HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
30 Ocak 2020 Perşembe - 11:19

Berdimuhammedov ’un kitapları Konak’ta tanıtıldı

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhammedov'un yazdığı ve Türkçeye çevrilmiş kitaplarının tanıtımı İzmir Milli Kütüphane’de gerçekleşti.

Berdimuhammedov ’un kitapları Konak’ta tanıtıldı

Konak Belediyesi ve Milli Kütüphane işbirliğinde düzenlenen etkinlikte Türkmenistan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Daimi Tarafsızlık statüsünü kazanmasının 25’inci yıldönümü de kutlandı. Kitap tanıtım ekinliğinde Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Ishanguly Amanlyev, İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ ve Ege Üniversitesi Türk Dünyası Enstitüsü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Fikret Türkmen konuşmacı olarak yer aldı. İstanbul Başkonsolosu Myratgeldi Seyitmammedov’un açış konuşması ile başlayan etkinlikte, Elazığ’daki deprem felaketi de unutulmadı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar anılırken, deprem mağdurlarına geçmiş olsun dilekleri de iletildi.

Kitaplarında barış var

Türkmenistan Ankara Büyükelçisi Ishanguly Amanlyev, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhammedov'un Türkçeye kazandırılan eserlerini tanıttı. Türkmenistan’ın daimi tarafsızlık ülkesi olduğunun altını çizen Amanlyev, Berdimuhammedov'un da kitaplarında tarihten gelen bağları, barışı ve kardeşliği işlediğini ifade ederek, “Bölgesel ve evrensel boyutlarda tarafsızlık konusunda aktif politikaları uygulamaktayız. Sayın Devlet Başkanımızın kitapları da barışı destekler nitelikte. ‘İrfan Kaynağı’ kitabı, atasözlerimizden oluşuyor. ‘Barış Müziği Dostluk Kardeşlik Müziği’ de sanat üzerinden barışın nasıl sağlanabileceğini ele alıyor” dedi.

“Bağımız geçmişten geliyor”

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhammedov'un “İrfan Kaynağı”, “Barış Müziği Dostluk Kardeşlik Müziği” ve iki ciltlik “Türkmenistan-Büyük İpek Yolu’nun Kalbi” kitaplarının Türk okura tanıtılması amacıyla düzenlenen etkinlikte özellikle Berdimuhammedov'un son kitabı olan “Türkmenistan-Büyük İpek Yolu’nun Kalbi” yoğun ilgi gördü. Konuşmasında, Berdimuhammedov'un son kitabına dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak’ta da izleri bulunan İpek Yolu ile birbirine bağlanan medeniyet ve kültürlere vurgu yaparak, “Bugün burada tanıtımı gerçekleştirilen ‘Türkmenistan-Büyük İpek Yolu’nun Kalbi’ kitabı bizim için de önemli; çünkü ilçemiz Konak da tarihi İpek Yolu’nun izlerini taşıyor. İpek Yolu’nun en önemli noktalarından birinde bulunuyoruz. İzmir bir Liman şehri. Geçmişte ticaretin, her türlü kültür ve sosyal çalışmaların birlikte yürütüldüğü İpek Yolu’nun en önemli duraklarından bir tanesi. Kitap aslında bizi birbirimize bağlıyor, geçmişten gelen böyle bir bağımız, dostluğumuz var” dedi.

Kitap kültür bağının sembolü oldu

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Enstitüsü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Fikret Türkmen de Türkmenistan-Büyük İpek Yolu’nun Kalbi kitabının bir sembol olduğunu belirterek, “İpek Yolu kitabı Türkmen kültürünün uluslararası boyuta taşınması için sembolik anlamlar da ifade eden bir kitap. Nasıl ki İpek Yolu Doğu ve Batı kültürünü birbirleriyle ekonomik, kültürel, siyasi bakımdan birleştirmiş ise bu kitap da bu bağın bir sembolü” diye konuştu.

Geleneksel kıyafetler ilgi çekti

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Enstitüsü’nde öğrenim gören Türkmen öğrencilerin de geleneksel kıyafetleri ile renk kattığı etkinlik bitiminde, 2020’nin Türkmenistan Tarafsızlığın Ülkesi Yılı ilan edilişinin anısına Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a ve katılımcılara plaket takdim edildi. 

 
Elazığ'da AFAD'ın deposu yardımlarla doldu
 
Narlıdere 'Gastronomi Kasabası' oluyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sarnıç'ta 'ecrimisil' düğümü çözüldü! Dikkat çeken 'kayıp evrak' açıklaması
Bulgaristan’dan yıllar önce göç ederek gelen yurttaşların yaşadığı Gaziemir ...
Konak Tüneli’nde yetki Büyükşehir’de!
Konak Tüneli’nin sorumluluğu Karayolları Genel Müdürlüğü’nden İzmir Büyükşehir ...
Gözler Menderes’te: Tartışılan tesis için ihale tarihi belli oldu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’e yapılması planlanan ...
 
Karşıyaka'nın sessiz şampiyonları
Karşıyaka’da 1975 yılında kurulan ve elde ettikleri önemli başarılara ...
Çiğli'de budanan ağaçlar yakacak oluyor
Çiğli Belediyesi, ilçe genelinde başlattığı budanan ağaçlar ile biyolojik ...
Yeşilova Höyüğü'nde 'kırmızı bayrak' gururu
Bornova ilçesindeki Yeşilova Höyüğü engelli erişimine uyumlu hale getirildi. ...
 
Efes Selçuk'taki okullarda grip önlemi!
İzmir’in tüm ilçelerinde olduğu gibi Efes Selçuk İlçesindeki okullarda ...
Başkan Yetişkin'den Başkent çıkarması!
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin Cumhuriyet Halk Partisi Genel ...
Efe Selçuk'tan yola çıkan yardımlar yerine ulaştı
Elazığ'da meydana gelen depremin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Efes ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva