HABERLER>SAĞLIK
23 Eylül 2021 Perşembe - 09:37

Bebeğe korona aşısına soruşturma!

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl, ‘bazı sağlık ocaklarında bebeklere yanlışlıkla koronavirüs aşısı yapıldığını’ ileri sürdü. Gelen tepkiler üzerine yeni bir açıklama yapan Prof. Dr. Kurugöl, sadece bir bebeğe yanlış aşı yapıldığını ve çocuğun aşı işleminin hemen ardından Ege Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne getirildiğini belirtti. Prof. Dr. Kurugöl, aşının İzmir'de yapılmadığını da ekledi. Sağlık Bakanlığı, bebeklere yanlış aşı yapıldığı iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Bebeğe korona aşısına soruşturma!

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl, NTV canlı yayınında skandal açıklamalarda bulundu. Kurugöl, yanlışlıkla 6 aylık veya 1 aylık bebeklere kızamık veya Hepatit B gibi aşılar yerine Covid-19 aşısı yapıldığını söyledi.

Kurugöl, bebeklere yapılan aşılarda hiçbir yan etki olmadığını, hatta antikor sağladığını ifade etti. Bu konudaki sonuçların ise yakında ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacağını da ekledi.

"SONUÇLAR ÜNLÜ BİR TIP DERGİSİNDE YAYINLANACAK"
Konuyla ilgili açıklamalarında Kurugöl şunları söyledi:

"Zaman zaman yanlışlıkla bazı durumlar oluyor. Mesela sağlık ocaklarında yanlışlıkla Hepatit B ve kızamık gibi başka bir aşıyla karıştırabiliyorlar. Küçük çocuklara Kovid aşısı yapıldığı oluyor. Biz böyle vakalarla da karşılaştık.

Sizi temin ederim hiçbir yan etki olmadı bu kişilerde ve son derece de iyi antikor oldu. 6 aylık veya 1 aylık bebekte bile çok iyi şeyler oldu. Bunları yayınlayacağız zaten. Ünlü bir tıp dergisinde yayınlanacak. Küçük bebeklerde yüksek doz verseniz bile yan etkisi açısından bir sıkıntı olmuyor."

"AŞI İZMİR'DE YAPILMADI"
Daha sonra yeniden NTV yayınına bağlanan Kurugöl, “Yanlış bir ifadem olduysa herkesten özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bebeklere Covid-19 aşısı yapılması yönünde bir çalışma olmadığını vurgulayan Kurugöl, bahsettiği aşılamanın Ege Üniversitesi’nde ve İzmir’de uygulanmadığını dile getirdi.

Kurugöl, olayın 3 ay önce yaşandığını, 1 aylık bebeğe hepatit yerine koronavirüs aşısı yapıldığını, aşıdan hemen sonra da bebeğin Ege Üniversitesi’ne getirildiğini söyledi.

Bebeğin başına bir şey gelmemesi için ciddi şekilde inceleme yaptıklarını kaydeden Kurugöl, olayın gizlenmediğini ifade etti. Kurugöl, bebeğin durumunun iyi olduğunu belirtti.

Kurugöl, “Benim vurgulamak istediğim şudur, küçük bir bebekte bile Covid aşısı yaptığınızda yan etki ortaya çıkmıyor” dedi.

AŞI EN DÜŞÜK KAÇ YAŞA UYGULANIYOR?
Türkiye’de 18 Ağustos'tan bu yana koronavirüs aşısı 15 yaş üstüne yapılabiliyor.

12 yaş üstü kronik hastalığı olan çocuklar da aşı takvimine dahil edildi.

Okullarda yüz yüze eğitimin başladığı 6 Eylül'den hemen önce, 12 yaş üstü tüm çocuklara aşı hakkı tanındığı açıklandı.

BAKANLIK SORUŞTURMA AÇTI
Sağlık Bakanlığı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ün bebeklere yanlış aşılar yapıldığına ilişkin iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Mevcut aşı güvenliği alt yapımızın bu tür iddiaları haklı çıkarması mümkün değildir. İddianın kaynağı hakkında Bakanlığımızca soruşturma başlatılmıştır. Bakanlığımız güçlü ve güvenli bir aşı takip sistemine sahiptir. Bakanlık deposundan çıkıştan ilgili kişiye uygulanışına kadar bütün süreç, barkodla dijital olarak takip edilmektedir. Bu konuda dünyada en güçlü alt yapıya ve en tecrübeli sağlık personeline sahip ülkelerin başında geliyoruz. Bilhassa birinci basamak sağlık kuruluşlarımız bu hususta titizlikle ve fedakarca yaygın aşılama programlarını başarıyla yürütmüşlerdir. Soğuk zincirin kırılması, sistemde herhangi bir aksama olması, aşamalardan herhangi bir düzeyde hata yapılması halinde sistem otomatik olarak uyarı vermekte ve gerekli incelemeler yapılarak tedbirler alınmaktadır. İlgililer hakkında soruşturma yapılmaktadır. İzmir ilimizde hatalı aşı uygulamasına ilişkin, sistem uyarısı ve ilgili sağlık personelimizin tutanağı üzerine bir soruşturma yürütülmektedir. Hastanın sağlık durumu ile ilgili olumsuz bir durum yoktur. Yakın takibi devam etmektedir. İlgili öğretim üyesinin maksadını aştığını tahmin ettiğimiz talihsiz açıklamaları üzerine Bakanlığımızca yeni bir soruşturma başlatılmıştır" denildi.

İŞTE O SÖZLER:

 
Buca'da 'hareketli' hafta
 
Bornova Kitap Günleri başlıyor
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
asaf 23 Eylül 2021 Perşembe 19:19

Amerikada afrolara bu şekilde gizli hastalıklar bulaştırılarak deney yapılıyordu. Milletimiz kobay oldu.

Yorumu oyla      2      3  
Yalan! 23 Eylül 2021 Perşembe 12:54

Yalan söylediği doktorun çok net ortada. Geri adım attırdılar belli ki. Makale çıkacak diyor bilim dergisinde. Makale için sadece yanlışlıkla aşı yapılan 1 bebekle veri olmaz. Belli ki organize çalışma var. Bu konu çok büyür..

Yorumu oyla      3      3  
sinan 23 Eylül 2021 Perşembe 12:36

çevir kazı yanmasın. Dün 6 aylık, 1 aylık bebeklere yapıldı diye sınıflandırıp, makalesi yayınlanacak derken bugün bir anda 1 bebeğe indirgedi beyefendi. Yanlış anlaşılmış ya da herhalde sağlam bir uyarı geldi kendisine. Fark etmez aslında. Zaten ne vaka sayıları, ne ölüm sayıları gerçek. Buna da inanmayız olur biter..

Yorumu oyla      3      3  
metin 23 Eylül 2021 Perşembe 09:52

benim bebeğime o aşıyı yaptığını bilsem seni yanlışlıkla aşı manyağı yapardım inan..

Yorumu oyla      2      3  
burak 23 Eylül 2021 Perşembe 09:51

bebekleri kobay yaptınız yani?!? "yanlışlıkla" yapılan aşı ile ilgili bir yaptırım oldu mu? ailesinin haberi var mı? başka yanlışlıkla hastanenizde yapılan ne gibi uygulamalar var? gerçekten otorite diye ortada dolananlardan korkacaksın esas..

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Her gün en az 200 vefat ile nereye kadar?
Mehmet KARABEL yazdı... Her gün en az 200 vefat ile nereye kadar?
ABD'den 65 yaş üstü için 3. doz onayı
Pfizer/Biontech aşısının destek dozu 65 yaş üstü ile kronik hastalığı ...
Dünya genelinde vaka sayıları düşüyor
DSÖ, yeni corona virüs vaka ve ölüm sayılarında Eylül ayının ilk günlerinde ...
 
Son 24 saatte 242 can kaybı, 28 bin 168 yeni vaka
Türkiye'de son 24 saatte koronavirüs salgını nedeniyle 242 kişi yaşamını ...
Araştırma sonuçlandı: Biontech mi, Sinovac mı?
Üçüncü dozda hangi aşının daha çok antikor oluşturduğu, Samsun Eğitim ...
Kızılay Bölge Müdürü Dr. Gök izne mi çıktı, görevden mi alındı?
Görevden alındığı iddia edilen Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü ...
 
Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor!
Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca başkanlığında ...
İzmir, Çocuk Sağlığı Kongresi’ne ev sahipliği yapacak
Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Uluslararası Dr. Behçet Uz Çocuk Kongresi, ...
Uyuyamıyorsanız nedeni bu 7 gıda olabilir!
Uyuyamıyorsanız nedeni bu 7 gıda olabilir!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva