HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Aralık 2019 Perşembe - 10:13

Belediyeler el uzattı: Gaziemir'de 'çöp' dayanışması!

Gaziemir’de çöp toplama konusunda taşeron şirket ile belediye arasında yaşanan kriz CHP’li belediyelerin iş birliğiyle aşıldı. Belediyeler çöp kamyonlarını Gaziemir'e yolladı.

Belediyeler el uzattı: Gaziemir de  çöp  dayanışması!

Gaziemir Belediyesi’nin temizlik işlerini yürüten taşeron Şeker Petrol Firması’nın çöp toplama araçlarının kontağını kapatarak göreve çıkmaması üzerine ilçede Gaziemir Belediyesi’ne ait iki aracın yanında CHP’li belediyelerden gelen araçlarla çöpler toplanmaya devam ediyor. Taşeron firmanın kullandığı 14 aracın durması üzerine belediye, kendisine ait 2 çöp toplama aracıyla temizliğe devam ederken Menderes, Bornova, Konak, Çiğli ve Buca belediyelerinin verdiği destek ile ilçede çöpler sorunsuz toplandı.

YERİNDE İNCELEDİ
Taşeron firmanın kontak kapattığı gün; Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz ve Temizlik İşleri Müdürü Derya Dizman Kayar ile birlikte yeni çöp toplama kamyonlarının imalatını yapan Efe Endüstri Firması yetkililerini ziyaret ederek imalat aşamasındaki araçların son durumunu inceledi. Başkan Arda ve ekibi, Efe Endüstri Firması Yurtiçi Satış Müdürü Fevzi Koşar ve İzmir Bölge Satış Şefi Serkan Akgün’den bilgi aldı.

ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
Yaşanan sorunun ardından ilçe belediyelerin hızla Gaziemir’e destek verdiğinin altını çizen Başkan Arda, bu desteğin ve iş birliğinin çok önemli olduğunu vurguladı. Sorunun yaşandığı ilk gün, Menderes ve Bornova belediyelerinin çöp toplama araçlarını ilçeye gönderdiğini de anlatan Başkan Arda, “Şu anda ilçemizde çöp toplama işlemleri 4 vardiya şeklinde sorunsuz, aksamadan devam ediyor. Belediyemize ait iki çöp toplama aracının yanında ilçe belediyelerinin gönderdiği araçlarla yaşanan sıkıntılı durumu büyümeden çözdük. Destek veren belediyelerden gelen araçların yakıtlarını biz ödüyoruz ve şoförleri de bizden. Bu süreçte Gaziemir halkının yanında olan ilçe belediye başkanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

“DOĞRU KARAR VERMİŞİZ!”
Başkan Halil Arda, firmanın çöp toplama araçlarını göreve çıkartmayarak Gaziemir halkına karşı suç işlediğini, bununla ilgili tüm yasal haklarını kullanacaklarını da belirterek “Çöp toplama ve temizlik işlerinde büyük bir dönüşüm yaşıyoruz. İşleri taşeron firmadan alarak kendi bünyemize geçiriyoruz. Sadece 6 milyon 500 bin lira ödeyerek temizlik araçlarımızı yeniledik. Buna karşın sadece temizlik işleri için taşeron firmaya ayda 500 bin liraya yakın ödeme yapıyorduk. Bu işlem ile önemli bir tasarruf da sağlayacağız. Firmayla anlaşmamızın bitmesine çok kısa bir süre kala yasal olmayan sebeplerle araçlarını göreve çıkarmadılar. Bu da bizim temizlik işlerini belediye bünyemize almamızın ne kadar doğru bir karar olduğunu gösterdi” diye konuştu.

YENİ ARAÇLAR YILBAŞINDA GAZİEMİR SOKAKLARINDA OLACAK
Başkan Arda, araçların yeni yılda Gaziemir sokaklarında olacağını da vurgulayarak “Efe Endüstri Firması yetkilileriyle görüştük. İmalatı devam eden araçları yerinde inceledik. Çalışmalar hızla sürüyor. Anlaşmamızda olduğu gibi çöp toplama araçlarımız yeni yıl itibariyle teslim edilecek” dedi.

 
Eğitime bağışlanan kadavra 8 yıl sonra törenle toprağa verildi
 
Uşak'ta alkollü üniversiteli dehşeti: 3 kişi can verdi!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sarnıçlı 13 Aralık 2019 Cuma 07:49

Buraya yorum yazan arkadaşlar hepiniz aynı çatının altından yorum yazıyorsunuz.Bırakın yorum yazmayı çalışın.Unutmayın hepiniz Gaziemir için çalışacaksınız.Kapatın bilgisayarlarınızı artık.Telefonlarınızı sessize alın.Gaziemir için ne yapabiliriz diye düşünün biraz.

Yorumu oyla      6      5  
GAZİEMİR 12 Aralık 2019 Perşembe 22:37

Çevre belediyelerinin yardımı manidardır.Acaba bu belediyeler araçlarını gaziemir e gönderirken kendi meclislerinin onayını almışmıdır.? Yarınlarda bir belediyede işçiler greve giderlerse, çevre belediyeler personel desteğide verirlermi.? Dolayısıyla bu tür girişimler! grev veya hak arama isteklerini etkilemezmi.?

Yorumu oyla      5      5  
Mıstık can 12 Aralık 2019 Perşembe 22:08

Mustafa can ben mıstık can nasıl da ezber cümleler buluyorsunuz yazık insanların maaşı batıyor gözünüze başkan muhasebecilik yaparken başkanlık yapmayı unutuyor. Gitsin muhasebecilik yapsın

Yorumu oyla      5      5  
Curious 12 Aralık 2019 Perşembe 20:32

bütçenin yüzde kırkını aştıysan insanları işten çıkar demiyor yalnız o genelge, işe yeni insan alma diyor. Yani şirketten ordan burdan yabo için yetkin ve etkin elemanlar alma diyor elindekilerden değerlendir ki belediyede çalışan dil bilen lisans, yüksek lisans mezunu elemanlar var. Ama dert eğer bir önceki Chp li başkansa onu bilemem. Gün gelip devran döndüğünde herkes herşeyi görür. Neyse ben birşeyi merak ediyorum. Uzun yıllardır belediyenin bir etkinliği ya da cenaze haberi gibi şeyler GAZİEMİR BEL olarak geliyordu. Şimdi HALİL.ARDA olarak geliyor. Gerçekten sebebini merak ettim. İstanbuldan bir arkadaşıma sordum orda İBB olarak gidiyormuş vatandaşa mesajlar. İsimle gönderme sebebini bilen varsa paylaşabilir mi?

Yorumu oyla      5      5  
Seydiköylü 12 Aralık 2019 Perşembe 20:21

Sayın mustafa can bundan 8 ay önce maaşlar nasıl ödeniyordu herkes maaşını alıyordu bir başkanın gelir gelmez ilk icraatı işçi çıkarmak olmaz o insanların ne günahı var belediye çalışanları korku içinde bize ne zaman sıra gelecek diye evet mıuz cumhuriyeti değil halk hizmet bekliyor belediyede müdürleri boş oturtup neden dışarıdan müdür getiriyor hukuk müdürüne dahi güvenmeyip dışarıdan ücretle hizmet alıyor odalar, tuvaletler makam araçları cabas. Halk herşeyi görüyor lüks israfı keserlerse bütçe yeter

Yorumu oyla      5      6  
Mustafa CAN 12 Aralık 2019 Perşembe 18:08

Allah aşıkına işten haksız yere atılan biri varsa buraya ismini açık açık yazsın. İşten çıkarılanlar ya seçimden 15 - 20 gün önce işe alınmış (yeni başkanın kucağına atılmış) ya da amir veya müdürlerinin verdiği işi yapmadığı gibi bazısı da müdürüne küfretmiş kişiler. Sayın Seydiköylü bildiğin bir şey varsa burada ismini paylaş lütfen. Medya üzerinden üfürmek kolay. Sizin Cumhurbaşkanlığı genelgesinden haberiniz yok her halde Personel giderleri bütçenin %40 dan fazla olamaz. An itibarıyla bu oran %50 leri buluyor. Haksız işten çıkarılan zaten mahkeme kararı ile işine geri iade ediliyor.Siz Türkiye'yi muz cumhuriyeti mi sanıyorsunuz?

Yorumu oyla      7      9  
Partili 12 Aralık 2019 Perşembe 16:07

Başkan,helal olsun size.tasarufunuz hayırlı olsun. yanınızda dolaştırdığınız adamlar her devrin adamı.dikkat etin.güçü sevenler etrafınızda.

Yorumu oyla      9      6  
Seydiköylü 12 Aralık 2019 Perşembe 13:24

Hepiniz aynısınız sadece yanınızdaki birkaç kişinin sözleriyle hareket ediyosunuz hep olan masum gariban çalışanlara oluyor Halil Arda senin başınıda yakacak olan yanındaki birkaç yakın çalışanın.Başa geçene kadar halkçısınız koltuğa oturunca benim diyorsunuz kimseye acımıyorsunuz uğraşmayın artık garibanlarla kin nefret kibirle bu işler olmuyor ah alıyosunuz ah.

Yorumu oyla      16      11  
Tasarruflu 12 Aralık 2019 Perşembe 12:14

Belediyedeki özel kalemin özel harcamalarından kısılırsa belki bir kaç kamyon alınır. İşten attığı personelin maaşıda katkı sağlar belki

Yorumu oyla      16      8  
Işıklı Bülent 12 Aralık 2019 Perşembe 12:04

Valla normal olan bir insanı hizmet üzmez lakin şu varki taşıma araçlarla çöp topluyor trajik bir durum bence siz üzülmelisiniz.

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'nın otizm korosu sahnede
İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu (İZOT), Karşıyaka Belediyesi Hikmet Şimşek ...
Menderes'ten Naim filmine çıkarma
Menderes Belediyesi tarafından gerçekleşen etkinlikte ilçede yaşayan Bulgaristan ...
Başkan Kılıç: Daha çok Türkan Saylan’a ihtiyacımız var
Hayatını çocukların eğitimine ve halk sağlığına adayan ve Türkiye’nin ...
 
Çiğli’de Hayvan Hakları Meclisi kuruldu
Hayvan hakları konusunda yaptığı çalışmalarla İzmir ve Türkiye’de örnek ...
Büyükşehir meclisinde gündem gökdelen… Batur: İçimize sinmemeye devam ediyor!
Konak Belediye Başkanı Batur, tartışma yaratan gökdelen projesi için İzmir ...
Başkan Arda açıklamıştı ama... Mahkemede hesap verecek!
Gaziemir Belediyesi’nin çöp toplama krizi sonrası “taahhütleri yerine ...
 
Ulukent'te yol seferberliği
İzbeton, kentin önemli sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapan Ulukent ...
Bergama Belediyesi herkesi spora çağırıyor
Sağlıklı yaşamın ve estetik görünümün en temel sporlarından olan Fitness ...
Çöp krizi ile ilgili belediyeden açıklama: Firma suç işliyor!
Gaziemir Belediyesi’nin çöp toplama ve temizlik işlerini yapan yüklenici ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva