HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Nisan 2020 Pazartesi - 14:59

Belediye İş’ten Büyükşehir’e korona çıkışı: Sorumluluklar yerine gelmezse iş bırakırız!

Belediye İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in koronavirüs tehlikesinin farkında olduğu belirtildi. Ancak sendika bazı bürokratların ise durumun ciddiyetinin farkında olmadığını söylerken sorumlulukların yerine getirilmediği takdirde iş bırakılacağını aktardı.

Belediye İş’ten Büyükşehir’e korona çıkışı: Sorumluluklar yerine gelmezse iş bırakırız!

EGEDESONSÖZ-Belediye İş Sendikası’ndan koronavirüs salgını üzerinden yapılan açıklamada çalışmak zorunda olan personellerin durumuna dikkat çekildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi noktasındaki talebini hatırlatan sendika İZSU ve bazı bürokratların ise tehlikenin farkında olmadığını ifade etti.

İşte o açıklama:

"Tüm dünyaya olduğu gibi koronavirüs ülkemizde de her gün yüzlerce vatandaşımız virüsünün neden olduğu salgın nedeniyle hastalanmakta onlarca vatandaşımız hayatını kaybetmektedir. Öncelikle bu süreçte hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tedavi görenlere de acil şifalar dileriz.

Değerli Arkadaşlar,

Dünyanın, ülkemizin ve İzmir’imizin virüs salgını yaşadığı bu zor günlerde, uzmanlar Covid-19 ile mücadele için en etkin yöntemin evde kalmak ve teması en aza indirmek olduğunu belirtiyorlar. O nedenle dünya çapında  “evde kal” kampanyaları yapılıyor. Gönüllü ve zoraki yöntemlerle yurttaşların evde kalma oranı artırılmaya çalışılıyor.  Salgından korunmak için evde kal çağrısı doğrudur, ancak yetersizdir. Covid-19’a karşı mücadele kapsamında işçilerin korunması ve salgının yayılma hızının önlenmesi için zorunlu ve acil mal ve hizmet üretimi hariç olmak üzere, en az 15 gün süreyle, bütün işlerin durdurulması artık bir zorunluluktur. Ayrıca Anayasal sosyal devlet ilkesi gereği, ihtiyaç sahiplerinin talepleri karşılanmalıdır. Ancak ne yazık ki iktidarın hamaset dolu söylemler dışında halka vereceği bir şeyinin olmadığı yardım için verdiği İban numarasından bellidir. İktidar bir kez daha yaptığı israfın bedelini emekçi halka fatura etmektedir.

Değerli Arkadaşlar,

İmkânı olanların evlerine kapandığı bu günlerde yaşamak için çalışma zorunda olan emekçiler var. Tıpkı bizler, yani belediye emekçileri gibi.

Bizler, kent yaşamının devamını sağlamak, sağlıklı ve temiz bir çevre, aksamayan hizmetler için gecesini gündüzüne katan, yağmur çamur sıcak soğuk demeden çalışan emekçileriz.

Bizler, böyle zorlu bir dönemde halkımızın sağlığını korumak, sağlıklı bir çevrede yaşamalarını sağlamak için;  su hizmetlerinden, ulaşıma, parklardan kanalizasyona, temizlikten yol bakıma ve cenaze hizmetlerine kadar hayatın her alanında İzmir halkına hizmet vermek için var gücümüzle büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Belediye emekçileri, bu zorlu sürecin görünmeyen, adı anılmayan kahramanlarıdır. Bizler böyle zorlu bir dönemde verdiğimiz hizmetin önemini de, yaptığımız için hayatiyetini bilip yaptığımız işlerle de gurur duyuyoruz.

Değerli Arkadaşlar,

Böyle dönemler yöneticilerimizin yönetme becerisini gösterdiği gibi emeğe ve emekçiye verdiği değeri de gösteriri. Yaşanan sürecin ciddiyetini gören İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer, belediyenin tüm birimlerine gönderdiği genelge ile birimlerin işlerini aksatmayacak şekilde, asgari personel bulundurulması şartıyla uzaktan ve dönüşümlü çalışmasına ilişkin bir genelge yayınlamıştır.  Ayrıca Sayın Soyer 30 ilçe belediye başkanıyla internet üzerinden yaptığı toplantıda da en kritik iki haftaya girdiğimizi söyleyerek valilikten iki hafta süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmesini talep etmiştir. Çünkü sürecin boyutunu ve tehlikesini bilmekte, geleceği görmektedir.

Değerli Arkadaşlar,

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer hem işyerlerimiz açısından hem de İzmir’imiz açısından durumun ciddiyetinin farkındadır. Ancak ne yazık ki İZSU Genel Müdürlüğü’nün bazı Genel Müdür yardımcıları,  daire başkanları başta olmak üzere bazı belediye şirketlerinin yöneticileri durumun ciddiyetinin farkında değildir. Bir yandan sorumlulukları gereği, belediye emekçilerine yeteri sayıda koruyucu maske ve eldiven temin etmedikleri gibi, önlem olarak uzaktan çalışma ve dönüşümlü çalışmaya ilişkin Başkanlık genelgesini de uygulamamaktadırlar. Ne yazık ki tedbirsizliklerinin sonucu işyerlerinde yaşanacak olası salgının yasal sorumlusu olacaklarının bile farkında değiller.

Değerli arkadaşlar,

İktidarın hukuka aykırı bir şekilde muhalif belediyelerin yardım kampanyalarını bile yasakladığı bir dönemde, işçilere yeterli sayıda koruyucu maske ve eldiven vermeden genelgeyi uygulamayan, sanki salgın yokmuşçasına işçileri bir arada tutan genel müdür yardımcıları daire başkanları ne yapmak istemektedir?  Belediye başkanımızın sokağa çıkma yasağı talep ettiği salgının kritik bir evreye geçtiği bu dönemde yaptıkları sorumsuzluğun farkında mıdırlar?

Buradan uyarıyoruz. Eğer siz sorumluluklarınızı yerine getirmezseniz, biz çalışma arkadaşlarımıza, İzmir halkına ve ailemize karşı sorumluluğumuzun gereğini yerine getirip iş bırakırız. Dayanak mı soruyorsunuz?  Dayanağımız vicdanımız ve Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çıkardığı şu an yürürlükte olan 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunudur. Saygılarımızla

 
İBB'de koronavirüsten ikinci can kaybı!
 
Başkentte şaşırtan martı istilası!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 7 Nisan 2020 Salı 00:05

O başkanınıza fazla güvenmeyin. Soyer bugünlerde bile reklam derdinde. İzmir’in başı bu başkanla büyük dertte...

Yorumu oyla      3      5  
Asım 6 Nisan 2020 Pazartesi 16:27

Sendika Başkanı beyefendi, en iyisi sen git İZSU ve diğer daire başkanlarının koltuğuna otur..

Yorumu oyla      3      4  
destek lazım 6 Nisan 2020 Pazartesi 15:52

Sendikaların bu süreçte şikayet etmek yerine, destek olması gerekiyor bence. Maske, eldiven alıp, üyelerine dağıtabilirler. Bu ay toplanan tüm aidatlar gıda paketi olarak fakire ulaştırılacak da diyebilirler. Bu günlerde sürekli şikayet eden insanlar yerine böyle insanlara daha çok muhtaç değilmiyiz. Sağlık ve tedbir çok önemli tabiki ama ihtiyaç duydukları bu malzemeleri alıp bağışlasalar kuruma, çalışanlara. Daha iyi olmazmı acaba.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kılıç ikinci kez baba olma heyecanı yaşadı
Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, ikinci kez baba olma heyecanı yaşadı. ...
İzmir'de ücretsiz maske dağıtımı başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi otobüs, metro, tramvay ve gemi yolcularına ...
Pazar esnafına Menemen Belediyesi’nden destek
Menemen Belediyesi Koronavirüs’le mücadelesine hız kesmeden devam ediyor. ...
 
İzmir'deki o belediyeden 'hayati' üretim: Entübe kutusu
Koronavirüs salgını ile mücadele eden sağlık emekçileri için maske ve ...
Başkan İnce’de Büyükşehir çıkışı: Aramız her zaman iyiydi, aynen devam ediyor!
Güzelbahçe Belediye Başkanı İnce, 3’üncü döneminin ilk yılını geride bırakırken ...
Kemalpaşa'da virüse karşı yeni araç takviyesi
Kemalpaşa Belediyesi, koronavirüs salgınıyla mücadele ve sinekle karşı ...
 
'Soyer’in Günlüğü'nde bugün: Toplu ulaşımda en başarılı düşüş!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Toplu ulaşımda 110 bin toplam ...
Başkan Arda 'evde kal' çağrısına uydu, evde ekmek yaptı
Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek amacıyla bilim insanlarının ...
Büyükşehir gıda paketlerine kavurma da ekledi
İzmir Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgını nedeniyle destek verdiği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva