HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
27 Mart 2017 Pazartesi - 10:13

BBŞT’ye karnaval gibi 25.yıl kutlaması

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu 25. sanat yılını karnavalları aratmayan etkinliklerle kutladı. Bornovalı tiyatroseverler, sanatla dolu bir gün geçirdi. Başkan Atila, bundan sonraki hedeflerinin BBŞT’yi Türkiye’nin her yerinde izleyici karşısına çıkarmak olduğunu söyledi.

BBŞT’ye karnaval gibi 25.yıl kutlaması

Çeyrek asrı geride bırakan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu(BBŞT) 25. sanat yılını çeşitli etkinliklerle kutladı. Ana kadro oyuncusundan kursiyerlerine, çocuğu genci yaşlısı tüm BBŞT ailesi, rengarenk kostümleriyle önce Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı.



Bando eşliğinde şarkılar ve marşlar söylendi. Palyaçolar ve jonglör  gösterileri festivalleri aratmayan kutlamalara ayrı bir renk kattı. Kimileri bu coşkuya dans ederek katıldı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da meclis üyeleri, muhtarlar ve bürokratlarıyla birlikte bu özel günlerinde tiyatrocuların yanındaydı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan kortej, Mustafa Kemal Caddesi boyunca devam etti. Onların heyecanına tüm Bornovalılar ortak oldu. Kimileri alkışlarla tempo tuttu, kimileri korteje katıldı. Yürüyüş, Bornova turunun ardından Büyük Park’ta son buldu.



Renkli görüntülere sahne olan etkinlikler, Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam etti. BBŞT’nin geçmişini anlatan fotoğraflar ile birbirinden ilginç kostüm ve aksesuarların yer aldığı serginin açılışı hep birlikte yapıldı. Başkan Atila sergiyi ailesi ile birlikte gezdi.

ATİLA: BBŞT’Yİ TÜRKİYE İZLEYECEK
Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi Sevda Şener Sahnesi’nde BBŞT’nin yetiştirdiği ünlü isimlerin de yerini aldığı programda konuşan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “25. yıldaki hedefimiz tiyatromuzun ülkemizin her yerinde oyunlar sergilemesi. İşe İzmir’in ilçeleri ile başlayıp, sonra da İzmir dışına çıkacağız. Bunu başarabilirsek tiyatro sanatının daha da gelişmesine ve yeni şehir tiyatrolarının kurulmasına da öncülük ederiz” dedi.

BBŞT Genel Sanat Yönetmeni Hakan Taner Yıldırım ise kuruldukları günden bugüne kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek, sanat yolunda azimle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

EMEĞİ GEÇENLER UNUTULMADI
Festivale dönüşen 25. Yıl Kutlamaları çerçevesinde BBŞT’ye emek verenler unutulmadı. Başkan Atila, Bornova Eski Belediye Başkanları; Ali Sözer ve Sırrı Aydoğan ile yine Bornova Eski Belediye Başkanı ve CHP Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a BBŞT’nin bugünlere gelmesindeki katkıları nedeniyle teşekkür plaketi takdim etti.

BORNOVA TİYATROSUNA SAHİP ÇIKIYOR
25. yıl etkinlikleri kapsamında Tiyatro Bilimci, Oyuncu, Yazar ve Eleştirmen Prof. Dr. Özdemir Nutku, “Cumhuriyet Sonrası İzmir’de Tiyatro” başlıklı söyleşi ile tiyatseverlerin karşısına çıktı. Kurum tiyatrolarının ve sanatçıların yaşadığı zorlukları kendi sanat yaşamından örnekler vererek anlatan Nutku, “Başka kentlerde tiyatrolar kapanırken BBŞT büyüyor ve kurumsallaşıyor. Çünkü Olgun Atila ve daha önceki başkanlar bu tiyatroya sahip çıktı” diye konuştu. Başkan Atila, bu özel günde konuk ettikleri Nutku’ya teşekkür plaketi sundu.

BU HAFTA 5 OYUNLA SAHNEDE
25 yıl kutlamaları çerçevesinde, Jordi Galceran’ın yazdığı, Beliz Coşar’ın çevirisini yaptığı “Metot” adlı oyunun galası yapıldı. Oyuncular, Onur Erdoğan’ın yönettiği oyunun sonunda ayakta alkışlandı. BBŞT, bir hafta boyunca; Ziyaret, Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü, Jeanne Dark’ın Öteki Ölümü ve Savaş Baba ile tiyatroseverlerin karşısında olacak.

 
İzmir'de akılalmaz kaza: Gemi yolu kapattı!
 
9 adımda 27 Mart- 2 Nisan haftası astrolojisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hukukçu yazara İzmir'de yoğun ilgi
Yazar, Şair Bilsen Başaran’ın yaşamını, eserlerini konu alan “ Bir Şair, ...
Türkiye'nin ünlü ressamları 'Barış Yolu'nda buluştu
Dünyanın ve Türkiye'nin ünlü sanatevleri'nde resimleri bulunan Ressam ...
Karşıyaka'da Dünya Tiyatro Günü’ne özel sergi
Karşıyaka Belediyesi, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kutlama etkinlikleri ...
 
Seramikle doğa için mesaj!
Seramik sanatçısı Aysel Özenir ve 11 öğrencisinin katıldığı sergide 50’nin ...
İzmir'de dolu dolu program: Herkes kitap okusun diye!
Büyükşehir Belediyesi, Kütüphane Haftası’nı renkli etkinliklerle kutlayacak. ...
Özel bir sergi: Taş ve insan ilişkisi fotoğrafa yansıdı
Türkiye’nin çeşitli illerinden sekiz fotoğraf sanatçısı, doğaltaş üretiminin ...
 
‘Türk Resminin Köşe Taşları’ Folkart Gallery’de
Folkart Gallery, 130 ressamın özel eserlerinin ilk kez birlikte yer aldığı ...
Marble Fuarı’nın gözdesi MICETE!
450 kiloluk ham travertenden el değmeden hazırlanan MICETE adı verilen heykel büyük ilgi gördü.
Bornovalı dostları Aşık Veysel’i unutmadı
Ünlü halk ozanımız Aşık Veysel ölümünün 44’üncü yıl dönümünde Bornova’da ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva