HABERLER>POLİTİKA
12 Eylül 2019 Perşembe - 16:26

Beko’dan Lider’e övgü: Cumhurbaşkanlığı yakışır!

İzmir Milletvekili Beko, 31 Mart yerel seçimleriyle gelen başarı için konuşurken, “Tünelin sonu göründü. 2023 yılında CHP iktidar” dedi. ‘Kılıçdaroğlu 2023 yılında Cumhurbaşkanı adayı olur mu?’ sorusu karşısında açıklama yapan Beko, “Cumhurbaşkanlığı yakışır! Neden yakışmasın? Yıllardır dürüst şekilde bu mücadeleyi verdi. Kendi takdiridir. Genel başkanımız, Recep Tayyip Erdoğan’dan daha iyi cumhurbaşkanı olur” ifadelerini kullandı.

Beko’dan Lider’e övgü: Cumhurbaşkanlığı yakışır!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programında gazeteciler Mehmer İşler ve Aslı Eren'in sorularını yanıtladı. Vekil Beko işçi sorunları ve sendikal mücadele konularında birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

Uzun yıllar boyunca DİSK Genel Başkanı sıfatıyla işçi mücadelesinin içinde yer alan Beko, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in öncülük ettiği ve kentteki 6 ilçe belediye başkanının kurucu üye olduğu SODEMSEN’e ilişkin de konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) İzmir’de iktidar konumunda bulunduğu tek ilçe olan Aliağa’da Belediye Başkanı Serkan Acar tarafından işten çıkarılan personellerin durumuna da değinen Beko ayrıca partisinin içindeki olağan kurultay süreci hakkında mesajlar da verdi.

ALİAĞA’DAKİ ARKADAŞ NORMAL BİR İNSAN DEĞİL!
Belediye başkanlarının genel olarak işten atma tasarrufu kullanmasını doğru bulmadığını aktaran Beko, Aliağa özelinde konuşurken, “İşçi kardeşlerimiz işten atmak sosyal bir cinayettir. Gelenek haline geldi. Yeni gelen belediye başkanı en alttan başlıyor işçileri işten atıyor. Çöpçüleri, fen işlerindeki işçileri atıyorlar. Bunları doğru bulmuyorum. İşçi işten atılır mı? Elbette atılır. Bankamatik işçisiyse, işe gelmiyorsa gönderin disiplin kuruluna,  yüz kızartıcı hareketler yaptıysa gönderin disiplin kuruluna… Zaten oradaki sendikacı arkadaşlarımız da böyle birinin çalışmasını istemez. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işçi atma olmadı. Tunç Soyer’e teşekkür ediyorum, geldiği günden bugüne işçi çıkarmadı. Farklı düşünen işçilerimiz tabii ki olacak. Ben onun yaptığı işe bakarım. İşe geldiğinde çalışıyorsan sağcı da solcu da olabilirsin. Aliağa’daki MHP’li arkadaşımız bırakın işçileri memurları da temizledi. Olacak iş değil, akıl tutulması! Bana göre bu arkadaşımız normal bir insan değil. Bana göre bu arkadaşımız Aliağa’da MHP’li olan işsiz tüm insanları belediyenin yönetimine ve iş yerlerine alarak kadrolaşmak istiyor. Yoksa elinin altında deneyimli, birikimli işçiler var. Niye böyle yapıyorsun? Sen orada o işçiler olmasa ikinci kez seçim kazanabilir miydin? Bence bu arkadaşlarımız hak etmedikleri bir durumla karşılaştılar. Bence MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘ne oluyor?’ diyerek bu konuya el atması lazım” dedi.

TİS İÇİN KURULDUYSA DİSK O MASAYA OTURMAZ!
SODEMSEN’in kurulması hakkındaki görüşünü paylaşan Beko, DİSK’in süreçte göstereceği refleks için de konuştu. Beko, “Bunlarla birçok belediyede karşı karşıya geldim. Karadeniz, İç Anadolu’da Akdeniz’de görüşmelerimiz olmuştu. Genelde AKP’li belediye başkanlarının, MHP’lilerin kurduğu sendikalar var. Halkın oylarıyla seçmiş oldukları belediye başkanı aynı zamanda işçilerin işvereni. Sendikacılar kendi işverenleriyle Toplu İş Sözleşmesi (TİS) masasında müzakere yapmak isterler. Benim halimden SODEMSEN’dekiler anlamaz ki! İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ben çalışıyorsam, ulaşımda, temizlikte, tüm iş alanlarında ben varsam bana devletin vermiş olduğu TİS yetkisini patronumla aynı masada kullanmak isterim. Araya biri girerse olmaz. TİS görüşmelerinde belediye başkanının da konuşacak sözü olması lazım. Üçüncü kişilere ihtiyaç yok. Kendi aralarında proje konuşmak için kurulmuş bir sendikaysa söyleyecek sözüm yok. Ama TİS’lere katılmak için kurulmuşsa, amacı dışında görev yapmak için kurulduysa DİSK bunu kabul etmez ve bu masalara oturmaz!” ifadelerini kullandı.  

2023 YILINDA CHP İKTİDARI VAR
CHP’nin 31 Mart yerel seçimleri sürecinden başarıyla çıktığını vurgulayan Beko, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Afyon kampında, ‘İlçe ve il seçimlerinde tek ve uzlaşı adaylarımız olsun’ önerisine ilişkin açıklama yaptı. Beko, “Kısmi de olsa eksiklerimiz oldu. Ama yerel seçimlerde CHP ve Millet İttifakı bana göre başarılı bir süreç yaşadı. 16 milyon insanın yaşadığı İstanbul bugün sosyal demokratların elinde. Ama bunu sadece CHP’lilerin bir başarısı olarak görmemek lazım… İstanbul’da 25 yıldır AKP iktidarından bıkmış insanlar bir araya geldiler ve bugün iktidar oldular. Ankara’da da aynı şeyler yaşandı. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun gösterdiği isabetli adaylar başarılı oldu. Örgütü de unutmamak lazım. Baştan sona hepsi inanılmaz bir tempo içindeydi. Ben çok başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bu tünelin sonu göründü. 2023 yılında CHP iktidarı var. Biz geliyoruz artık. Genel başkanımız bu mücadelede ‘enerjimizi birbirimize harcamayalım, toplum içinde demokrasi mücadelesi verenlerle ortak hareket edelim’ demek istiyor. Mahalle delege seçimleri, ilçe ve il başkanları mutlaka demokratik belirlenmeli. Genel başkan ‘şuna oy vereceksiniz’ anlamında söylemiyor. Kılıçdaroğlu çok demokratik, aydın, çağdaş bir insan. Onun söylediği şey ‘kavgasız, gürültüsüz seçimlerimizi yapalım’ diyor” dedi.

ERKEN SEÇİM BEKLEMİYORUM!
‘Erken seçim bekliyor musunuz?’ sorusunu da cevaplayan Beko, “Erken seçim beklemiyorum. Orta Doğu’da kan gövdeyi götürüyor. Bu sorunu birlikte çözmeliyiz. 8 buçuk milyon işsizin sorunlarını çözmeliyiz. Doğa katliamını hep beraber durdurmalıyız. Memurların 3600 ek göstergesi kesinlikle verilmeli EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) sorunları çözülmeli, taşeron işçilerin sorunlarının çözülmesi lazım. Bunların sayısı 1 milyon…” diye konuştu.

‘ÖRGÜT DENİZ’LE DEVAM EDECEĞİZ’ DERSE BENİM İÇİN MAHSURU YOK!
İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve mevcut yönetim hakkında değerlendirmelerde bulunan Beko, yarış sürecinde sergileyeceği tavrı da açıkladı. Beko, “Deniz Yücel bugüne kadar görev yaptı. Bizim il başkanımız. Örgüt bunu değerlendirecek. Yapmış olduğu görev sonrasında göreve devam etmesini istiyorsa buna karar verecek olan örgütümüzdür. Örgütün aldığı karar bizim kararımız olacak. İl başkanı olarak yoluna devam edecekse, örgüt böyle bir karar alırsa biz de uyacağız. Ben örgütün kararına katılacağım. ‘Örgüt Deniz’le devam edeceğiz’ derse benim için mahsuru yok! İl kongresini konuşmak için daha erken. Mahalle seçimleri yapılsın, ilçe seçimleri yapılsın. Onların aldıkları eğilim kararları olacaklar. Bizden de mutlaka destek isteyecekler” dedi.  

ERDOĞAN’DAN DAHA İYİ CUMHURBAŞKANI OLUR, YAKIŞIR!
“Genel başkanımızın Afyon’daki sözünün yanlış anlaşılmasını istemem” diyerek konuşmasına devam eden Beko, “2023 yılında iktidar olacağımıza o da inanıyor. 2023 yılı sonunda CHP iktidar! İktidara giderken parçalanmadan, bölünmeden, yan yana, omuz omuza birlik içinde gitmeliyiz” açıklamasını yaptı. Beko, ‘Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olur mu?’ şeklindeki soruyu da, “ Cumhurbaşkanlığı yakışır! Neden yakışmasın? Yıllardır dürüst şekilde bu mücadeleyi verdi. Kendi takdiridir. Genel başkanımız, Recep Tayyip Erdoğan’dan daha iyi cumhurbaşkanı olur. Daha demokrat daha aydın daha çağdaş” cümleleriyle cevapladı.  

 
Çeşme Weekend'e geri sayım
 
EBSO Başkanı Yorgancılar’dan ‘faiz indirimi’ yorumu
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partili 13 Eylül 2019 Cuma 09:04

Biraz daha aktif olmalısınız vekilim.İlçelerde daha sıkı ilişkiler kurun.

Yorumu oyla      4      5  
13 Eylül 2019 Cuma 08:27

ahmet sende iç.

Yorumu oyla      5      5  
REİS 12 Eylül 2019 Perşembe 19:34

BEKO GEÇEN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE NİYE ADAY OLMADI LİDERİN

Yorumu oyla      4      6  
Tayyar Önder 12 Eylül 2019 Perşembe 17:58

Şişede Durduğu Gibi Durmuyor Meret...

Yorumu oyla      5      6  
ali 12 Eylül 2019 Perşembe 17:29

chp torbalı ve menderes belediye başlanlarına biraz insaf diyorum.lideriniz bu millete yalan mı söyledi? sizlere bergama belediyesini takıp etmeyi öneriyorum.

Yorumu oyla      4      5  
ahmet 12 Eylül 2019 Perşembe 16:58

gündüz vakti içme kani,yaramıyor...

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli'den rapçilerin 'Susamam' klibine tepki!
MHP lideri Bahçeli, kabine revizyonu tartışmalarına "Ne yapacağız her ...
CHP'li Kılıç'tan hükümete ekonomi eleştirisi ve 5 kritik soru!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “Cumhurbaşkanı ...
CHP’den vekillere görev: İzmir’den kimler/nereye gidiyor?
İzmir milletvekillerinin de yer aldığı program kapsamında 24 ile çıkarma ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT talimatı!
EYT'lerle ilgili yeni gelişme yaşandı. NTV yayınında konuşan Prof. Dr. ...
O ilçede MHP'li başkan ve yönetimi istifa etti!
MHP Söke İlçe Başkanı Veysel Öztürk ve yönetim kurulu üyeleri görevlerinden istifa etti. 
İYİ Parti'den kongre açıklaması!
İYİ Parti’den olağan kurultay için takvim açıklaması geldi. Başkanlık ...
 
Erdoğan'dan başkanlar buluşması: Neler konuşuldu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de 29 büyükşehir belediye başkanı ile bir ...
Bahçeli: ABD'nin yaptığı fahiş bir yanlıştır
MHP lideri Bahçeli, Fırat'ın doğusundaki gelişmeler üzerinden ABD'yi eleştirdi ...
MHP İzmir'den Soyer'e 'bilim şenliği' tepkisi: Açıklama bekliyoruz!
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, terör örgütü PKK ile bağlantıları ve ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva