HABERLER>POLİTİKA
28 Haziran 2019 Cuma - 10:25

Belediyeler için yol haritası belirleniyor: Koordineli çalışacaklar

Yerel seçim sonrası belediyelerin projelerde ortak hareket etmesi için çalışma başlatan CHP Genel Merkezi Yerel Yönetimler Koordinasyon Merkezi kuracak. Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında oluşturulacak yapıda belediyeler arasında koordinasyon sağlanacak.

Belediyeler için yol haritası belirleniyor: Koordineli çalışacaklar

EGEDESONSÖZ- CHP yönetimi, İstanbul seçiminin yenilenmesi nedeniyle gerçekleştiremediği yerel yönetim çalışmalarını hayata geçirmek ve bu konudaki yol haritası oluşturmak için harekete geçti. Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu önceki günkü MYK toplantısında kurmaylarına bu konuda bir dizi talimat verdi. Buna göre, 31 Mart sonrası planlanan, ancak İstanbul kampanyası nedeniyle ertelenen Yerel Yönetimler Koordinasyon Merkezi’nin kuruluşuna yönelik hazırlıklar hızlandırılacak.

Temmuz sonunda iki günlük belediye başkanları toplantısının ardından Yerel Yönetimler Çalıştayı yapılacak. Toplantılarda, Yerel Yönetimler Koordinasyon Merkezi’nin çalışması ve yeni yerel yönetim stratejisi başkanlara anlatılacak. Böylece, ilk genel seçimlerde halkın CHP’ye desteğini artırma hedefi doğrultusunda yol haritası netleştirilmiş olacak.

Yerel Yönetimler Koordinasyon Merkezi (YYKM) hem tüm belediye başkanlarının faaliyetlerini denetleyecek hem de belediyelerin çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla “destek” faaliyeti yürütecek. Bu çerçevede YYKM bünyesinde; araştırma, proje geliştirme, finans, bütçe, iletişim ve hukuk birimleri oluşturulacak. YYKM’nin yönetimi için ise Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un başkanlığında Danışma Kurulu oluşturuldu. Kurulda; eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Prof. Dr. İlhan Tekeli ve Prof. Dr. Selahattin Yıldırım gibi isimler ile yerel yönetim uzmanlarının görev yapacağı bildirildi. YYKM’nin ayrıca, 6 aylık aralıklarla anketler yaparak vatandaşın belediyeden memnuniyetini ölçeceği ve gelen şikâyetleri değerlendireceği de bildirildi.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun önceki günkü MYK toplantısında kurmaylarına, “İstihdamdan yeni projelere kadar her aşamada, her noktada, hem hesap verebilir hale gelmesi hem de projelerini gerçekleştirmesi için onlara her türlü desteği vereceğiz. Parti içinde kurullar oluşturarak her yardımı sağlayacağız. Bununla birlikte belediyelerin yürüteceği faaliyetleri de denetlemiş olacağız” mesajını verdiği öğrenildi.

TOPYEKÜN ÇALIŞMA
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediyelerin hizmetlerini artırması ve başarılı olması adına topyekûn bir çalışma içerisinde olacaklarını belirterek “Bu işin yereli, geneli yok. İstanbul seçimlerini hep birlikte kazandık. İstanbul kolektif çalışmanın getirdiği bir başarı. Takım oyunu oynanınca kazanılıyor” değerlendirmesini yaptı. İstanbul seçimlerinin kendileri için bir laboratuvar olduğunu kaydeden CHP’li Torun, bundan sonra bu anlayışla yerel yönetimlere yaklaşılacağına işaret etti. 

 
Delican’ın acı günü
 
Yoldan geçiyordu, yakaladı: Buca'da doğa düşmanlarına aman yok!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 28 Haziran 2019 Cuma 23:53

Gaziemir ilçesi bu koordineli işlerden anlamaz!!! bilgilerinize sunulur. Çünki bu belediyede 1 başkan, 1 başkan yrd.,2 EŞBAŞKAN var.

Yorumu oyla      4      5  
barış 28 Haziran 2019 Cuma 20:55

çevre ilçede oturan arkadaş ben senin fazla maliyetini merkezde oturan biri olarak karşılamak istemiyorum bütün dünyada aynıdır ya dış mahallede oturursun ucuz kira fazla yol ödersin ya merkezde oturursun fazla kira az yol ödersin sen istiyosun Ben 1.500 tl kira verirken 600 tl kira vereyim yol parasıda ucuza gelsin yok öyle bir dünya

Yorumu oyla      4      5  
Hak,hukuk,adalet 28 Haziran 2019 Cuma 12:01

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu ulaşımda sınırsız 90 dk uygulamasında 10.02.2016 tarihinden itibaren merkez ilçeler , çevre ilçeler ayrımcılığı yapıyor. Merkez ilçelerde belediye toplu ulaşım araçlarına ilk binişten sonraki 90 dk süresince binişler ücretsiz [Bedava ] Çevre ilçe belediye otobüslerini kullanan halkın aktarma hakkı İzmir BB Meclisince 10.02.2016 tarihinde iptal edildiğinden belediye otobüsleri dolmuş gibi indi bindi para para .CHP li belediyeler ortak hareket etmek istiyorsa İstanbul BB Başkanlığı´ da öğrencilerin aylık abonman ücretlerinde yapılan indirimi [31 marttan sonra 85,00.-TL den 40,00.-TL ye indirilmişti ] çevre ilçe öğrencileri için iptal etsin.İstanbul`da 0-4 yaş arası çocuklu anneler çevre ilçelerde ücretsiz ulaşımdan faydalanmasın. Böylece İzmir ve İstanbul`da çevre ilçe halkı , toplu ulaşımda merkez ilçelere verilen haklardan mahrum edilerek ortak hareket etmiş olunur. İzmir deki toplu ulaşım uygulamasına göre CHP Genel Başkanı sayın Kemal KILIÇDAROĞLU adalet yürüyüşünü boşuna yapmış oluyor. Çünkü kentin bir bölümüne [merkez ilçeler ]ilk binişten sonraki binişler için sınırsız 90 dk.aktarma [ücretsiz ] hakkı var.Diğer bölümüne [çevre ilçeler ] 10.02.2016 tarihinden itibaren aktarma hakkı yok [ iptal ] Belediye otobüsleri dolmuş gibi indi bindi para para. Hak,hukuk,adalet nerede kaldı .

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Serter'den İstanbul değerlendirmesi
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, İstanbul seçiminin sonuçlarını değerlendirdi. ...
İYİ Parti'den TRT Kürdi hakkında suç duyurusu
İYİ Parti Grup Başkanvekili Ağıralioğlu, TRT Kürdi kanalında Osman Öcalan ...
Danışmanı konuştu: Yeni partinin kurulacağı tarih...
Reuters haber ajansına konuşan Ali Babacan'ın danışmanlarından biri, eski ...
 
G-20 başladı: Dikkat çeken kareler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde "Dijital ...
İlkokula başlama yaşını 69 aya çıkaran teklif yasalaştı
İlkokula başlama yaşını 69 aya çıkaran, sözleşmeli öğretmenler ile personelin ...
Ekrem İmamoğlu resmen göreve başladı!
Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevini ...
 
Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım: Bana gelen bir imza bile yok!
Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, ilçe yönetim kurulunun düşürülmesi ...
Bakan Akar'dan F-35 açıklaması
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James ...
CHP'den erken seçim açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Bizim ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva