HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Ağustos 2020 Cuma - 19:36

Bayraklı Meclisi’nde imar planı tartışması: İki ilçede yöntemler incelenecek

Yenilenen imar planlarının uygulama safhasında İstanbul Avcılar ve Ankara Yenimahalle belediyelerinin nasıl hareket ettiği araştırılacak; hangisi uygunsa, o uygulama benimsenecek.

Bayraklı Meclisi’nde imar planı tartışması: İki ilçede yöntemler incelenecek

EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi Ağustos ayı ikinci oturumu, Belediye Başkanı Serdar Sandal başkanlığında gerçekleştirildi. Plan ve Proje Müdürü Sabri Yüksel'in, yapılan plan değişikliğiyle ilgili sunumu izlendi. Onur, Yamanlar, Postacılar, Nafiz Gürman, Körfez, Soğukkuyu imar planlarının yeni hali, tüm detaylarıyla anlatıldı. Ayrıca, Adalet Mahallesi ve Salhane-Turan Yeni Kent Merkezi Uygulama İmar Planı değişikliği de konuşuldu.

Plan ve Proje Müdürü Sabri Yüksel, yeni plana göre yeşil alanın yüzde 100 artırıldığını, donatı alanlarının da çoğaldığını dile getirdi. 3.5 emsal üzerinde anlaşmaya varıldığını ifade etti. Başkan Serdar Sandal, plan değişikliğinin uygulanması aşamasında öngördükleri modelin kooperatif olduğunu açıkladı. 33 alt kooperatifin üstünde çatı kooperatif olacağını belirten Başkan Sandal, "İstanbul Avcılar ve Ankara Yenimahalle belediyelerinin uyguladığı iki farklı yöntem var. İkisini de inceleyeceğiz. Hatta ben de gidip görmek istiyorum. Çözüme yakın doneler hangisinde daha uygunsa, onu meclise getirip tartışmaya açacağız" diye konuştu. Başkan Sandal, piyasadan da destek alacaklarını bildirdi.

RESMİ TESİS ALANI ÜZERİNDE TARTIŞMA ÇIKTI
Oturumun, önergelerin görüşüldüğü bölümünde, üzerinde "Resmi Tesis alanı" olarak belirlenen kullanımın, belediye hizmet alanına dönüştürülmesine yönelik imar planı değişikliğiyle ilgili rapor üzerinde sert söylemler oldu. AK Partili Meclis üyesi Özgür Hızal, "35 dönüm gibi, büyükçe bir alandan söz ediyoruz. Şu anda bu alan belediyenin uhdesinde olan bir alan değil. Resmi tesis alanı. Muhtemelen burada birtakım faaliyetler planlanıyor. Neler olduğunu açıkçası anlayamadık. Burada tam manasıyla ne yapılacak? Plan değişikliği mi yapılıyor, yoksa birtakım hamleler mi yapılmak isteniyor, kestiremedik. Burasını resmi tesis alanı olmaktan çıkarıp, belediye hizmet alanına mı dönüştürmek istiyorsunuz?" diye çıkıştı.

Hızal, "Bayraklı Belediye hizmet binasından sıkıldınız mı?" sorusunu yöneltti ve eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü:

"Böyle bir şey yapmak istiyorsanız, 5 binlik ve 25 binlik planlarda değişiklik lazım. Onu da Bayraklı belediyesi yapamaz. Belediye hizmet alanı tanımı geliştirilmiş. Belediye hizmet binası denmesi, mevzuata aykırı. Bu konuda Maliye hazinesinden görüş alınmamış. Hukuka ve mevzuata aykırı bir durum söz konusu. Bildiğiniz yolda giderseniz, hata edersiniz. Bu hatanız yargıdan döner."

Hızal'a yanıt veren Başkan Sandal, “Söz konusu alan daha önce de Bayraklı Belediyesi’nin mülkiyetinde olan bir alan. Daha sonra bir uygulamayla resmi tesise çevrilmiş. Biz bugüne kadar kamudan gelen tüm talepleri karşılaşmış durumdayız. Yarın bu alanla da ilgili gereken koşullar sağlandığı takdirde kullanımı konusunda sıkıntı yok. İlçemizde birçok kamu kurum ve kuruluşunun mülkiyeti Bayraklı Belediyesi’nde zaten. Sıkıntı yok” dedi.

BEDENİMİ ÇİĞNEMELERİ LAZIM
İlçede son günlerde meydana gelen orman yangınları hakkında konuşan Başkan Sandal, “Son günlerde ilçemizde yangınlar çıkıyor. Aynı bölgede farklı alanlarda yangınlar gördük. Görgü tanıkları var. Hatta eski Bakanımız Yaşar Okuyan da bu görgü tanıklarının içinde yer alıyor.  Bu anlamda Bayraklı Belediyesi olarak hukuk birimini devreye soktuk. Suç duyurusunda bulunacağız. Tabi ki buranın farklı bir şekilde değerlendirilmesi mümkün değil ama zaman içerisinde bu konu unutturularak oradaki herhangi bir yer değişikliği yapılması için bedenimi çiğnemeleri lazım. Bu alanlar Bayraklı’nın ciğeridir. Bu anlamda hiçbir yurttaşımızın endişesi olmasın. Bayraklı Belediyesi, belediye meclisi olarak hep birlikte buralara sahip çıkacağız.” dedi.

 
MSB: TurAz Kartalı Tatbikatı, başarıyla devam ediyor
 
Beyrut'ta patlama sonrası hırsızlık olayları başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beydağ Belediyesi ölen zabıta amirini unutmadı
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar ve Belediye personeli, geçtiğimiz ...
Başkan Tugay’dan destek çağrısı: Mavişehir’de gökdelen değil, uçurtmalar yükselsin!
Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Mavişehir’de TOKİ tarafından fahiş ...
Başkan Soyer’den salgın yorumu: İzmir'de tehdit var ama felaket yok!
Katıldığı bir televizyon programında 1 Haziran sonrası kentte vaka sayılarında ...
 
Üniversitelerde tercih zamanı: Öğrencilere İzmir daveti
İzmir’in yöneticileri ve iş dünyasının temsilcileri, üniversiteyi kazanan ...
Başkan Soyer’den o kararla ilgili açıklama: Muhtarlara desteğimiz sürecek
Sayıştay’ın İzmir genelinde muhtarlara ulaşım desteği için verilen ücretsiz ...
İzmir'de belediye başkanına akıllara durgunluk veren ceza!
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Sağlık emekçilerinin yaptığı eyleme destek ...
 
Başkan Selvitopu personelin Zabıta Haftası’nı kutladı
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, özellikle koronavirüs ...
AK Partili Hızal'dan Büyükşehir'e 'ulaşımda önlem' çağrısı!
AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “Yaşanan yoğunluğun sosyal medyada ...
ÇİBEM öğrencilerinden yüzde 80 başarı
Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi’ne devam eden lise hazırlık öğrencileri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva