HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Mart 2021 Perşembe - 16:47

Bayraklı'daki 33 bin 100 bina tek tek incelenecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 30 Ekim depreminin ardından kenti afetlere karşı dirençli hale getirmek için planlanan yapı envanteri çalışmalarının ilk adımını attı. Büyükşehir Belediyesi İnşaat Mühendisleri Odası ile protokol imzaladı. Protokol kapsamındaki çalışmalar Bayraklı'dan başlayacak.

Bayraklı daki 33 bin 100 bina tek tek incelenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim depreminin ardından kritik bir çalışmaya imza attı. Sağlıklı ve güvenilir yaşam alanları oluşturmak için mevcut yapı stokunun envanterini çıkarma kararı alan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi (İMO) ile protokol imzaladı. Depremden en çok etkilenen Bayraklı ilçesinin pilot bölge olarak belirlendiği protokolün imza törenine İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar ile oda yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Ege Şehir Planlama Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onat Çetin, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Alim Murathan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin ile Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Banu Dayangaç da katıldı.

Törende konuşan Başkan Tunç Soyer, çalışmanın önemine vurgu yaparak hedeflerinin tüm İzmir'in yapı envanterini çıkarmak olduğunu söyledi. Başkan Soyer, “Taraflar bilsinler ki bu iş burada kalmayacak. Bu çalışmayı büyüteceğiz. Bu uzun bir yolculuk. İyi bir yol arkadaşlığı olacağını düşünüyorum” dedi.
Yapı envanteri çıkarılmasına yönelik çalışmalarda üniversitelerden yeni mezun genç mühendislerin değerlendirilmesini isteyen Başkan Soyer, “Bütün ihalelere genç mezunları değerlendirmeye yönelik bir madde koymayı hedefliyoruz. Çünkü akıl almaz bir tablo var. Çocuklar ciddi eğitimlerden geçiyor ve mezun olduktan sonra işsiz kalıyorlar. Olacak iş değil. Çok üzücü. Ne yaparsak az. Daha fazlasını yapmak lazım” diye konuştu.  
İMO'dan Başkan Soyer'e teşekkür
İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar da Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e genç mühendislere öncelik tanıdığı için teşekkür ederek, şunları söyledi: “Çalışmalarda ekip, iki inşaat mühendisinden oluşacak. Biri deneyimli diğeri ise daha genç bir meslektaşımız olacak. Bu arada teşekkür ediyorum. Çiğli Tramvayı ihalesinde duyarlılık gösterdiniz. Bu bizim için çok umut verici bir çalışma oldu. Türkiye'ye örnek oldu. Bundan sonra da tüm çalışmalarda, meslek alanımıza giren her konuda teknik destek sunmaya hazırız.”

33 bin 100 bina incelenecek
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında imzalanan protokol kapsamında Bayraklı'da mevcut yapı stokunun envanteri oluşturulacak. İlçedeki yaklaşık 33 bin 100 bina, deprem riski açısından değerlendirilecek. Yapı envanteri çalışması kapsamında arşiv incelemesi, saha gözlemi ve analiz süreçlerinden oluşan bir yöntem kullanılacak. Çalışmaların 200 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı'daki çalışmaların tamamlanmasının ardından kent genelinde bulunan yaklaşık 869 bin yapının envanterini de oluşturmayı planlıyor.  
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim depreminin ardından yol haritasını belirlemek için  “İzmir Depremi Ortak Akıl Buluşması" ve "Afet Bilim Kurulu Toplantısı" düzenlemiş, bu toplantılarda yapı envanteri çıkarılmasına yönelik karar alınmıştı.

 
Koruma Amaçlı İmar Planı meclisten geçmişti: Kültürpark Platformu kapıya dayandı!
 
Buca'da iki yeni şirkete 3 milyonluk sermaye aktarımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar’da ‘kontrollü normalleşme’ denetimi
Koronavirüs salgınına karşı yürütülen mücadelede “kontrollü normalleşme” ...
Çiğli’den 'ChooseTo Challenge' kampanyasına destek
Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Çiğli Belediyesi’nde görevli kadın ...
İzmir'de anlamlı etkinlik: Şehitler için lokma döküldü
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanlığı, Atatürk Meydanı'nda ...
 
Kentsel dönüşüm İzmir'de iki yılda hız kazandı
İzmir’de kentsel dönüşüm çalışmaları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Başkan Soyer: Türkiye örnek bir tesis kazanacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Nisan’da hizmete açılması ...
Menderes’te ‘Ayırmak Sizden, Dönüştürmek Bizden’ dönemi
Menderes Belediyesi tarafından sıfır atık projesi kapsamında ilçenin dört ...
 
Söz verdi, yerine getirdi: Çaylar, şekerler Başkan Batur'dan!
“Kahvehanelerin açıldığı gün, çayı, şekeri bizden” diyen Başkan Batur, ...
Başkan Erdoğan'dan çağrı: Cezaevi arazisi için takasa da satışa da hazırız
Karaburun Belediyesi, ilçe merkezinde bulunan ve imar planlarında “kamu ...
BAYSEM’de öğrenciler hijyen paketiyle karşılandı
Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi BAYSEM'de yüz yüze eğitimler ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva