HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Haziran 2017 Cumartesi - 15:00

Bergama Belediyesi'nde işçileri sevindiren imza!

Bergama Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında, Bakırçay LTD.ŞTİ işçilerini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi ilk defa imzalandı.

Bergama Belediyesi nde işçileri sevindiren imza!

Sözleşmeye göre işçiler ücret artışlarının yanı sıra ikramiye, giyim, gıda, kömür gibi sosyal haklardan yararlanabilecekler. Aynı zamanda şuanda hükümet tarafından kaldırılması düşünülen kıdem tazminatı Türkiye’de ki en üst limitlere çekildi. Ayrıca ‘kadına şiddet’ maddesiyle de eşine şiddet uygulayan işçinin maaş ve tüm alacakları 6 ay boyunca şiddet gören eşine ödenmesi maddesi ile farkındalık yaratıldı.

Bergama Belediyesi Haluk Elbe Konferans Salonu’nda yapılan imza törenine Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, DİSK Genel İş Sendikası Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel İş İzmir 4’nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener, Şube Sekreteri Aydın Tekin ve şirket işçileri katıldılar. Tören öncesi işçiler, “Emek ve emekçiden yana tavır alan Bergama Belediye Başkanımız Mehmet Gönenç’e teşekkür ederiz” ve “Zeytinime dokunma” pankartı açtılar. “Kıdeme dokunan eller kırılsın” tişörtleri giydiler.

İlk konuşmayı yapan DİSK Genel İş İzmir 4’nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener; “Sayın genel başkanım Kani Beko Bergama Kermesi’nin açılışına katılmak için söz vermişti. Ancak ülkemizde ve dünyada olağanüstü günler geçiriyoruz. O tarihte genel başkanımızın Almanya’da Sayın Merkel ile görüşmesi olmuştu. Bu sebeple kermes programına katılamadı. Benim Bergama’ya borcum var diyerek bugün buraya geldi. Bugünün bir özelliği de olmasını istiyorduk. Bizim için bir anlamı olan ve ilk defa örgütlendiğimiz, ilk defa başkanlarım ile imza altına aldığımız toplu sözleşme ile karşınızdayız” dedi.

İŞ YASALARI İŞİMİZİ ZORLAŞTIRIYOR
Daha sonra söz alan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Güzel bir an yaşıyoruz. Biliyorsunuz Bergama Belediyesi’nde önce kadrolu işçilerin böyle bir kazanımı oldu. Ardından BETA işçileri bu kazanımı yaşadı. Geriye Bakırçay kalmıştı. Şimdi onlarda bu hakları kazanacaklar. Bundan sonra önemli olan belediye çatısı altında çalışan herkesin birbirine yakın iş olanaklarına sahip olmasının önünü açmak. Ama ne yazık ki ülkemizdeki iş yasaları, çalışma koşulları, sendikal örgütlenmenin önündeki engeller, taşeron yasası hem çalışanların hem de bizim işimizi zorlaştırıyor. Belediyeler için de pek kolay değil. Şüphesiz işçiye, alın terine, emeğe değer verdiğimi düşünen birisi olarak koşulların daha da iyi olabilmesi için isteklerimiz olabiliyor. Belediyelerin özellikle ekonomik anlamda sıkıntıları bizim de önümüzü tıkıyor. Bu yerel yönetimlerin sadece kendi kaynakları ile içinden çıkabilecekleri bir durum değil. Bu konuyla ilgili yasal değişikliklerin de yapılması gerekiyor. Yıllardır konuşulan ve seçimlerde de sıkça dile getirilen bu değişiklik ve iyileştirme beklenirken bugün tam tersi kıdemle ilgili işçilerin elinde olan bir takım hakların geriye alınması gündemde” dedi.

Başkan Gönenç; “Bir haftadan beri zeytini konuşuyoruz. Zeytininden, emekçisine, gazetecisinden öğretmenine kadar çok ciddi anlamda bir kıyım yaşanıyor. Bunun için herkesin mücadele etmesi gerekiyor. Üstelik Türkiye yavaş yavaş çağdaş bir toplumdan, batılı normlardan, demokratik bir hukuk devletinden giderek uzaklaşıyor. Yönümüzü başka bir tarafa doğru çevirdik. Bu yön maalesef kaosun olduğu, yıllardır kanın, gözyaşının terörün olduğu, istikrarın olmadığı bir yön. Avrupa’nın bazı değerlerini benimsemeyebiliriz. Bazı yaklaşımları ikiyüzlü olabilir. Çıkar amaçlı bir ekonomik yapılanmaları olabilir. Ancak bazı evrensel değerleri, başta hukukun üstünlüğü, temel insan hakları ile demokratik bir cumhuriyetin, çağdaş bir demokrasinin egemen olması için bizim yönümüzün de şimdi çevirdiğimiz yön değil Avrupa olması gerekir” dedi.

KIDEM TAZMİNATI 100 YILLIK BİR KAZANIM
DİSK Genel Başkan Kani Beko ise “Sendika olarak bizim görevimiz çalışan işçinin ekonomik, demokratik siyasi ve sosyal haklarını korumak kollamak. Dolayısıyla bizde çalışan işçilerin ekonomik, siyasi, sosyal haklarını korumak ve kollamak için gerçekten çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’de on beş milyona yakın çalışan işçi var ve bu on beş milyon işçiden maalesef sadece bir buçuk milyon çalışan işçi arkadaşlarımız sendikalı. Bunların içinden sadece bir milyon işçimiz toplu sözleşmeden faydalanabiliyor. Beş yüz bine yakın işçi kardeşlerimiz sendikalarına üye oldular ama bazı Belediye Başkanları ben bu iş yerinde sendika istemiyorum diyor. Maalesef bu belediyelerde toplu iş sözleşmesi yapamadık. Ben Mehmet Başkanı yıllardan beri tanıyorum. Mehmet Başkanın gerçekten demokrat, temel hak ve özgürlüklere saygılı olduğunu, sendikal hak ve özgürlüklere de çok değer verdiğini bilen biriyim. Bergama bu konuda yapmış olduğumuz toplu sözleşme ve görüşmelerde bizi her zaman çiçeklerle karşıladı. Dolayısıyla biz DİSK olarak her gittiğim her yerde başta Bergamalıları, Bergama Belediye Başkanımızı ve buradaki işçi arkadaşlarımızı gerçekten onur ve gururla anlatıyorum” dedi. Başkan Beko; “Kıdem Tazminatı bizim 100 yıllık bir kazanımımız. Yani 100 yıl önce bizim babalarımız ve dedelerimiz bu mücadeleyi vermişler. Bu emaneti bize teslim etmişler. Kıdem tazminatı olmayan bir işçinin iş yerinde iş güvencesi olmaz. Dolayısıyla kıdem tazminatının önemini anlamamız lazım, kavramamız lazım. Burada farklı siyasi düşünceye sahip olan arkadaşlarımız var, ben sizi çok iyi anlıyorum. Biz bir mücadeleyi verirken çok iyi araştırıyoruz. Sonuç itibariyle biz sizin hak ve çıkarlarınız için mücadele ettiğimize inanmanızı istiyorum.” dedi.

“MUSTAFA KEMAL’İN İLKELERİNE SADIK KALMALIYIZ”
Basın ve ifade özgürlüğüne değinerek Sözcü Gazetesi muhabiri Gökmen Ulu’nun tutuklanmasını dile getiren Başkan Beko; “Gökmen Ulu dürüst ve doğruları yazan bir gazetecidir. Sizlerin de hemşerisi oluyor. Basın ve ifade özgürlüğü anayasa teminatı altında olmasına rağmen 150’nin üzerinde gazeteciyi ceza evine gönderdiler. Muhalif olan radyoları kapattılar. Muhalif olan televizyonları kapattılar. Muhalif olan birçok gazeteci arkadaşımızı işinden ekmeğinden ettiler” dedi. Orta doğu ile ilgili yürütülen politikaları eleştiren Başkan Beko; “Mutlaka ve mutlaka bu hükümet Mustafa Kemal’in ilkelerine sadık kalarak, Mustafa Kemal’in dış politikalarını uygulaması gerekir” dedi.

 
İzmir'in hayvansever şoförü arabasını kedi yuvası yaptı
 
Karşıyaka'da Atilla Güneş bıraktı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
carşi bergama amigo utku 10 Haziran 2017 Cumartesi 19:24

Emegi geçen herkese tşk ederim belediye başkanimiz mehmet gonence disk genel başkanimiz gani bekoya 4uncu şube başkanimiz şukret sevgener ve ekibine ben amigo utku olarak butun işcilerimiz sendika olur ihsallah hepiniz cansiniz arkadaşlar

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sakin Şehir'de mavi bayrak gururu: Zirveye yerleşti!
2012 yılından bu yana çevreci ve doğaya saygılı olduğunu belgeleyen, Mavi ...
Bornova 2. kez instagramda yarıştı: En iyilere ödül!
Bornova’yı tanıtmak, fotoğraf sanatı ve fotoğraf tutkunlarına destek olmak ...
Kocaoğlu talimatı verdi: Sektörün gözde fuarı için yeni alan!
Dünya'nın en büyük iki doğaltaş ve teknolojileri fuarından biri olan İzmir ...
 
Nazım Hikmet için Karabağlar'da anma
Karabağlar Kent Konseyi, Şair-Yazar Nazım Hikmet’i anma etkinliği düzenledi. ...
Buca’nın en güzel balkonu seçildi
Buca Belediyesi’nin Çevre Haftası kapsamında yeşil dokuyu çoğaltmak, çevre ...
Konaklı muhtarlar iftarda buluştu
Konak Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca ilçenin farklı noktalarında kurduğu ...
 
Büyükşehir'den çocuklara yaz okulu daveti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları, 12 Haziran Pazartesi gününden ...
Konak tramvayında tempo artıyor: Gazi Bulvarı'na yeşil hat!
Karşıyaka Tramvayı'nı tamamladıktan sonra tüm ağırlığını Konak hattındaki ...
Havagazı'nda şükran buluşması: Başkan Kocaoğlu'ndan birlik çağrısı
İzmirli şehit aileleri ve gaziler, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva