HABERLER>GÜNCEL
22 Nisan 2016 Cuma - 12:11

Belediye memurlarından tencereli-tavalı eylem

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde kurulan yemek çadırı eyleminde bugün renkli görüntüler yaşandı. Belediye memurları Konak meydanında düdüklerini ve ellerindeki tencere ve tavaları çalarak eylem yaptı.

Belediye memurlarından tencereli-tavalı eylem

Geçtiğimiz hafta tüm memurlar Konak meydanında düdüklü bir eylem yapmışlardı. Belediye memurları bugün de hem düdük hem de ellerindeki tencere ve tavaları çalarak Konak meydanında kitlesel bir eylem yaptılar. İzmir halkından da alkışlarla destek alan memurlar adına basın açıklamasını Tüm Yerel-Sen İzmir 1 No'lu Şube başkanı Hakan Kıran yaptı. Kıran, 19 gündür dimdik onurlu ve gururlu bir eyleme imza attıklarını belirtti.

Sendikanın basın açıklamasına Konfederasyon Örgütlenme sekreteri Barış Düdü ile birlikte Konfederasyon İzmir İl Temsilcisi ve 2 No'lu Şube Başkanı Tamer Yiğit Güler, Eğitim İş Şube başkanları Prof.Dr. Ömer Lütfü Değirmenci, Bülent Turan, Hüseyin Çalışkan, Haşim Karaman,Büro iş Şube Başkanı Soner Sönmez, Genel Sağlık İl Şube Başkanı Dr. Alper Zobarlar, Konfederasyona bağlı sendikaların yöneticileri ve çok sayıda memur emekçisi katıldı

İŞTE O AÇIKLAMA
“Bugün sesimizi duymayanlara karşı belediye emekçileri olarak yine burada toplandık. Ne zamana kadar diye merak ediyorlarsa… Hakkımız olanı alana kadar. Alana kadar bu alanda olacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne sesleniyoruz. Daha ne kadar bekleyeceksiniz? 6 bin belediye emekçisini yok saymaya devam mı edeceksiniz? Çıkın bir açıklama yapın. Gözleriniz kör, kulaklarınız sağır mı oldu?İmzaladığınız sözleşmenin arkasında durun. Yasal anlamda yemek yardımını başlatmak zorundasınız. Belediyemizde her şey yargı yoluyla mı çözülecek? Buradaki emekçilere sözümüz var bizim. Hakkımızı sizin inisiyatifinize bırakmadık. 27 Ekim 2015 tarihinden bu yana yemek yardımıyla ilgili açtığımız davalar da devam ediyor. Gelin artık bu memur emekçilerini küstürmeyin. Söz verdiğiniz gibi… Sözleşmede imzaladığınız gibi... Yasal anlamda zorunda olduğunuz gibi, yemek yardımını derhal başlatın.

SESİMİZİ 19 GÜNDÜR TÜM İZMİR DUYDU AMA SİZ HALA DUYMADINIZ
Geçen hafta düdüklerimizle inlettiğimiz Konak Meydanı’nı bu kez de tencere tava çalarak inleteceğiz. 4 Nisan’dan beri yemek çadırımızda sizin vermediğiniz yemeği de her öğlen belediye emekçilerimize sendika olarak biz verdik. Bu ayıp da bizim değil, sizin ayıbınız olarak hafızalarda yerini alacaktır. Ayrıca hafta başında çadırımızda 'Bir imzada sen ver' kampanyası başlattık. İzmir halkından ve emekçi kardeşlerimizden yoğun bir destek gördük. Binlerce imza topladık. Bu imzaları önümüzdeki günlerde CHP Genel Merkezi’ne götürüp teslim edeceğiz. Unutmayın ki, bizler; yangınları söndüren, sel baskınlarında canla başla mücadele eden itfaiye emekçileriyiz, köprü, yol ve kaldırımları yapan fen işleri emekçileriyiz, suyu getiren, kanalları  temizleyen İZSU emekçileriyiz, hastalara bakan Eşrefpaşa hastanesi emekçileriyiz, defin işlevlerini gören mezarlık emekçileriyiz, kent estetiğini sağlayan zabıta emekçileriyiz, ulaşım hizmetini sunan ESHOT emekçileriyiz... Kısacası; tüm İzmir’de yaşayan vatandaşlarımıza doğumundan ölümüne kadar hizmet veren belediye emekçileriyiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi duy artık sesimizi... Biz bu işyerinde emek veriyorsak, hakkımız olan yemeği de istiyoruz, Alacağız….Alacağız….Alacağız….”

 
MHP’li Yalçın’dan Akşener’e ağır sözler!
 
İzmir’de 2 sendika karşı karşıya: Yetki kimin olacak?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koyun kavgası cinayetle bitti!
İzmir’in Bergama İlçesi'nde iki çiftçi, araziye giren koyun sürüsü yüzünden ...
İzmirli Muhammed’in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görme hayali gerçekleşecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak sevgisini ifade eden ...
Dündar ve Gül üçüncü kez hakim karşısında!
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilci ...
 
Flaş! Tunceli'de patlama: 3 asker şehit
Tunceli-Elazığ karayolunda askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen ...
İzmir’de polis memuru tartıştığı kişiyi öldürdü!
Urla’da hava almak için deniz kenarına aracıyla giden 30 yaşındaki Hamit ...
Davutoğlu’nu eleştirdi, Star işine son verdi!
Hükümete yakın A Haber kanalında katıldığı programda "AK Parti artık Davutoğlu ...
 
İzmir’deki camiden Sakalı Şerif çalındı!
İzmir’in Konak ilçesindeki Kubilay Mahallesi'nde bulunan Selahattinoğlu ...
İzmir’e serin haber: Yağmur kapıda!
Hava sıcaklıklarının giderek artmasıyla yaşanan erken yaz önce serinlik ...
F-16’lar vurdu, komandolar harekat başlattı!
Dağlıca ve Uludere'de PKK'lı teröristlere yönelik son zamanların en kapsamlı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva