HABERLER>POLİTİKA
24 Ekim 2016 Pazartesi - 15:25

Bayraklı’da kriz büyüyor: Önce istifa sonra işten çıkarma!

Başkanı Karabağ’ın yönetim kurulu üyesi ve belediye meclisi CHP Grup Başkanvekili olan Tatlı’ya baskı yaptığı iddiaları sonrasında istifa yaşanan süreçte şimdi de İl Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Yıldırım’ın kardeşi Serkan Yıldırım’ın belediyedeki görevine son verildi.

Bayraklı’da kriz büyüyor: Önce istifa sonra işten çıkarma!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın, CHP İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Hatice Tatlı üzerinde baskı kurduğu iddiasıyla istifanın yaşandığı süreçte yeni bir gelişme yaşandı.

Tatlı’nın geçtiğimiz ay İl Eğitim Sekreteri ve Bayraklı Belediyesi CHP Grup Başkanvekilliği görevlerinden Başkan Karabağ’ın etkisiyle ayrıldığının öne sürülmesinin ardından şimdi de İl Yönetim Kurulu üyesi Serpil Yıldırım’ın kardeşi Serkan Yıldırım’ın belediyedeki görevine son verildiği öğrenildi.

Başkan Karabağ’ın İl Kongresi sürecinde, başkan seçilen Alaattin Yüksel ve listesine muhalif bir tutum sergilemesi nedeniyle yönetimdeki isimler ile yakınlarına karşı bir politika uyguladığı ifade edildi.

Gelişmelerin ardından kardeşi işten çıkarılan CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Yıldırım ve Eylül ayından iki görevinden de istifa eden Hatice Tatlı Egedesonsöz’e konuştu.

Yıldırım ve Tatlı Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın tavrının siyasi olduğunu belirtti.

CHP’DEN SEÇİLMİŞ BİR BAŞKANIN…
Yıldırım, “Beklediğim bir durumdu ama üzücü olan siyaset yapan bizlerin yakınlarını bizimle hesaplaşmak uğruna cezalandırılmasıdır. CHP’den seçilmiş bir belediye başkanının kendini partinin ve örgütün üstünde görmesi üzücü ve şaşırtıcı bir durum. Biz il yönetimine il delegelerimizin oyu ile seçildik hesap vermemiz gereken tek yer örgüttür. Yıllardır siyasetin içinde olan biriyim ve il delegesi olarak listesinde bulunduğum il başkan adayı Alaattin Yüksel'i destekledim. Sonrasında başkanımızın istifası ile Asuman Ali Güven başkanımızı oy birliği ile seçtik. Bu seçimden sonra il başkan yardımcımız Hatice Tatlı bir takım sorunlar yaşayarak CHP Grup Başkanlığı’ndan istifa etmişti. Tabi sıranın bana gelmesiyle kardeşim Serkan Yıldırım işten çıkarıldı. Gecesini gündüzüne katıp belediyede çalışan bir gençti… Bayraklı’da herkes bu duruma şahittir. Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanına yakıştıramadım. İşten çıkartılmasını siyasi olarak değerlendiriyorum” diye konuştu.

BU EKİBİN DEVAMINI İSTEMİYORDU
Kendisine kongre sürecinde Başkan Karabağ’dan destek çağrısı geldiğini de sözlerine ekleyen Yıldırım, “Kardeşim orada çalışıyordu. Başkan bana ‘bize destek olsun’ diye haber gönderdi. Destek olacak bir durum yoktu. Zaten Alaattin Yüksel’in listesindeydim. Hiçbir şey söyledim. O dönem Bayraklı karşıydı. Başı da Hasan Karabağ çekiyordu. Alaattin Yüksel istifa edince biz de kendi içimizden Asuman Ali Güven’i seçince iyice sinirlendi. Hatice Hanım’ı odasına kapattı. Aracı vardı aldı. Şoförünü aldı. Hatice Hanım da görevlerinden istifa etti. Bunların hepsi onun sonucuydu. Genel merkezden bir atama bekliyordu. Bu ekibin devamını istemiyordu” dedi.

CEZALANDIRMAK İSTİYOR
Tatlı ise, “Asuman Bey’in seçimine hem Serpil hem ben olumlu oy kullandık diye cezalandırmak istiyor. Güven sorunu yaşadığım için istifa ettim. Serkan’la ilgili bir şey söylemem doğru olmaz ama bence de haksızlık. Kesinlikle Serpil’in tavrıyla ilgili... Genel merkez bir atama yapsın diye düşündü. Tüzüğün birinci maddesinde ‘yönetim kendi içinden seçer ya da genel merkez atama yapar’ diye geçer.  Biz tüzüğe uygun olarak seçtik. Birinci seçenek gerçekleşti. Hasan Başkan Alaattin Yüksel'i desteklemedi onun için de yok saydı... Bu süreci fırsat diye düşündü. Ama o da gerçekleşmedi” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANLARI ‘BEN BELİRLERİM’ DİYOR
Tatlı son dönemde yerel yöneticilerin örgütün işine çok karıştığını ifade ederken, “Ne yazık ki son süreçte sadece Hasan Başkan için söylemiyorum Türkiye’de, AKP’de bile, bizim partide had safhada olmak üzere belediye başkanları il ve ilçe örgülerinin üstünde yönlendirici pozisyona geldiler. Oysa örgüt her şeyin üstünde… Belediye başkanlarının üstünde… Yerelde başkan tamam ama siyaseti örgüt yapacak. Ama bu öyle karmaşık bir hale geldi belediye başkanları il ve ilçe yöneticilerini ‘ben belirlerim’ noktasına geldi. Terse dönmüş bir durum var. 49 yıldır siyasetin içindeyim. CHP PM üyeliği, il başkanlığı yaptım hiç bu kadar yerel yöneticilerin örgütün işine karıştığını görmemiştim” ifadelerini kullandı.

 
Bodrum-Milas karayolu icralık oldu!
 
MHP'de 'başkanlık' çatlağı: 5 milletvekili...
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Konaklı 24 Ekim 2016 Pazartesi 16:37

Çok haklısınız sayın Tatlı ama bu ülkede her şey alt üst olmuş durumda...

Yorumu oyla      11      5  
İşçi 24 Ekim 2016 Pazartesi 16:02

Başkanı ddestekliyoruz. Başımıza getirenlere bela olmuştur hak yerini bbulmuştur

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enver Baytan'ı son yolculuğuna uğurladı
Yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı 91 yaşında vefat eden İslam alimlerinden ...
CHP PM Üyesi Kılıç: Mağdur sayısı sürekli artıyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında Samsun ve Amasya’da ...
CHP Kemalpaşa'nın acı günü
CHP Kemalpaşa İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Burhan Kayalı trafik kazasında hayatını kaybetti.
 
Bakan Bozdağ ABD'ye 'yeni deliller'le gidiyor!
Adalet Bakanı Bozdağ'ın, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi için görüşmelerde ...
'Dostum Putin'in desteğine ihtiyacım var'
Ortadoğu'daki terörle mücadele sürecine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ...
Türk askerinden DEAŞ'a karşı Peşmerge'ye destek
Başbakan, Musul operasyonuna dair, "Peşmerge, Başika'yı DEAŞ'tan temizlemek ...
 
Cezaevlerine kaç çocuk hükümlü var?
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevlerinde bin 752 tutuklu, 831 hükümlü ...
Flaş! Başbakan Yıldırım: Hiçbir vekilimiz, bakanımız...
Başbakan Binali Yıldırım, "Hiçbir milletvekilimiz, bakanımız ne ByLock'ta ...
AK Kadınlar tek ses: Çocuk bedenime dokunma!
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Keskin ve Yönetim Kurulu üyeleri, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva