ve yoksulluk. Halkımız çaresizlikten yaşamlarına son veriyor. Sarayda şatafat ve lüks içinde yaşayanlar,halkın gerçek sorunlarından koptu. AKP Genel Başkanı Erdoğan, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu İzmir’e davet ediyor ama ‘işimi istiyorum’ diyen 3 işçiden korkuyor. Bir günlük ziyaret için,işi ve emeği için direnen işçilerin eylemini 1 hafta yasaklıyorlar. Sanıyorlar ki yasaklayınca vazgeçecekler, sanıyorlar ki baskıya boyun eğecekler.İşçiler kazanacak ve saraylar saltanatlar çökecek! İşçilerimizin haklı mücadelesinde, bir milletvekili olarak yanlarındayım.Adnan Yücel’in şiirinde yazdığı gibi;

Saraylar saltanatlar çöker

kan susar bir gün

zulüm biter.

bugünlerden geriye,

bir yarına gidenler kalır

bir de yarınlar için direnenler."

 
Menemenspor'da keyifler kaçtı!
 
Şiir, Ege’nin iki yakasını bir araya getiriyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Behcet akyol 22 Şubat 2020 Cumartesi 22:03

Birde menemen e bakın

Yorumu oyla      2      3  
altan koralttan 22 Şubat 2020 Cumartesi 21:38

büyükşehirin önündeki protestocuları dağıtmak için polisten yardım istiyordunuz ya avareller...

Yorumu oyla      2      3  
HAHA 22 Şubat 2020 Cumartesi 17:15

BURADAN KONUŞACAĞINIZA BERGAMAYA GİDİP İNADINA SİZ EYLEME KATILMALISINIZ ONLARA YASAKSA SİZEDE YASAK KOYAMAZLAR BİR DENEYİN BAKALIM NE OLUYOR NE BİTİYOR SİZİNDE DURUŞUNUZ GÖRÜLMÜŞ OLUR LAF YERİNE İCRAAT

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir günlerdir kayıp kuzenleri arıyordu: Sevindiren haber geldi
İzmir'in Torbalı ilçesinde yaşayan ve günlerdir kayıp olan Ayla, Ayça ...
Bursaspor taraftarını taşıyan otobüs devrildi
TFF 1. Lig ekiplerinden Bursaspor'un taraftarını taşıyan otobüs, Erzurum'un ...
İzmir'de FETÖ'den 62 kişiye tutuklama!
İzmir merkezli 43 ildeki FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki ...
 
İzmir Emniyeti'nden yalanlama ve açıklama: Teröristler, çevreci ve hayvansever gibi davranıyor!
İzmir Emniyet Müdürlüğü'nce verilen seminerde, hayvan ve çevre konularına ...
İzmir sularında can pazarı!
İzmir'in Dikili ilçesinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isterken ...
Yükseköğretimdeki öğrenci sayısı 8 milyonu aştı
Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) üç ayda bir yayınladığı 'Yüksek Öğretim' ...
 
Bu kez 'Hurda Bank' ile dolandırdılar!
Ankara'da, hurdaları alarak yüksek karla başka kişilere satacağını ileri ...
Kaldırıma çıkan araç bankta oturan çifti ezdi!
Bağdat Caddesi'nde kaldırıma çıkan otomobil bankta oturan nişanlı çifti ...
Ömer Faruk Kavurmacı'nın cezası belli oldu!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturmada, ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva