HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ocak 2020 Salı - 11:57

Bayraklı'da ortaokul öğrencilerinden çevreci proje

Kaymakam Özgür Azer Kurak Ortaokulu öğrencileri Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'ı ziyaret ederek, çevre temalı projelerini tanıttı. Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen 'Şehrini şekillendir' yarışması kapsamında yaşadıkları bölgelerdeki karbondioksit salınımının fazlalığını konu alan öğrenciler, geliştirdikleri proje ile sokak lambalarına entegre edilebilecek sistem sayesinde oksijen üretip, karbondioksit salınımını azaltmayı hedefliyor.

Bayraklı da ortaokul öğrencilerinden çevreci proje

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'a projelerini anlatarak, uygulanabilirliği konusunda destek isteyen çevreye duyarlı başarılı öğrenciler, yaşam alanlarındaki sorunların üstesinden gelmek istiyor. Başkan Sandal'a Bayraklı'da karşılaştığı sorunları ve çözümleri noktasında geliştirilen projeleri soran öğrenciler ilçedeki karbondioksit salınımına dikkat çekti. Başkan Sandal çocuklara Bayraklı'da en çok kentsel dönüşüm, altyapı sorunları, kavşaklar, yollar, yeşil alanlar, parklar, sosyal tesisler, kreşler, yoksulluk ve işsizlikle mücadele gibi konularda vatandaşlardan talepler geldiğini ve bu konular üzerinde çalıştıklarını anlattı. Sandal, projelerin uygulanırlığı noktasında da genel olarak mevzuat ve maddi konularda zorluk yaşadıklarını söyledi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İzmir Kalkınma Ajansı'nın iş birliğiyle 35 devlet okulunun katılmasının sağlandığı yarışmaya, Dokuz Eylül TeknoPark, TeknoPark İzmir, Yaşar Üniversitesi TeknoPark ve İzmir Bilim Park destek oldu.

Sokak lambaları oksijen üretecek
Bilim Kahramanları Derneği'nin her yıl “First Lego League” adı altında düzenlediği proje yarışmasının bu yılki konu başlığı 'Şehrini Şekillendir' olarak belirlendi. Bu kapsamda şehirlerde bir bina ya da kamusal alandaki bir problemi bulmaya ve ona yönelik çözüm üretmeye çalışan ve kendisine 'Robokod Kahramanları' ismini veren ortaokul öğrencileri, 16 Şubat'ta İzmir fuarında turnuvaya katılarak projelerini görücüye çıkaracak. Projeye göre sokak lambalarının içine denizlerde ve tatlı sularda yaşayan, fotosentez yapabilen tek hücreli canlı mikroalgler yerleştirilerek, orada yaşamaları sağlayacak. Karbondioksit oluşturan sokak lambaların mikroalgler sayesinde oksijen üreteceğini ve elektriğin de güneş enerjisi aracılığıyla temin edilebileceğini belirten öğrenciler, kısa sürede bir prototip hazırlayacaklarını ifade etti.

Çocuk meclisimize katılın
"Sizin gibi gençlerin getireceği her öneriye açığız" diyerek, öğrencilere projeleri konusunda destek olacaklarını dile getiren bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ise, "Sizlerin heyecanı bizim de geleceğe olan heyecanımızı ve inancımızı artırıyor. Geliştireceğiniz projelere her zaman sıcak bakarız ve memnuniyetle karşılarız. Sizin gibi çevreye, doğaya duyarlı, yaşadığı bölgeyi düşünen, sorunları için mücadele eden gençler olduğunu bilmek çok mutluluk verici. Bu kapsamda biz de sizlerin görüşlerini, önerilerini alabileceğimiz, toplantılar yapıp, sizi dinleyebileceğimiz bir çocuk meclisi oluşturacağız. Siz de bu meclise katılmak için başvurun. Yapacak çok işimiz var. Bayraklı'ya hep birlikte daha modern, estetik ve çağdaş bir görünüm kazandıralım. Projeniz konusunda da destek vermeye hazırız, yeter ki sizin gibi duyarlı, pırıl pırıl öğrencilerimiz artsın" dedi.  

 

 
'Katılım payı ödemeksizin sağlık hizmeti alacaklar'
 
'Yıkılan binalar için acil kira yardımı bugün'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bayraklı'lı 30 Ocak 2020 Perşembe 11:12

Bayraklı'yı çocuklar yönetsin. Zira bu güne kadar yönetenler çivi çakmayı beceremedi. "Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız." MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kınık'ta toplanan yardımda duygulandıran mesaj
Kınık Belediyesi tarafından, Elazığ depreminden zarar gören vatandaşlar ...
Büyükşehir okulları gribe karşı ilaçlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi özellikle kış aylarında artan grip hastalığına ...
Karabağlar'da aynı anda 3 açılış birden
Modern ve yaşanılabilir bir kent için çalışmalarını sürdüren Karabağlar ...
 
Narlıdere'de yeni oyuna seyirciden tam not
Narlıdere Belediye Tiyatrosu trafından bu yıl ilk kez sahnelenen Zilli ...
Bornova'da evsel atık hamlesi
Bornova Belediyesi, Avrupa Komisyonu Ufuk 2020 (Horizon 2020) programı ...
Kemer-Bozdağ yolunda ilk etap tamam
Ödemiş Belediyesi, Hacıhasan-Kemer-Yılanlı bölgesini doğrudan Bozdağ-Salihli ...
 
Pelikan Şakir evine döndü
Bostanlı sahilini mesken tutan ve balıkçıların ‘Şakir’ adını verdiği pelikan, ...
Menderes’te gençler ve kadınlar başkanını seçti
Menderes’te, Menderes Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı ve Kadın Meclisi ...
Güzelbahçe’den yardım yola çıktı
Elazığ'da yaşanan deprem sonrasında destek için kampanya başlatan Güzelbahçe ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva