HABERLER>GÜNCEL
17 Nisan 2013 Çarşamba - 20:03

Beko’dan rest: 650 işçiyi vermeyeceğiz

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İzmir'de yarın tüm Türkiye'deki taşeron sistemine karşı yapılacak ve 50 bin işçinin katılımı beklenen yürüyüş ve miting için kente geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile belediye şirketi İZELMAN'daki 650 işçi krizini görüşen Beko, "650 işçiye taşeron şirkete vermeyeceğiz. Bu arkadaşların İZELMAN'da çalışmaya devam etmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Beko’dan rest:  650 işçiyi vermeyeceğiz

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin personel ihalesini kaybeden İZELMAN'da çalışan ve 1 Mayıs'ta işsiz kalma tehlikesi yaşayan 650 işçinin mücadelesi, taşeron sisteme karşı direnen sendikaları bir araya getirdi. DİSK, TÜRK-İŞ, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği'nin desteği ile yarın saat 16.30'da binlerce işçi Basmane Meydanı'ndan Konak Meydanı'na kadar yürüyecek. Yapılacak eylem öncesi DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici ve sendika yöneticileri CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüştü. Ziyarette 650 işçinin durumu masaya yatırıldı. Sendika temsilcileri, çalışanların işsiz kalmaması için destek istedi. Başkan Kocaoğlu'nun, ihale yasasının bu konuda kendilerini engellediğini söylediği öğrenildi.
 
DİSK Genel Başkanı Beko, toplantı çıkışında yaptığı açıklamada, "Burada 650 işçi arkadaşımızı ilgilendiren bir sıkıntı var. Bu sıkıntı sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan arkadaşlarımızı değil, herkesi ilgilendiriyor. Başkan Kocaoğlu'yla arkadaşlarımızın ay sonunda taşeron firmaya geçerek, işinden, ekmeğinden olmaması için görüşme yaptık. Ama yasal düzenlemelere baktığımız zaman, taşeron sisteminin sadece İzmir'de değil, tüm Türkiye'deki belediyelerde bir sorun olduğunu görüyoruz. Biz bu noktada böyle bir ihale sistemine takıldık. Umuyoruz ki, yaptığımız bu görüşmelerle önümüzdeki süreçte birlikte ortak hareket ederek, 650 arkadaşımızın işini, ekmeğini, geleceğini koruma ve kollama adına adımlar atacağız" dedi.
 
650 İŞÇİYİ TAŞERONA VERMEYECEĞİZ
Beko, ihaleyi alan taşeron firmaya 650 işçiyi teslim etmemeye kararlı olduklarını açıkladı. Beko, "Daha sonra da bu 650 arkadaşımızı aynı şartlar altında İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altındaki İZELMAN'da çalışmaları için elimizden geleni yapacağımızı kendilerine ifade ettik. Biz bu konuda yapacağımız çalışmaları, yürüyüş ve mitingde dile getirip kamuoyuna gerekli duyuruyu yapacağız. Sadece 650 işçimiz için değil, Türkiye'deki taşeronla mücadele konusunda da önemli bir miting düzenleyeceğiz. Türkiye'de taşeron sistemi kesinlikle yasaklanmalı. DİSK olarak hazırlayacağımız afişlerde de 'Taşeron sistemini yıkacağız' sloganları ile bunu dile getireceğiz. Başkan Kocaoğlu 650 arkadaşla çalışmaktan memnun olduğunu ve aynı ekiple yola devam etmek istediğini ısrarla belirtti. Ama bunun önünde yasal düzenlemeler ve mevzuat engeli var. Hep birlikte bunu da aşacağız. Şunu özellikle tekrar ediyorum, biz buradaki 650 arkadaşımızı kesinlikle ihaleyi alan firmaya kaptırmayacağız" dedi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUCALI 17 Nisan 2013 Çarşamba 23:42

BAŞKAN SÖYLEYİN BAKALIM NEYMİŞ BU TAŞERONUN MADDİ KAYBI ? NEYSE ZARARI İZELMAN İZENERJİ BİZ HEPİMİZ KARDEŞİZ BİZLER BİR'İZ BERABERİZ MAAŞLARIMIZI VERİRİZ ! BİZİM HUZURUMUZU DÜZENİMİZİ GERİ VERİN .

Yorumu oyla      12      10  
devrimci 17 Nisan 2013 Çarşamba 20:51

650 emekçi arkadaşımızdan tek birkişi bile taşerona geçmeyecektir bu böyle biline direne direne kazanacağız

Yorumu oyla      23      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Ellerinde iktidar partisi dahil her partiden kayıt var”
Meclis Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu’na bilgi veren Eski Emniyet ...
Öcalan'dan CHP'ye: Sürece katılmazsa biter!
BDP Grup Başkanvekili Buldan, PKK Lideri Öcalan'la gerçekleştirdikleri ...
Aliağa Mine’ye ağlıyor: Lise sıralarında kalp krizi kurbanı…
Aliağa İlçesi’nde 12’nci sınıf öğrencisi 18 yaşındaki Mine Bekçi, derse ...
 
İzmir Emniyeti Arif’in katilini ararken çete çökertti!
İzmir’de yılın ilk dakikalarında, havai fişek gösterisini izlemek için ...
Flaş! KPSS'de iki değişiklik birden
ÖSYM Başkanı Demir, lisans düzeyinde yapılacak KPSS testlerindeki konu ...
Havada yeni tedbir: Uçaklara silahlı polis
Sivil havacılığın kuralları değişiyor. Artık uçaklarda "silahlı polis" ...
 
Avrupalı iş kadınları Ödemiş'te göbek attı!
CEIPES Türkiye'nin yürüttüğü "Kadın ve İş" projesi kapsamında 10 ülkeden ...
Karı-koca kavgası aile faciasına dönüştü!
İstanbul’un Avcılar ilçesinde karı-koca arasında yaşanan kavga faciaya ...
Devletin zirvesini koruyan yeleklere ‘Ege’ testi!
Cumhurbaşkanı ve Başbakan başta olmak üzere devlet büyüklerini koruyan ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva