HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ekim 2021 Perşembe - 20:43

Bayraklı'ya bütçe vizesi... Başkan Sandal: 1 kuruş bile kredi çekmedik!

Bayraklı Belediye Meclisi ekim ayı ikinci oturumunda, belediyenin 2022 yılı bütçesi için belirlenen 430 milyon 200 bin TL’yi oy çokluyla kabul etti. Çeşitli eleştirilerin ve savunmaların yapıldığı meclise, AK Partili Meclis Üyesi Emre Demir ve Belediye Başkanı Serdar Sandal arasındaki ahlak tartışması damga vurdu. Başkan Sandal ayrıca pandemi döneminde 1 kuruş bile kredi çekmeden belediyenin finansını sağladıklarını söyledi.

Bayraklı ya bütçe vizesi... Başkan Sandal: 1 kuruş bile kredi çekmedik!

Menduha CEYLAN / EGEDESONSÖZ- Bayraklı Belediyesi Meclisi Ekim ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumu 2022 yılı Performans Programı ve 2022 yılı bütçesini görüşmek üzere Bayraklı Belediyesi Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu’nda toplandı.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın başkanlık ettiği meclisinin gündemine AK Partili Meclis Üyesi Emre Demir ve Başkan Sandal arasındaki ahlak tartışması oturdu. Ayrıca AK Partili meclis üyeleri işten çıkarılan ve belediyenin önünde eylem yapan Bayraklı Belediyesi personelini de gündeme getirdi. 

Mecliste bütçe ve performans programı birlikte görüşülerek ayrı ayrı oylanması oy birliği ile kabul edildi. Bütçe ve performans programı tartışmalarının ardından oy çokluğu ile kabul edildi.

CANPOLAT: HAKSIZ ELEŞTİRİ OLMAMALI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Cindi Canpolat, bütçe ve performans programı hakkında konuşarak, “Bütçe konusunda bazı yanlış söylem, algıyı düzeltmek istiyorum… Bildiğiniz gibi belediyemiz bir kamu kuruluşu olup kamu hukukuna tabidir. Belediye yönetiminin kaynağı olmayan bir bütçe hazırlaması mümkün olmadığı gibi istediği gibi harcaması da mümkün değildir. Bütçeleme hakkında niye yapmadınız gibi haksız ve dayanaktan yoksun eleştirilerin bulunulmayacağını diliyorum. Yani geliriniz neyse yatırımınız da harcamanız da ona göre şekilleniyor. 2022 yılı bütçemiz 430 milyon 200 bin TL’dir. Bütçenin gider türlerine bakıldığında personel giderlerinin 90 milyon 845 bin TL, sosyal güvenlik primlerinin 10 milyon 715 bin TL, mal ve hizmet alımı giderlerinin 241 milyon TL, faiz giderlerinin 2 milyon 250 bin TL, cari transfer giderlerinin 7 milyon 814 bin TL, sermaye giderlerinin 54 milyon 197 bin TL, sermaye transfer giderlerinin 1 milyon 200 bin TL, yedek ödeneğin 22 milyon TL olduğunu görüyoruz” dedi.

Bütçe kalemleri içerisinde en önemli artışın yatırım kaleminde olduğunu ifade eden Canpolat, “2021 yılı için yatırım harcamalarında yüzde 80 artış yapılmıştır. Büyükşehir’in destekleri, bağış ve yatırımlarla; yatırım tutarımız artacaktır. Marifet 1 kuruş harcamadan yatırım getirmektir. Bayraklımız’a Büyükşehir’in kaynaklarıyla 100 milyon üzerinde yatırım yapıldığı halde arkadaşlarımız yatırımların azlığını eleştirmiştir. Büyükşehir kaynağı ile borçsuz yatırım sağlamak marifettir” diye konuştu.

FAİZ YÜKÜNDEN KURTULMAK GEREKİYORDU…
Bayraklı Belediyesi’nin yatırım bütçesinin oranın Türkiye’nin yatırım bütçesi oranından yüksek olduğuna dikkat çeken Canpolat, “Yatırım bütçesinin toplam Bayraklı Belediyesi bütçesindeki oranı yüzde 13’tür. Türkiye’deki yatırımlara göre değerlendirildiğinde iyi bir orandır. Türkiye genel bütçesinde yatırımlar 2022 yılında yüzde 7 buçuk civarındadır. Bütün dünya global bir krizle karşı karşıya olduğu süreçte, doğal afetlerle mücadele ettiğimiz dönemde bütçenin yüzde 13’ünün yatırımlara ayrılması önemlidir. 2022 yılı proje ve yatırım yılı olacaktır. 2022 yılında yeni projelere başlanacak, Bayraklı’nın yenilenmesi süratle sağlanacaktır. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır, sayın başkan da demokrasinin kılıcı gibi belediyenin üzerinde sallanan banka kredi borcu yükünden belediyeyi kurtarmayı amaçlamıştır. Fazladan ödenen her bir kuruş Bayraklı halkına yapılacak en büyük kötülüktür. Bu nedenle faiz yükünden bir an önce kurtulmak gerekiyordu... Pandemi nedeniyle gelir kayıplarına rağmen yeni borç almadan, banka kredi borçlarının ödenmesi hedeflenmiştir. Gelinen süreçte büyük oranda borç yükünden kurtulunmuş ve yatırımlara yönelinmiştir. Muhalefet etmek kolaydır, esas olan eleştirilerin yapıcı olmasıdır. Hepimizin amacı en güzel şekilde hizmet etmektir. Eleştirileri önerileri yapıcı olur ise yöneticiler dikkate alacaktır bu da Bayraklı halkının avantajına olacaktır. Borçlanması olmayan denk bir bütçe yapılmıştır” dedi.

AKTAŞ: ÖNEMLİ OLAN SAHAYA YANSIYANLAR
CHP’li meclis üyelerinin bütçe hakkındaki bilgilendirmeleri yapmasının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, “Önemli olan burada yazılanlar değil, sahaya nasıl yansıdığıdır. Buraya yazar yazar geçersiniz ama bakarsınız hiçbir şey yapmamışsınız, iki buçuk yıl heba olmuş. Evet, kurumsal yapınızı güçlendirdiniz, her müdürlükte defalarca değişimler yaptırdınız. Mobbing uyguladınız. İnsanları iş bırakmasına neden oldunuz. Bugün de aynı işten mustarip, belediye önünde eylem yaptı. İntihar etmeye çalışanlar, belediye önünde eylem yapan çalışan arkadaşlarımız her geçen gün artıyor. Siz ne çalışanlarınızla ne de müdürlerinizle barışık değilsiniz. Söz verdiğimiz projeleri yerine getirdik demişsiniz. He mahalleye kreş dediniz ama bir veya iki kreş yaptınız, onlarda çalışıyor mu bilmiyoruz. Smyrna Meydanı’nda trafiğini yer altına alınması, orada bir çivi dahi çakmadınız. Kentse dönüşüm çözeceğiz dediniz. Ama hiçbir yer de çözülen bir yer yok. Her mahalleye çocuk parkı ve spor salonu yapacağız dediniz ama o kadar çok park ve spor salonu olmayan mahalle var ki. Yaptığınız şey olan yerleri revize etmek. Hayvan barınakları açacağız demiştiniz ama açılan bir barınak yok. Sizin seçim vaadinizdi ama o da çöp oldu” diye konuşurken CHP cephesinden gelen eleştirilerin faaliyet konularına girdiği tepkilerinin ardından Başkan Sandal ise “Gerçeği yansıtmayan bilgilere cevap vereceğiz” dedi.

3’ÜNCÜ DÖNEMİ GÖRECEĞİZ
Başkan Sandal’ın ardından sözlerine devam eden Aktaş, “Yeni mesire alanları açacağız dediniz o da açılmadı. Kaynaklarımızı daha verimli kullanarak belediyenin mali yapısını istikrarlı hale getireceğiz dediniz ama birinci dönem 50 milyon ikinci dönem 55 milyon olmak üzere belediyeyi 105 milyon daha fazla borçlandırdınız.3. döneminizi göreceğiz. Yatırım yok ama borçlanma aldı başını gidiyor. Göreve gelir gelmez büyük bir alt yapı seferberliği başlattık dediniz. Ama hangi mahallelerde yaptınız başkanım. Bir yukarda yaptınız ama açılan yerleri kapatamadınız. Mahalle toz toprakla yaşıyor. Tüm mahallere asfaltlama yapacağız demişsiniz. Ama Adalet Mahallesi hala kaldırım taşı.-Başkan Sandal ‘biz devletin kurumuyuz’ demesinin ardından- Nerede yaptınız Başkanım? Madem siz devletin kurumusunuz, bize verilen performans raporlarının ikinci sayfasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, diğer sayfada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in bir sonraki sayfada ise meclis üyelerinin fotoğrafı var. Devletin kurumuyuz ama neden Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanının fotoğrafı yok” ifadelerini kullandı.

Serdar Sandal ise “Türkiye Cumhuriyeti’nin seçilmiş bir Cumhurbaşkanı’dır, bizim de Cumhurbaşkanımız’dır. Dediğiniz eksiği not alacağız” sözleriyle cevap verdi.

MERAK EDİYORUZ DAHA NELER SATILACAK?
Yine Başkan Sandal’ın ardından sözlerine devam eden Aktaş, “Bütçenin yüzde 10’u cezalardan oluşuyor. İller Bankası geliri ise 150 milyon lira. Bütçenin yüzde 35-40’ı. Güzel para. Devletin bize katkısı olmuyor deniyor ya burada ne kadar katkısı olduğu belli. Personel gideri yüzde 30’un üzerine olan belediye yatırım yapamaz. Ya da ayrım kalır. 286 milyon gibi personel gideri gözüme takılıyor. Taşınamazlar beklenen gelir. 60 milyon TL. Merak ediyoruz daha neler satılacak? Yatırıma ayrılan ödenek 42 milyon. Yani bütçenin yüzde 10’u. Yatırımın neden pasif görüldüğü bu bütçe kaleminden belli oluyor. Denetim komisyonu raporunu size sunmuştu. Sizde teftiş kurulunu göndereceğini ve buradan okuyacağını söylediniz. Size verilen yasal süre de doldu. Verilen teftiş raporunun burada okuması istiyoruz. Yasal bir işle yaptınız mı onu da merak ediyoruz” diye sordu.

HIZAL: KARNENİZ ZAYIF
Bütçe ve Performans Programı hakkındaki eleştirilerini dile getirmek üzere söz alan AK Partili Meclis Üyesi Özgür Hızal, “Biz de farkındayız bir faaliyet raporu görüşmesi yapmadığımızı. Grup başkan vekili arkadaşımızın konuşması sırasında CHP’li arkadaşlarımız eleştiri getiriyor ama neyi tartışırsak giden bu para. Bu parayı kişisel olarak değil faaliyetlerde kullanacaksınız. 2022 yılı bütçe tasarısı adı üstünde, tasarı. Cindi Bey her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır dedi zaten biz yiğidin yoğurt yiyişini eleştiriyoruz, burada bir problem var. Bu problemi sadece bugün söylemiyoruz. Siz burada 2 buçuk yıldır görev yapıyorsunuz, bu görevde karneniz zayıf. Geçmiş dönemi doğru kullanamadığınız için bu tarz eleştiriler yapıyoruz. Önceki 305 milyon, 2020 yılı da 315 milyon. Geçen 2 buçuk yılda sizler 800 milyon gibi bir rakam kullanmışsınız, bugünü de eklediğinizde 1,2 milyar TL kullanacaksınız. Bunların büyük bir kısmı personel giderleri. Bunu tabi ki eleştirmiyoruz. Elbette ki emekçinin hakkını sonuna kadar savunacağız. Bunun yanında geriye kalan yüzde 50’yi nerelere kullandığınız konusunda eleştirmeliyiz diye düşünüyorum…” dedi.

Bütçede teknik bir eksiklik bulmalarının söz konusu olmadığını ifade eden Hızal, “Bir bütçenin denk bütçe olup olmaması dışında bir bütçenin hayata ne oranda geçirildiğine bakmak lazım. Bayraklı’nın gerçekten çok ciddi sorunları var. 10 yıldır devam eden sorunları gidermesi gereken yerel yönetimlerdir. 430 milyon gibi bütçeyle karşımıza çıktınız, geçen yıla göre 130 milyon artışla geldiniz. Burada ‘Çok ciddi bir ekonomik kriz, bu ekonomik krizde çok ciddi kesintiler yapılıyor’ gibi eleştirileri kabul etmiyorum. Çünkü siz gömü bulmuş değilsiniz. Geçen yıla göre 130 milyon arttırmışsınız. Biz bunu bütçenin reel olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

BÜTÇENİN SIKINTILI TARAFI…
Başkan Sandal’ın seçim öncesi vaatleriyle gerçekleştirdiği eylemlerin uyuşmadığına dikkat çekerek, sosyal yardımların, gençlere, sanata ve kültüre ayrılan payların çok düşük olduğuna vurgu yapan Hızal, “Bu bütçenin içerisinde sosyal yardımlara ayırdığınız rakam 4,3 milyon. Toplam bütçenizin yüzde 1’i ve göreve başladığınızda dediniz ki, ‘Biz Bayraklı’yı çocuk ve genç kenti haline getireceğiz.’ Ayırdığınız bütçe 7.8. Bilim, kültür için 597 bin TL ayırmışsınız. Bu işte bütçenin sıkıntılı tarafı. Esasında ciddi bir şekilde gözden geçirmeniz gereken bir taraf. Mal ve hizmet alımlarıyla alakalı ne kadar haklı olduğumuzu görüyoruz... Umuyorum bugün yapmış olduğumuz eleştirileri de kabul eder ve bu alanlardaki yatırımları arttırırsınız. Burada ciddi bir problem var.

BURAYA YAZILAN RAKAMLAR HAYALİ!
Bayraklı hizmet alımları KHK’lı personel… Hizmet alımları konusunda bir problem yaşanıyor. Doğrudan temin usulüyle yapılıyor olması ciddi bir problem. Yıllık neredeyse 25-30 milyon gibi rakamı doğrudan teminle yapıyorsunuz. Yatırımın yüzde 13 olduğundan bahsettiniz. Sermaye gideri olarak bakamazsınız; gayrimenkul sermaye giderine bakmanız lazım. Bu direkt yatırım gideridir ve bu 42 milyon 573 bin TL. Yüzde 13 az da o bile değil, yüzde 9… Kaldı ki bu yatırım giderleri, bu rakamı da yakalayamadığınızı söylemek mümkün. 2021 ve 2022 bütçe tasarısı ve performans programında benzer ifadeleri görüyoruz. Neden 42 milyon olmadığını, rakamlarla oynama yapılarak niçin şişirildiğini söylüyoruz. Yaptığınız çalışmalar var, bunlara geçen dönem de aynı bütçeyi ayırmıştınız. Önümüzde bir faaliyet yok. Siz bunları buraya yazmış, 42 milyon içerisine dahil etmişsiniz ve yatırımmış gibi göstermeye çalışıyorsunuz. Alparslan Mahallesi’ndeki imar planını ya yapmadınız ya yaptınız buraya iş olsun diye koydunuz. Adalet Mahalleri için 273 bin TL koymuşsunuz; Büyükşehir’e gönderdiğiniz ya da hayaliniz yalan. Buraya yazdığınız rakamların birçoğu hayali. Gerçekliği olmayan rakamları buraya koymuş ve hayali bir oranlar karşımıza çıkmışsınız. Doğru olan sosyal yardımlara 1, gençlere 2, bilime sanata binde bilmem kaç gibi rakamlar. 

Cindi bey, Büyükşehir’in yatırım yapmasını sağlıyoruz dedi ama bu Büyükşehir’in görevi. Eğer Serdar Sandal var diye yapıyorsa Büyükşehir’in büyüklüğünde bir problem var demektir. Büyükşehir’in yatırımlarında bir fark değişiklik yok. Biz kendi bütçemizi kullanmadan buraya yatırım yaptırtıyoruz demek doğru değil. Üç beş şirketten ve kurumdan bağışlar alarak, Bayraklı Belediyesine yakışmayacak oranda işlerle birtakım faaliyetler yaptınız. Bizler de eleştirdik” dedi.

BU BELEDİYEYE YAKIŞAN BİR TAVIR DEĞİL!
Bayraklı Belediyesi’nde çalışan personelin işten çıkarılmasının ardından belediye binası önünde yaptığı eyleme ilişkin konuşan Hızal, “Emekçinin hakkı sonuna kadar ödenmesi gerekiyor. Burada bütçeyi tartışırken personel maaşıyla ilgili eleştiri ortaya koymuyorum. Bugün Bayraklı Belediyesi önünde bir işçi arkadaşımız protesto gösterisi yaptı, işten çıkarıldığını söyleyerek. Kendisine ihtarname gönderilmiş, kendisinin bir takım icra takiplerine maruz kalması maaşına haciz gelmesi sebebiyle… İş kanunda böyle bir madde var ama fazla sayıda icra takiplerinin olmuş olması gibi bir ifade kullanılır. Bu arkadaş 2 ya da 3 haczinin olduğunu dile getirdi. Bayraklı Belediyesi bu gerekçeyle bir personel çıkarılmamalı. Bu belediyeye yakışan bir tavır değil. Hepimiz siyaset yapıyoruz, belli hedeflerimiz var. Bu siyaseti yaparken de ki hepimizin karşısına engeller çıkabilir. Eğer siz bir önceki belediye başkanı ile siyasal birtakım sorunlar yaşıyorsanız ve bu sorunları bu personellerin vermiş olduğu fotoğraflar üzerinden acısını çıkarıyorsanız siz sosyal demokrat bir belediye başkanı değilsiniz. Umarım böyle değildir böyleyse çok büyük sıkıntı var demektir. Maaşında haciz var diye personel işten çıkarılmaz. Çok nadir gördüğümüz bir durum söz konusu. Bu bütçeyi eleştiririz ama engelli personelinin işten çıkardığınızda 430 milyonun anlamı kalmıyor. İsterseniz hepsiyle yatırım yapın. Hani aç girmeyecekti vatandaşlar yatağa hani yoksullukla mücadele edecektiniz? Bu gerekçeyle personel çıkarıyorsanız çok büyük problem var demektir. İşin detayını çok fazla bilmiyorum ama ihtarname önümde, maddeler ortada. O ihtarname üzerinden bir eleştiri ortaya koyuyorum” diye konuştu.

CANPOLAT: YAPICI ELEŞTİRİLER DİKKATE ALINACAKTIR
Hızal’ın ardından söz alan Canpolat, “Mutlaka yapıcı eleştiriler dikkate alınacaktır. İller Bankası payıyla ilgili en önemli gelir bu olduğu söyledin. Bu doğru. İller Bankası. Merkezi bütçeden geliyor, Bayraklı hemşerilerimizin ödediği vergilerden geliyor. Yatırımlar az çok tartışılır. Merkezi bütçeden yüzde 10 altında pay ayrılırken Bayraklı Belediyesi tek başına yüzde 13 ayırması önemlidir. Gerçekleşir mi gerçekleşmez mi 2023 Mayıs ayında konuşacağız. Gelirler arttırabilirdi, pandemi sürecindeyiz. Esnaflar vergilerini ödeyemiyor, gelir bütçemiz de artmıyor… Vergi ödenmiyor, merkezi bütçe daralıyor, İller Bankası payı düşüyor. Bayraklı Belediyesi yüzde 13 yatırım yapıldığını söylerken buna ek Büyükşehir’in de yatırımları olduğunu; Bayraklı Belediyesi gelir kalemlerinin belirli bir oranda Büyükşehir’den geçtiğine ve kesilenlerin de hatırı sayılır bir oranda olduğunu, yatırımların yüzde 30-40’lara vardığını söylemek isterim” dedi.

AHLAK TARTIŞMASI
Canpolat’ın ardından eleştiriler yönelten AK Parti Meclis Üyesi Emre Demir “Cindi Bey’in muhalefet etmek etmemek üzerinde telkinde bulunması bulunmasını şöyle değerlendiriyoruz; önceki dönemde meclis üyeliği yapmıştı. Bayraklıya yapılmayan yatırımlarda alışılmış çaresizlik durumunda, neyin yapılmadığını gayet ortada performans üzerinden konuşunca eleştiriliyoruz ama bu kitapçık önümüze konulduysa ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, burada bize algı, vatandaşı aldatma belirli cümlelerde bulunuyorsa biz bunları konuşuruz” demesi üzerinde Başkan Sandal, “Bir defa edebini takınarak konuş” dedi. Demir, “Sayın başkan anlatacağım hep beraber göreceğiz” dedi. Sandal, “Ahlaktan taviz vermeden konuş. Provoke etme. Buradaki bütün tartışmalar usulüne göre. Senin karşındaki belediye başkanı, bu kentin seçmiş olduğu belediye başkanını…” derken Demir, “Siz bana ahlak dersi veremezsiniz” dedi ve meclis üyelerinden sesler yükseldi. Sandal, “Böyle konuşursanız veririm, Abdullah müdahale et. İşi eleştirirsin dersin ki ama bu doğru değil. Sözlerine dikkat edeceksin” dedi.

BAŞKAN SANDAL: MUHALEFET TABİ Kİ ELEŞTİRECEK
Eleştirilere yanıt veren Başkan Sandal, “Usulüne uygun gerektiği gibi bir meclis üyelerine yakışan eleştirilere sonuna kadar cevap vereceğiz. Muhalefetteki arkadaşlar tabi ki bizi bir boyutta eleştirecekler. Farklı eleştirilerinin, doğru olmadığı da olabilir. Bir tanesi de mobbing. Mobbing çalışana uygulanır. İşinin başına olan, işini gerektiği gibi yapan, işinin gerektiği gibi yapan hiçbir arkadaşımıza böyle bir durum olmaz. Bu intihar eden personel hakkına genç bir hamile arkadaşımız. Sağlık problemi var. O meselenin kaynağı biz değiliz. Siz de araştırırsanız öğrenirseniz. Bize burada anlatmak düşmez. Biz bu konuda sessiz kalıyoruz. Buralar siyasi kurumlar. Kendi bakış açısı, yol haritası ve teknik ekiplerle ihtiyaç duyarak gelen arkadaşlar kendi ekiplerini yeni kadrolar oluşturmak yasal olarak belediye başkanlarına verilir. Bizim de bu hakkı kullanmamız gibi doğal bir şey yok. İmar revizyonları ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadı dendi. Geçmişte de bugün de biz bu işleri hep beraber karar veriyoruz. Yeni kent ile ilgili meseleyi biz bunu Büyükşehir’e gönderdik. Yenilemek zorunda kaldık, yeniden göndereceğiz. Adalet Mahallesi daha önceden yapıldı, hatta önümüzdeki meclise getireceğiz. Yeniden gündeme getiriyoruz çünkü sıkıntılar var. Bunları yaparken sizlere soruyoruz. Vatandaşa soruyoruz. Eksiğimiz var mı diye Büyükşehir’e gönderiyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili meselenin büyük bir bölümünü hallettik. Onur, Nafiz Gürman, Yamanlar buradaki 600 hektarlık alanda ilgili çalışma da sonlanmak üzere. Bütün revizyon çalışmalarına eş değer bir çalışma. Adalet ve kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalar tekrar bütçe koymuşsunuz dendi ama işlem kesinleşene kadar bu bütçe durmak zorunda. Smyrna ile ilgili konuşayım, geçen yılki bütçemizde de gösterdik. Sevgi Yolunu sağlıklaştırma projesi bu. Projeyi biz, imalatını Büyükşehir yapacak. Sevgi Yolunda öbür tarafa olan kısımla ilgili mülk sahipleri ile konuşuyoruz. İmkan bulunursa orayı da yeşillendireceğiz. Personel giderlerinin yüksek olduğu bir belediyede yatırım yapmanın zor olduğunu söylediniz. Bizlere hak verdiniz. Teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

1 KURUŞ BİLE KREDİ ÇEKMEDİK
Başkan Sandal, Bayraklı Belediyesi’nin ihalelerinin tamamının açık ve şeffaf yapıldığını vurgulayarak “İlk defa bizim dönemimizde bütün ihaleler canlı ve net yapılıyor. Bütün ihaleleri internet üzerinden yapılacak. Doğrudan teminlerle ilgili mevzu ihale süreçlerini başlatırken kısmi eksiklerimiz var. Temel ihtiyaçlarının tek kalemde toplanıp tek ihalede yapılması kurumumuzun menfaatinedir. Tasarruf yapmadığımız söylendi. Biz kredi çekmeden pandemi ülkenin içinde bulunduğu durumda bile tek kuruş kredi çekmeden Bayraklı Belediyenin finansını nasıl düzeltiriz diye düşündük. 85 milyon kredi ödemişiz. 85 milyonla neler yapılacağını tahmin edebilirsiniz, yaptığımız her proje yasal süreç itibarıyla 1,5-2 yılını alıyor. Temel hedefimiz 2-2,5 yıl içinde finansalımızı düzeltirsek yatırımlarımıza daha çok yaparız diye düşünüyoruz” dedi.

 
Karabağlar'ın bütçesine onay... Başkan Selvitopu: Sosyal belediyecilikte en iyi belediyeyiz
 
İngilitere'den yeni karantina kararı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bayraklı 8 Ekim 2021 Cuma 09:47

Bu kırediği AKP ler devreye girer ve çekilir.Geçmişde olduğu gibi meclisde kayıkçı kavkası yapmayın alan memnunsatan memnun çıkar ilişgileri bunlar halkı ve seçmenş kandırmayın.Hasanda kıredi çekti AKP ler ömçe kıyameti kopardı kapalı kapılar ardından Hasanın elşnden tutup kırdi almak için AKP lilerle Ankaraya gidildi kıredi alındı.Herşey yüzdeye bağlı.

Yorumu oyla      3      3  
izmir 8 Ekim 2021 Cuma 08:54

kredi sen çekmedin -yersek- ama başta büyükşehirin olmak üzere siz bağlı çoğu belediye çekti.. çekmek mi?çekmemek mi? ideal olanı :) ?

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar'ın bütçesine onay... Başkan Selvitopu: Sosyal belediyecilikte en iyi belediyeyiz
Karabağlar Belediyesi Meclisi’nin bugün gerçekleşen oturumunda belediye ...
Menemen'de din görevlileri kahvaltıda buluştu
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, 1-7 Ekim arasında kutlanan ...
Narlıdere’nin araç filosu güçleniyor
Geçen ay iki yeni çöp kamyonu ile temizlik hizmetlerindeki kalitesini ...
 
Buca'da 'Forbes' seferberliği
Buca Belediyesi, kentin alışveriş ve dinlenme merkezlerinden biri olan ...
Büyükşehir'den 240 milyon liralık yatırım atağı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin birçok ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle ...
Selçuk’ta, Yerel Eşitlik Eylem Planı
Efes Selçuk Belediyesi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ...
 
Karşıyaka Belediyesi ve İESOB’dan iş birliği zirvesi
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Esnaf Masası’ndan sorumlu ...
Konak’ta depreme hazırlık tatbikatı yapıldı
Konak Belediyesi, AKUT Arama Kurtarma Derneği İzmir Şubesi ve Türkiye ...
Bornova Belediyesi’nden 4 Ekim’e özel kitap
Bornova Belediyesi 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde anaokulu ve ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva