HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Mayıs 2020 Cumartesi - 15:23

Belediyeden cinsiyet eşitliği hamlesi: ‘Büyükşehir Yıldızı’ verilecek

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu mekânsal alanlar başta olmak üzere toplumsal cinsiyet eşitliğine önem veren gerçek ve tüzel kişilere “Büyükşehir Yıldızı” verme kararı aldı.

Belediyeden cinsiyet eşitliği hamlesi: ‘Büyükşehir Yıldızı’ verilecek

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinde yer alan ihtisas komisyonları arasında bulunan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nun” çalışmaları devam ediyor. Logo ve renk tartışmalarıyla gündeme gelen ve AK Partili üç üyenin istifa ettiği komisyon geriye kalan CHP’li üyelerin oy birliği ile yeni bir karar daha aldı.

Komisyon toplantısında; toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin 5. maddesine uyum çerçevesinde; belirlenen altı kriterden en az birinin sağlanması koşuluyla gerçek ve tüzel kişilere “Büyükşehir Yıldızı” verilmesi kararı alındı.

Buna göre; kadına karşı şiddet uyguladığı kesinleşmiş mahkeme kararı ile sabit bulunan çalışanların iş akdinin sonlandırılacağına yönelik, iş akitlerinde özel hükümler bulunduran ya da bu hususta taahhütname alan; dernek ile vakıf üyeliklerinin de sonlanacağına dair tüzüklerinde özel hükme yeren ya da bu hususta taahhütname alan yerlere yıldız verilecek.

Yine Büyükşehir Yıldızı, mekansal alanda toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik kamu spotlarına yer veren, bunları görünür kılan, işaretleme, sembolleri kullanan toplumsal cinsiyet eşitliğini dikkate alan, görevlendirmelerde cinsiyet ayrımcılığı yapmayan, kadına karşı şiddetle mücadele ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda, kamu ve sivil toplumla işbirliği yapan, sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirenlere yıldız takdim edilecek.

Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yayın organlarında bu yıldızı almaya hak kazananları duyurmak suretiyle kent halkına tanıtılmalarına katkı sağlanacak. Bu yolla toplumsal cinsiyet eşitliği alanında farkındalığın güçlendirilmesine, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin söz konusu teşvik, takdir ve taltifiyle toplumsal cinsiyet eşitliği kavramının daha geniş kitlelere ulaştırılmasının sağlanmasına çaba harcanacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu alanda büyük bir özen ve dikkatle çalışmalar yaptığını belirten Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Av. Nilay Kökkılınç, “Komisyonumuz kurulduğu günden bu güne kadar önemli kararlar aldı. Katılımcı demokrasi anlayışımızın gereği tüm bileşenlerin görüşlerine yer vererek yeni maddeler belirledik. Amacımız toplumsal cinsiyet eşitliğinin farkındalığını yaymak. İzmir Büyükşehir Belediyesi alınan kararları meclis onayının ardından yürürlüğü koyacak. Nasıl ki Engelsiz İzmir Komisyonu’nda bayrak veriliyorsa, denizlerle mavi bayrak asılıyorsa bu da onun gibi olacak. Büyükşehir Yıldızı bir plaket şeklinde olacak. Logo ve tanıtım kriterleri için çalışmalar sürüyor. Üç adet logomuz var ve birisini seçerek yola çıkacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplumun her kesimine yönelik farkındalık yaratan çalışmaları sürdürdüğünü anlatan Kökkılınç, “Koronavirüs sürecinde belediyemiz zaten yol, asfalt, sosyal yardımlar konusunda büyük bir hassasiyetle çalışıyor. Bu alanlardaki çalışmalar da sürüyor. Yakın zamanda kadın sığınma evi ve misafirhanesi hayata geçecek. Ayrıca kadına şiddetin arttığı günler yaşıyoruz. Bu konular diğer işlerden geri kalacak, arkaya atılacak şeyler değildir. Komisyonumuzun aldığı kararın yürütücüsü belediyenin ilgili birimleri olacak” diye konuştu.

 
'Üç Hilal'in tek başına iktidarı artık zorunluluktur'
 
Başkan Arda'nın eşi koronavirüsü yendi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sema 10 Mayıs 2020 Pazar 00:12

Cok guzel bir proje Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda fark yaratmak önemli.Ondmli olan konunun taninirliligi ve kabul gormesi acısından ses getirir. CORONA GUNLERINDE KADINA SUDDET ARTTI. Kadinlar çalışsa da eve gelince beş iş yükü daha kadına düşüyor.Camasir ütü yemek ve duygu yönetimi çocukların eğitimi bakımı eş kadınlık v.s.hep kadının üstüne psikoloji baskıda çabası bu eşitsizlik arttıkça boşanma başlıyor zaten mahkemelerde kapalı.Kadin iddetten kurtulmak için gidecek yeride yok. Bu anlamda sığınma evleri çok önemli ve corono günlerinde sığınma evine gitmek için darp raporu isteniyormuş ve koşullarda uygun değilmiş. Şimdi IBSB Sığınma evi yapmasında bu hijyen konusunada fazlasıyla yer verilerek düzenlemenin yapilacagini umuyorum.Ve bu konuşacaksak ark.lara çok tesk.ler.Izmire yakışır. S.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den 'Genç Şarlo' yarışması
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı ile İzelman ...
Karabağlar'da berber ve kuaför salonları dezenfekte ediliyor
Karabağlar Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı önlem ve mücadele çalışmalarını ...
Başkan Sengel‘den anne yüreklerine dokunuş
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, annelerin kapısını çaldı.
 
Urla’da açılacak olan işletmeler dezenfekte edildi
Tüm dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren Koronavirüs salgınından dolayı ...
'Askıda fatura' uygulaması İzmir'de başlıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da başlayan “askıda fatura” uygulamasını, ...
Konak'ta köşe bucak temizlik
Salgına karşı sıkı önlemler alan Konak Belediyesi, dezenfeksiyon çalışmalarına ...
 
Balçova'da her anneye çiçek ve maske
Balçova Belediyesi, Anneler Günü nedeniyle Balçovalı çiçek üreticilerinden ...
İzmir'de arabalı sinema keyfi başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi 15 Mayıs Cuma günü açık havada sinema gösterimi ...
Başkan Kılıç’tan şehit annelerine ziyaret
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Anneler Günü gibi anlamlı bir günde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva